Dag 12: Min barndom

Jag föddes som sagt i Norge och flyttade som bebis till Umeå, där jag bodde på Ersboda och gick på dagis där tills jag var 5-6 år och flyttade till villa på Umedalen och började waldorfdagis i västerhiske. Jag var en av de äldsta i min grupp fast jag var knappt med tjejerna i min ålder, för det enda de gjorde nästan var att sitta och rita och ta det lugnt, och jag tyckte det var tråkigt så jag hängde med alla killar istället och planerade elaka saker som att gräva fällor i sandlådan och kasta småsten på barnen i de andra grupperna. Och om jag ritade med tjejerna så ritade jag bara monster.
Hemma gjorde jag ungefär samma sak, hade ett nåt slags gäng med grannskapets barn som jag var ledare över och bestämde att vi skulle göra busiga, lite riskabla saker som att busringa på folks hus tex.. Annars brukade jag skriva berättelser och spela dataspel, mest nfs underground och midtown madness, sen myror i brallan och fem myror är fler än fyra elefanter:D
Sen började jag på waldorfskolan, som har förstört mig haha, sen har jag drygat mig genom skolan tills nu när jag har ett gymnasie att dryga igenom.
Jag och min lillebror Oliver (som btw har vuxit om mig nu..), jag var 4 där och han 2. Vi är extra blonda för att vi har varit i Florida och hälsat på kusinerna.

Dag 11: Något ni inte visste om mig

En tuffing, för det folk inte vet om en är väl mest sånt som man inte vill att nån ska veta?:p Men ja, jag tror inte att folk vet att jag äälskar filmmusik, det är typ en av mina favoritgenrer:D Det jag lyssnar på mest är Hans Zimmers musik. Han är en tysk gubbe som har kompositerat till jättemånga filmer, bla da Vinci koden, Lejonkungen, Pirates of the Caribbean, Batman begins, kung fu panda, the Ring, Sherlock Holmes, King Arthur och även en del tv-spel tex Call of duty: modern warfare 2. Hans soundtracks är nästan alltid originella, fast man ändå hör på nåt sätt att det är han. Tycker han är asbra på att göra olika sorts musik, från de egyptiska tonerna i prince of egypt till de katolsk-inspirerade sångerna i da vinci koden och angels & demons.
Nu har det faktiskt gått rätt länge sen jag brukade lyssna på film soundtracks, och jag blir typ gråtfärdig när jag lyssnar på dem igen! Här är några låtar som ger mig gåshud:
Älskar kung fu panda över huvud taget, den påminner mig väldigt mycket om när jag brukade träna kung fu <3 Saknar fett mycket faktiskt. Av Hans Zimmer och John Powell
av: Harry Gregson-Williams och John Powell
Hittade ingen video med bara den låten (the Journey of the Imperial guard), men den börjar vid 1:30 ^^ Hur fin som helst men kort. Kompositören heter Randy Edelman. Det här är också en av mina favoritfilmer:)
av Klaus Badelt
Det här är alltså en del av min musiksmak
Gonatt<3

Tiramisu

Nu har jag äntligen testat att göra tiramisu! En italiensk efterrätt med kaffeindränka kex varvade med en mousse av grädde, ägg och mascarponeost. Det var ganska gott, men jag läste i nån bok att man kunde ha lite citronsaft i och den boken  snackade skit!:p
Gjorde stickorna genom att koka socker och vatten och hälla smala strimmor på bakplåtspapper.
Vi hade besök från en familj vi känner, därför gjorde jag efterrätten^^ också är det ju fredag, vilket jag även använder som klassisk ursäkt till att jag åt tre portioner och sen åt upp resterna. Äckligt, ska motionera imorgon.

Såpbubblor

Älskar den här videon, tänk om det var så att det flög omkring en massa bubblor som fick hela folket happy och börja dansa.. Fast de senaste dagarna har det ju cirkulerat väldigt mycket rykten att David Guetta är död, och alla verkade tro på det, fast det visade sig vara nån som hade lite  skoj med folket bara (hoppas jag??)
påminner mig lite om den här bilden faktiskt, fast den enda som blev glad av bubblorna här var Lovisa:p

Dag 10: Ett foto på mig för ett år sen och nu

Juni 2010:


Juli 2011:


Skillnad: Ja uppenbarligen var jag ju fjortisblond vid tillfället och även osminkad verkar det som:p Nu har jag nästan min vanliga hårfärg, längre hår, smalare ögonbryn, en leverfläck på näsan som jag inte hade förut buhu..
Sen har jag blivit mindre fjortis:p och tappat sådär 5 kg (fjortisar är feta typer) haha nämen det var för ett år sen nu jag började tröstäta och blev sockerberoende så att.. Vilket jag började få kontroll över i våras alltså.
Så men det var det:) Ska snart få träffa mina kompisar *happy*

Ny teckning..

Började rita en bild i ps, får se om den blir avslutad eller bortglömd tillsammans med en massa andra halvfärdiga bilder!;o Jag har jättesvårt att avsluta teckningar. Men så här ser den ut än så länge, gissa vem det är?;)


Dag 9: Foto på mig och mina vänner

Japp antar att det blir lite random bilder på mig o kompisar då..

Jag (vänster), Lovisa och Ella för typ 1½ år sen. Minns att vi såg foki den dagen :p
Älskar den här bilden, den speglar oss bra:3 Ok, det här är några av de jag har hängt med under min sista tid på Waldorf. Minna till vänster, Victor, Bella och Lovisa i förgrunden, alltid den gladaste av oss:p Fast den bilden är också asgammal.
Jag och några kompisar från södra Sverige förra sommaren :D
Javiera, Louise och jag i vintras..
Jag och Helena som åker skrana :D Och några andra kompisar i bakgrunden där tror jag:p
Jag som Alice i underlandet, med Rosie som är den onda drottningen!>:D Lärde känna henne nu i somras faktiskt:) (obs, ignorera mitt retard smile)
Bild från 8:an på mig och några klasskamrater jag kommer saaakna!
Bild från i julas, jag är längst till höger
Ungefär samma kompisar som förra bilden, fast 2 år gammal bild xD Jag är till vänster i rutigt
Ok 6 år gammal bild på mig (vänster) och några från klassen haha vi vann den utklädningen:)
Yey! Ni som inte kom med på nån bild är fortfarande mina kompisar, slarvade bara fram några bilder från facebook typ;)

Nu har jag skaffat barn

Nu är det så att jag köpte en massa färsk mango igår, och imorse tärnade jag den och fryste in för att göra smoothies!<3 Men då jag sökte på youtube efter det mest praktiska sättet att skära mango (oh yes, youtube is my teacher in everything), så lärde jag mig att om man öppnar och bänder upp kärnan i mitten så ligger det en böna därinne som är fröet.
Jag gjorde det på den första mangon, och sure, det var en stor böna där som tom hade slagit rot! Benjamin kom och sa att den var ful, men jag tyckte att den var jättefin och söt så jag hedde den i vatten och ska se om det blir ett träd8D Bara för att jag var igång var jag tvungen att ta en avocadokärna också, men den kommer nog ta mycket längre tid innan den börjar växa.
Naw min nya bebis<3

Sushi!

Idag har jag köpt ännu mer choklad och varit på sushi bar med Ella :3 Sen har vi ätit godis och snackat och blivit kramad av en jätteglad tjej.. Och sen har jag haft sockerrus och gått omkring och varit hög och bara känt hur jag älskar världen och alla människor, en känsla jag önskar att jag kunde uppnå utan socker. Men så är inte fallet. Anyway, sweet dreams folks <3
mitt favoritknark

Dag 8: Det bästa som har hänt mig

Hej! Glömde ju att skriva igår och i förrgår, så jag skriver dem idag och fortsätter imorgon:)
Det bästa som hänt mig är definitivt när jag fick resa jorden runt med min familj. Jag var 11 år gammal, vi sålde vår villa med stor vinst och reste i början av december 2006 iväg, kom hem i april 2007. Vi besökte England, Thailand, Malaysia, Hong Kong, Nya Zeeland och USA.
på sightseeing i London
utsikt från det stora pariserhjulet London Eye
Båttur i Krabi, Thailand!
Siam Paragon i Bangkok
På Koh Lanta tror jag
Bangkok
Det var inte planerat från början, men vi hörde talas om ön Langkawi i Malaysia och gjorde en tre veckors avstickare dit, det var lite som Thailand fast renare, lugnare och ännu billigare, folk var trevligare (jag gillar inte hur thailändare beter sig mot turister) :)
En strand som vi brukade bada på, det var jättemycket apor där. Notera att min mobbade lillebror måste bada med kläder för att inte bli bränd :Pp Plus att jag ser ut att peta en flytande gubbe i örat med en jättelik vaniljstång..
Geogretown på en annan ö, där vi lärde känna en amerikansk familj.
I Hong Kong, som vi bara hann se lite av innan vi blev magsjuka:(
Sjukt vacker stad, jättetrevliga människor
Auckland, Nya Zeeland
Coromandel, en strand med jääättehöga vågor
En svart strand, efter lite googlande chansar jag på att den kanske heter Karekare. Det är jag och Benjamin, väldigt avmagrade efter en lång magsjuka..
Min familj i Yosemite National park, Kalifornien.
Bergen i Utah, här bor större delen av min släkt
Vi framför Golden Gate bridge i San Francisco:)
Det var så sjukt kul och inget har gett mig så mycket som den resan, jag vet inte om jag vill göra just en jorden runt resa igen men jag kommer definitivt att återvända till de ställena vi besökte. Fast det är jobbigt att resa också, det blir mycket flygplats, packa upp och ner, åka stinkande bussar osv xD Men vi hade iaf alltid nånstans att sova förutom den allra sista natten där det var rätt lång tid mellan flyget till Sthlm och det hem till Umeå. Vi hittade ett McDonalds under renovering som vi tog in på:p
Mycket flyg, de längsta turerna som den mellan San Fransisco och London tex, tog upp till 14 timmar.
Hur som helst, vill säga till er som reser lite, resor är det mest värda man kan spendera pengar på!!

50 first dates

Kollade igår på 50 first dates, den är så mysig och rolig och får mig att bara vilja åka till Hawaii! Den är lite sorglig också och smått frustrerande men den är ändå mest gullig:)

Dag 7: Mina rädslor

Som de flesta har jag vissa riktiga fobier som jag inte tänker gå in på.. men en lindrigare rädsla jag har är den för småkryp. Fast det är lite konstigt, för jag är rädd för vissa arter och inte för andra. Tex är jag livrädd för tusenfotingar, tvestjärtar, steklar, lockespindlar, skorpioner, gula och röda myror. Däremot har jag inga problem med svarta myror, alla sorters skalbaggar och fjärilar, nästan alla spindelsorter (älskar tex fågelspindlar). Ännu konstigare är att min största skräck i denna grupp är termiter, trots att jag aldrig nånsin har sett nån eller ens vet vart de finns. Jag har bara sett dem på bild och jag får nästan ångest av att tänka på dem (asså googla dem själv, de är fruktansvärda).
Nej, jag kommer bra överens med köttätande växter, kanske ska skaffa en trädgård full med såna i framtiden för jag hatar verkligen insekter:p
bilden är inte min

Choklad choklad choklad

Nu är det så att man får tre Lindt chokladkakor/påsar för 35 kr på Ica Kronoparken, alltså har jag och min mamma varit där och köpt över 3 kg choklad. När vi kom hem tog pappa allt och gömde det för oss:( Men jag hann gömma några i min bokhylla först, de står där helt diskreta och ser ut som helt vanliga böcker..
Det är 300g av min favorit, excellence madagascar 70% (ofc!), och sen min andra favorit, mousse au chocolat dark, och sen en som jag inte smakat förut, creation dark, som jag tyvärr inte tyckte så mycket om:/ plus en påse lindor, som omsluter ens sinnen...

Dag 6: Mina intressen

Jag har asmånga intressen! Igår skrev jag ju lite om hur mycket jag gillar min kamera, så det är ju uppenbart att foto är ett intresse. Har alltid älskat kameror, fick min första av farmor när jag var runt 6 år gammal, en såndär med film i. Jag tog bilder på precis allt, men jag råkade öppna luckan till filmen så att den förstördes xD Min andra kamera, en Canon Powershot A460 fick jag av mina föräldrar när jag var 12 år, nånstans då blev jag intresserad på riktigt, och när jag var 14 köpte jag min systemkamera. Det jag tycker bäst om att fota är människor och rörelse så att säga, allstå där man verkligen ser att det händer nåt i bilden. Djur i närbild är också ett favoritmotiv.
Se några av mina djur&natur foton här

Ett annat intresse borde väl vara musik.. Började lära mig lite piano när jag var typ 6, gick kommunala musikskolan på midgård när jag var mellan 8 och 12, då bytte jag till fiol som jag dock slutade med ca två år senare.
När jag var mellan 13-15 år tränade jag kung fu/wushu, det var definitivt ett intresse! Jag gick även lite kinesisk lejondans (man "dansar" två personer i en lejondräkt till trummor och andra slaginstrument), det var också kul, och alla i klubben var jättetrevliga och roliga.  Se deras hemsida här
Och sen har jag alltid varit intresserad av dans egentligen, fast började dansa först för nåt år sen bara. Jag går på balettakademien i Umeå, dansstilen är dancehall, en reggae stil från jamaica, och det är väldigt kul.
Se videos från umeå dancehall här
Också har jag ett intresse som kommit väldigt nyligt.. Nämligen att karva i frukt. Det är en rätt populär konst i Sydostasien, det var också där jag upptäckte den. Det innebär att man med en kniv, typ ett rakblad, karvar tex blommor i/av frukter som meloner, äpplen, mangos..
Se bilder av vad jag har gjort här
Också ett rätt nytt intresse: att rita/måla bilder i photoshop (tycker om att tecka och måla över huvud taget, se mer här). Fast det är svårt, tar tid att lära sig och jag har jättesvårt att göra klart bilder! Men nï kan iaf se några jag gjort här
Obs! Alla bilder i inlägget är lånade från olika sidor, för att se mina bilder klicka på länkarna, puss:)
ps, måste lägga till att mitt största intresse under hela min uppväxt har nog ändå varit djur, fast de senaste åren har det försvunnit ganska mycket, tycker mest bara om att fota dem nu;) peace

Awkward moment

Älskar den här scenen från Inglourious basterds, Brad Pitts italienska är ju klockren, för att inte tala om hans ansiktsuttryck..

Korvkaka

Är det nån som minns barnprogrammet "fem myror är fler än fyra elefanter"? Jag kollade alltid på det när jag var liten (varför jag lärde mig läsa när jag var typ fyra hehe), och jag minns att Brasse skulle göra "korvkaka", som var sockerkaka med korv och kolor i. Jag tyckte det lät så gott så jag tänkte att jag skulle göra det själv nån gång, och idag typ 10 år senare gjorde jag det faktiskt med Lovisa :pp
Vi hedde kokade korvar och werthers original gräddkola i en sockerkaka, sen åkte jag, Lovisa och Helena till sf-parken och åt upp den:)
vi åt faktiskt upp hela! (ok, fåglarna hjälpte till lite)
Ingredienser. Sen åkte vi hem till Lovisa och kollade på inglourious basterds efter ett väldigt "spännande" äventyr på Lovisas tak (vi kunde faktiskt ha dött)
Köpte choklad också, madagascar min favorit.
Och nu har jag bara ångest över allt som vanligt och att alla människor är onda tur att det är chokladrea på kvantum, då kan man självmedicinera sig mot detta helvetespina. jag kan tacka mitt socker för att jag överlever:p

Norrmejeriers grädde

Heysan, sitter i min säng och är mätt efter min middag bestående av jordgubbar, glass och grädde. Norrmejeriers grädde, jag tycker synd om er sydsvenningar som inte har smakat den, eran grädde är seriöst smaklös jämfört med våran! Nä men seriöst, jag kan inte äta arlas eller skånemejeriers grädde! De är inte ens goda, det är som att äta margarin istället för äkta smör, skillnaden är stoor!
Eller är jag ensam att tycka det?:p
Asså första gången jag smakade norrmejeriers äkta färsk vispgrädde, jag hörde änglarnas sång..
Ekologisk Vispgrädde 38%
<3 jag dricker den istället för mjölk :3

Dag 5: En sak som jag tycker om

Min första tanke var min säääng! för sängar är verkligen underskattade ibland. Förutom att sova i dem kan man hoppa på dem, gömma sig under dem, ha picknick på dem, listan skulle kunna bli lång..
Men min andra tanke, som känns mer personlig, är förstås min systemkamera! Det är en Canon EOS 450D som jag köpte för nästan 1½ år sen. Sen dess har den följt med till Norge, Danmark, Estland, Frankrike, Tyskland, Italien, Österrike, Schweiz, den listan skulle också kunna göras lång. Eller ja, det var nog bara de länderna, plus Vatikanstaten..
Nåt jag gillar med min kamera är den stora displayen, har typ inte sett nån modell med större.
love

Dag 4: Det här hade jag på min idag

Skjorta BikBok
Linne HM
Långa shorts Rut m.fl.
Klaga inte på att jag posar på min säng xD

Shopping och filmkväll

Hej hej <3
Idag har jag varit nästan hela dagen med Lovisa och Helena, vi möttes på stan och sen gick vi omkring och köpte saker, och Lovisa var så taggad på att prova sin nya geleyeliner från isadora maybelline* så vi satte oss på en bänk mitt vid vägen bredvid en uteservering och så gjorde jag och Helena ett öga var på henne^^ Den var bra, om ni undrar (fast hon såg lite emo ut..) :)
Vi livnärde oss också på några brownies som Helena bakat, och sen gick vi till ica hedlunda och köpte läsk, sen gick vi hem till mig och åt middag och satt i min säng och kollade på youtubeklipp, typ dåliga remixar på nyan cat och friday osv..:p Sen kollade vi på det här:
Jag tycker den var rätt bra, men jag gillar inte historier som bara slutar helt random med att folk dör D:
Jaja, men nu har de gått hem och jag är lämnad till min ensamhet...
mohahahahaaaaa
En soptunna/återvinningstunna eller nåt utanför Ica Hedlunda :)
Lovisa läser och Helena flummar, allt är som det ska..
...
EVERYBODYS RUSSIAN!!!!!

Dag 3: Det här åt jag idag

Stekt ägg med ost
Ris med kyckling och grönsaker
Några mandlar
Två smoothies
Rabarberdrömmar!
Lägger ut receptet nån gång, de vart jättegoda! Gonatt:*

Below

Igår kväll satt jag och Lovisa och kollade på Below (och åt sjukt god jordgubbs och rabarberpaj med vaniljkräm, btw..), som handlar om en amerikansk ubåt på uppdrag i Atlanten under andra världskriget som får order att hämta upp överlevande från ett brittiskt sjukhusskepp som blivit nerskjutet. Det är bara tre överlevande, varav en kvinna, vilket betyder otur att ha ombord. Oturen visar sig omedelbart, och snart börjar skrämmande saker hända ombord som verkar ha att göra med kaptenens plötsliga död några dagar innan, då han enligt några av sina män ska ha försökt plocka upp en "souvenir" från ett tyskt skepp de skjutit ner, och ramlat ner i vattnet och drunknat. Syret börjar ta slut och konstiga mekaniska fel gör att ubåten hela tiden åker tillbaka mot den sänkta sjukhusbåten, och snart får man veta att kaptenens död beror på något helt annat..
Below Poster
Jag tycker den var jättespännande och sådär mysigt läskig, plus att storyn var rätt bra. Peace

Dag 2: Min familj


Min familj består av min mamma och pappa som är 43 och 39 år, mamma är från Småland (fast morfar kommer från Vasa i Finland) och pappa är från Umeå fast hans biologiska pappa som vi inte träffar ofta är stockholmare.
Sen är jag äldst av fem syskon, Oliver som är 14, Alvin som är 11, Benjamin som är 5½ och Adam som är snart 3 år. Bilden ovan är tagen för typ 3 veckor sen i Frankrike av mamma, därför är hon inte med, bilden nedan är tagen för 4½ år sen i Nya Zeeland, innan Adam var född.
Jag vet inte om släkt räknas som familj :p men kan ju i alla fall säga att hela min mormors släkt (förutom mormor) flyttade till USA när mamma var liten, vilket mammas syster också gjorde sen, de flesta bor i Utah. De är en stor släkt men jag har bara träffat dem en gång när jag var 11 och vi besökte dem, sen har jag träffat mina kusiner och moster i Florida två-tre gånger, senaste för typ 10 år sen. Vet inte om morfar har några släktingar, antagligen i Finland då.. Farmors släktingar bor lite omkring i Norrland typ, jag känner ingen av dem förutom mina farbröder och de kusinerna fast de bor i Sthlm. Och min farfars släkt vet jag inget om heller. Så var det med det:)
.

Dag 1: Om mig

Jag heter Eline Susan Norin, jag är född i Tromsö, Norge den 21 maj 1995. Båda mina föräldrar är från Sverige men jobbade där. Jag tror att jag bara var några månader när vi flyttade till Umeå, min pappa är uppväxt här men inte min mamma. Och sen dess har jag bott här, i nästan 16 år.
Jag gillar mycket att laga mat och baka, jag tycker om att dansa och spela piano. Det jag gillar mest i skolan är bild och hk (när man får göra mat, inte städa).
Jag gick på Umeå Waldorfskola fram till i år när jag slutade 9:an, och har kommit in på naturvetenskapsprogrammet på Minerva gymnasium. Varför jag sökte na vet jag inte, men det blev så:p
Jag älskar att resa och framförallt då att fota, det är typ min största hobby. Och jag älskar att åka båt, en dag vill jag åka färja till Sydpolen!


30 dagars

Vad säger ni, ska man köra en sånhär lista kanske? Med start från idag ska jag skriva nåt varje dag (som jag har tillgång till dator asså, om de rymmer så kanske jag inte kan..)

Dag 1: Om mig

Dag 2: Om min familj

Dag 3: Det här åt jag idag

Dag 4: Det här hade jag på mig idag

Dag 5: En sak som jag tycker om

Dag 6: Mina intressen

Dag 7: Mina rädslor

Dag 8: Det bästa som har hänt mig

Dag 9: Foto på mig och mina vänner

Dag 10: Ett foto på mig för ett år sen och nu.

Dag 11: Något ni inte visste om mig..

Dag 12: Min barndom

Dag 13: Här har jag bott

Dag 14: Min musiksmak

Dag 15: Meningen bakom mitt bloggnamn

Dag 16: En vanlig dag för mig

Dag 17: Det här gör jag när jag har tråkigt

Dag 18: Mitt drömyrke

Dag 19: Den finaste platsen jag varit på

Dag 20: Det här älskar jag

Dag 21: Det här är jag sugen på just nu

Dag 22: Det här gör mig glad

Dag 23: Det här gör mig sur

Dag 24: Favoritmat

Dag 25: Det här önskar jag att jag var bra på

Dag 26: Det här köpte jag senast

Dag 27: Varför jag började blogga

Dag 28: Vad jag skulle göra om jag blev rik

Dag 29: Något jag har lärt mig den här månaden

Dag 30: 5 saker som har varit bra de senaste 30 dagarna


Cykelmärke

Gissa vad jag hittade härom dagen när jag var ute och gick? En cykel på en bro! Men inte vilken som helst, det var ett torrt märke från en cykel på den annars blöta asfalten. Jag har två teorier om detta fenomen. 1, en cykel låg och solade och råkade somna, och det regnade på den, och just när den vaknade och reste på sig så slutade det regna. 2, cykelfolket kom flygande med sitt ufo och gjorde ett brännmärke på jorden för att visa sin makt och farlighet. Kanske jorden kommer att gå under snart? Vem vet!

Myskväll <3

Idag har jag inte bloggat! Däremot har jag och hela min familj varit hemma hos Lövgrens och ätit grillat på deras altan och sen suttit kvar i timmar, efter ett tag allihop insvepta i filtar, och snackat om allt möjligt, och stängt in en störande geting i ett glas som vi satt och tittade på lite:p Och ätit en massa efterrätt. Sen gick vi in och kollade på våra semesterbilder på deras hemmabio, det var rätt grymt.
Mamma hämtade Katrin på flygplatsen också, nu är hon här och ska sova:) Yee
tufft med egen bio, då kan man låtsas att man har fototatueringar hihihi
så här såg jag ut idag om nån undrar:p ganska vanlig med rufsigt hår...
Och sen har jag träffat Lovisa igen, hon har varit på resa till Danmark och smakat på livets beska frukt: att sova i tält. (dramatisk musik). Och ätit en massa kakor för Helena hade bakat och Louise var bara allmänt fräck och kom med ballerina och cookies;o Haha, men från och med imorgon ska jag bli nyttig;)
fett tråkigt inlägg jag vet förlåt, hittar på nåt skoj imorgon sov sött <3

Vem är monstret

Jag börjar bli lite konstig.. Innan jag somnade igår låg jag och fantiserade om bakelser, sen drömde jag om flugor och vaknade av att det satt sju små flugor och en stor, plus en fjäril och stirrade på mig (de kom in genom det öppna fönstret). Btw, sen tänkte jag som i förra inlägget att jag skulle äta sockerfritt, vilket slutade såhär. Frukost. Stekt ägg med ost, efterätt: chokladbollar. Lunch. Förrätt: godis (för att morfar bjöd). Förätt nr2: marsipantårta och schwarzwaldtårta (för att farmor bjöd). Huvudrätt: pasta och sallad. Efterrätt: En chokladboll, två bitar kladdkaka och en bit cheesecake (för att det fanns i kylen). Pappa försökte stoppa mig på det sista, men jag brottades tills han inte orkade. Sen for jag till stan ensam i mina myskläder och tröstshoppade. Det blev en kajal och ett läppglans som luktar som polkagris. Mitt sockerberoende visar sig tom i mitt smink!! Och nu ska jag gå några timmar så att jag inte blir fet..
:(

Kokoscheesecake

Eftersom jag trodde att vi skulle få gäster ikväll blev jag taggad och gjorde en cheesecake! Men de kom inte.. Så då åt vi den istället. Inga problem, då vi är 8 pers med min brorsas kompis:)
Den var typ halvgod, inget jag tänker göra igen tror jag.. Bottnen, som innehöll både digestivekex och mandelbiskvier, var väldigt god men resten var inget speciellt, fyllningen smakade inte så värst mycket och toppingen av mörk choklad passade inte till. Så var det med den saken. Jag tog en sexig bild på den i alla fall.

Rökning?

smoking.gif

En morgon med rumpor och hemmagjord glass

Heeej!<3
Kom precis hem från Helena, tog bussen in till Umeå och gick hem till mitt fina steniga hus på Grisbacka (nöff:3) haha. Grisbacka? Asså vad passande att jag bor här då! Hahaha jag är lite flummig, Helena smittar av sig:3
.
Igår/inatt tittade vi på Monty Python and the Holy Grail och skrattade åt vårat asseriösa motto vi kom på för några veckor sen när vi åkte nattåg (nattåg+jag+Helena+en massa flummiga killar=FLUM): "Läsk är läskigt för den som anser sin vikt viktig" hahahah! Ett visdomens ord det där.
.
Idag gick vi upp på morgonen och gjorde chokladglass med kladdkaka i. Sen åt vi det medan vi tittade på the Doctors. Det handlade om rumpologi, som tydligen är läran om rumpor, och en läkare som utvecklat "Miami thong lift", som går ut på att man fettsuger nånstans och stoppar in personens eget fett i dens rumpa! Sen satt de och läste upp nåt slags horoskop för folk med olika rumpformer(!?). Vi flummade lite om det, men vi var inte tillräckligt flummiga för att se sambandet mellan rumpprogrammet och den bruna smörjan vi åt.. (tur det!)
.
hemmagjord glass:D

Drar snart hem till Helena..

..och hittar på nåt bus >:D
förra gången när hon sov över här såg våra röverier ut såhär som på bilderna nedan, undrar vad det blir den här gången..




Jättegoda cake pops vi gjorde i påskas

Blir nog inge bloggande, men kommer hem rätt tidigt imorgon :)

Friends

Nu har jag sett hela serien i ett streck, alla 10 säsonger och 236 avsnitt! Det gick för snabbt.. Och jag tycker inte slutet var bra, det var mest deprimerande:( lixom, Monica och Chandler är gifta sen länge och flyttar ut på landet med sina nyfödda barn, Phoebe är nyligen gift med Mike och de tänker också skaffa familj, Rachel och Ross återfinner varandra en gång för alla men Joey då?D: Nu är han helt ensam i det där huset och den enda singeln av dem, man vill ju veta hur det går för honom? Han är för snäll för att sluta upp ensam:(
ok get over it, det är bara en tv serie.. men ändå!

Bilder från bilden

Jag kommer ju inte ha bild mer eftersom jag börjar läsa natur i höst, vilket är dåligt för det är mitt favoritämne:(
Men här är några bilder som jag har gjort under högstadet:


mappen med bilderna från 9:an


fisk i skrapkartong (man skrapar bort det svarta med kniv och får fram det vita) från 9:an

 
hand med blommor också i skrapkartong


en liten stirrig sak..



ansikte i kol, från 9:an


akrylmålning från 7:an

 
akrylmålning från 8:an

  





 

teckningar i tusch, alla från 8:an

och sen har jag gjort en massa mer, men det är typ borta..
sitter nu och äter lunch (=glass) och ska sen kanske pallra mig till stan och se om det finns nåt kul hejdå:)


Jag är så cool så jag visar vad jag har ätit

Har lite ont i magen efter all god mat idag x) I-landsproblem.. Såhär har det sett ut för mig idag:
Helena hade bakat cheesecake med smultron, jordgubbar och smulgubbar som hon, jag, Louise, Emma, Larisa och Victoria festade på. Muuums
Sen blev vi sådär randomt bjudna på middag hos Lucas i Sävar:)
Btw har officiellt gått omkring bland folk i naturlockar idag! Har fått många komplimanger, känns bra iaf^^ Och den blåa boleron jag har är köpt i Venedig, det ni!
Gonatt sötisar:3

En helt vanlig dag på en norrländsk strand..

Eller? Ja, i alla fall om man syftar på kylan. Trots att det nästan alltid är svalt på stränderna har ju folk förstås badkläder ändå, men igår när vi kom till stranden kryllade det av svartklädda präster, färgglada mexikanare, sjukskötare och hula tjejer runt volleybollnätet. Jag vet inte riktigt vad det rörde sig om, men det var i alla fall underhållande att se en massa präster skutta runt i ring och vråla halleluja! och mexikanare som vandrade ut i havet för att sticka ner en stor mexikansk flagga i bottnen. Det fick en att glömma kylan en aning^^
notera hur allvarliga de ser ut! de här typerna är inte att leka med.. (särskilt inte gubben i vänstra hörnet med armarna i kors)

Saknar mitt platinablonda hår!

rip..
Det var ett år sen nu jag färgade bort mitt blonda till en ful brun färg och sen till en fin brun/halmblond färg, men shieet asså vad jag saknar det vita D,: Anledningen till att jag färgade bort det var för att jag inte hade ork eller råd att upprätthålla färgen. Nu har jag nästan min vanliga färg igen, men jag har lust att färga nån kulig färg:( Tänk om jag skulle ha nån av de här, vilken skulle vara snyggast?:)
hihihi jag älskar rosa hår^^ nu ska jag sova gonatt :*

Death to your heart

Äälskar den här låten och flera andra av deras låtar fast särskilt den här videon, mustaschogubben är ju så klockren! (särskilt hans hypersmile där i början<3)
btw, hur snygg är inte den långa killen?<33 hans hår här slår allt!
diggar deras fjant-kung fu också..

Fredagskväll och middag

Nu har jag rostat nötter och frön, känner mig väldigt duktig. Har också gjort en sallad som vi ska ha dem till. Och nu ska jag grilla korv dessutom, vilken tur min familj har som har mig^^

Sol!

Yeey känns som första varma dagen eller är det bara för att jag har varit inne sjuk? I alla fall, vaknade och mådde riktigt bra faktiskt, snuvan håller på att avslutas. (kan man säga så..troligen inte)
Ingen huvudvärk eller halsvärk. yeey! Vilar ändå idag också, kanske över helgen tom.. x) Sen kanske jag blir social igen:)




Ofixad till 100% Gillas!

Tutti frutti

Vad passar bättre på sommaren än fruktsallad serverad ur frukt!!?? Detta är vad som händer om man har en massa färsk frukt och för mycket fritid:)
Salladen innehåller: vattenmelon, ananas, hallon, jordgubbar, mango.
Krämen till är vispad grädde blandad med mascarponeost, vaniljsocker och kondenserad mjölk.
Dekorationen är äppelklyftor skurna som blad och skålen är förstås en vattenmelon som jag har gått lös på:)
Såhär såg mangosarna ut innan jag styckade dem. (what can i say, gillar att skära i saker;)
Det var riktigt gott det här, särskilt när man sitter och kollar på när Jamie Oliver gör thaimiddag. Man blir alltid så taggad på att laga mat! Plus att han är ju så söt:3
eller hur (visst ser maten i ugnen god ut!)

Venedig

 

Såå vackert ställe asså! Var ju där för två veckor sen, tog den här bilden där.. Tänkte att jag måste skriva om hela resan på bloggen med bilder och allt men det är så jobbigt!^^ Får göra typ del 1 och 2 osv.
Vill tillbaka dit nån gång, det är en jättemysig stad verkligen, hela Italien är helt underbart!
 
btw bilden är photoshopad, vattnet är bajsbrunt egentligen in your face!!xD

typ nåt slags tal till mina waldorf buddies.. <3

å just som man kommer hem till friheten igen blir man sjuk:/ har ont i halsen och huvudet och är snuvig men hoppas det går över snart. måste fira min ensamhet resten av sommarlovet, sen börjar man ju på minerva. 
:,( jag kommer sakna mina kompisar från waldorf, det gick upp för mig först nu hur mycket ni betyder för mig, ni gör mig hel, jag menar det. om det inte kommer finnas några änglar som er i min nya klass vet jag inte hur jag kommer klara mig. även fast det inte alltid har varit helt lätt, minns i sjuan när vi bråkade mycket och fick ha en massa dryga samtal (btw förlåt för det, allt var pga mig. var sjukt omogen) trots det har ni gjort de senaste 3 åren till de bästa i mitt liv<3 minna, ella, unni, chloe, bella, lovisa, även ni victor och isa, saknar när vi alla var tillsammans, vår grupp har trasats sönder mer sen dess men ni betyder alla lika mycket för mig fortfarande och glömmer aldrig de gamla tiderna med er.

 

ella: du är en av de få som verkar förstå mig, och du är fett snäll och rolig, hoppas vi alltid kommer att vara vänner <3

minna: vet inte hur du bär dig åt, men du lappar ihop mig när jag är som trasigast, älskar dig för det <3

unni: ända sen lågstadiet har du varit en awesome vän, har så många gamla minnen, kommer aldrig glömma dig <3

isa i dörren: länge sen vi hängde tsm.. vet inte exakt vad som händer med dig i höst och så, men lycka till <3

bella: vi kommer ju gå samma gymnasieprogram :D kommer lätt att bli awesome, man blir bara glad av att vara med dig <3

lovisa: vi är väl för ihopspikade för att tappa kontakten^^ för första gången på 4 år kommer vi inte längre att ses varje dag. men det är nog bara bra, desto mer guld blir det där vi väl ses <3

chloé (inte på bild): vi har ju känt varandra sen dagis, men inte direkt vart så mycket med tsm.. kommer dock sakna dig, du är en sån fin människa <3

victor (inte på bild): asså man blir bara glad av att vara med dig, du har bara gett awesomeness till vårt "gäng" från första början. hoppas ditt sista år på waldorf blir nice (om du ska gå kvar) <3

 

im already missing u<3