Julbasar på Waldorf

Det har alltid varit samma sak, julen börjar på riktigt med Waldorfskolans julbasar! Det är alltid supermysigt, med en massa marshaller och lyktor, restauranger/cafén och försäljning av både godis och hantverk. Jag drog dit med min familj, mina föräldrar behövde hjälpa till lite eftersom en av mina småbröder går på Waldorf.
 
Så vi gick runt, såg gamla och nya ansikten och jag fick en massa Waldorf-feels, detta är stället jag tillbringade min uppväxt på. Vilket elever och lärare på min nuvarande skola brukar skratta åt, alla har sjukt mycket fördomar om Waldorf, och jag kan tala om att de är sanna allihop och de är dessutom bara början ;D <3
 
Det röda timmerhuset är Heddagården, där hade vi bland annat astronomi en vinter, då läraren varje morgon skapade stjärnbilder på golvet av värmeljus också satt alla på golvet i mörkret och lyssnade på när han snackade om stjärnor.
Det här klassrummet hade vi i 4:an, tror det var då årstemat var vikingar och forntiden :)
Vadå skrev inte era lärare med runor på griffeltavla
Alltså det här var rätt läckert, treorna (lågstadiet) hade gjort ett pepparkakshus som var en kopia av deras klassrum och trädgård!
Asså människorna är såå gjorda av bivax vilket är typ det mest waldorfiska materialet som finns haha å, vi tuggade det till och med som tuggummi #gamlagodatider
Bästa till sist, i gymnasiehuset var det som vanligt tårtcafé och här är min snygga kompis Lovisa som är en jättebra butler ;)
Tog en tårta med smultronfyllning, not bad!
Det skriker Waldorf om den här bilden, var tvungen
 
Drömde i natt att jag bytte till Waldorfgymnasiet, vilket jag brukar drömma ibland haha. Men jag är så sjukt nöjd med Minerva, även fast det gör ont i mig lite grann av saknad... Ingen skola kan det här med kultur, konst och tradition som Waldorf! Men å andra sidan är det rätt skönt att gå på en skola där alla lärare kan svenska och har en lärarutbildning, så var det knappast på Waldorf heuhue! Man kan ju alltid skylla på att det är bra med en "internationell" skola ;D
 

Tumblr

Jao har varit sjuk hela veckan nu. Åkte till skolan i onsdags och kämpade mig igenom ett prov i rättskunskap. Det bästa med ämnet samhällskunskap är att man i princip får högsta betyg för att sitta och ordbajsa sina egna åsikter. Kan det bli bättre? Efter provet orkade jag inte vara kvar i skolan och åkte hem istället.
 
Tråkigt att vara sjuk men skönt också. Jag menar vem vill inte ligga och sova och kolla på film om vartannat fem dagar i rad? Har även återförenats med... tumblr! Hade nästan glömt bort att jag har en. Måste vara världens vackraste tumblr dessutom. Följ mig flodhästar
 

The power of music

Jag skulle ju vara jättefrisk hela den här vintern men jag kunde tydligen inte undgå att drabbas av en liten halsinfektion tillslut, och har varit hemma och sovit idag och igår. Trodde först att det bara var lite huvudvärk och var helt inställd på skola idag, men så mådde jag ännu sämre idag :(
För att se det från den ljusa sidan har jag jobbat en del på både biologin och mitt gymnasiearbete.
 
Tänkte ge ett tips till er som gillar att lyssna på musik medan ni pluggar, men som lätt blir distraherade av en del musik. Jag kan tex inte lyssna till sådär jätteenergisk musik medan jag pluggar, och allra helst ska musiken vara instrumentell eftersom det blir konstigt när jag läser något och samtidigt lyssnar jag på när någon sjunger om något, det blir helt fel!
Sök på youtube efter såna här långa klipp med en hel spellista (gärna "chill out" eller liknande om man söker lugn musik). Det är asskönt att ha i bakgrunden och hjälper i alla fall mig att bli både taggad och avslappnad på samma gång :D
Mina favorit-plugghjälp den senaste tiden:
 
 
 
 

Julkransar

Idag har jag för första gången gjort julkransar! Jag och mamma satt och pysslade med det här rätt länge, och mina kransar blev fett fula men hennes blev helt perfekta. Man kan verkligen vara kreativ och varierande i det här.
Mot kvällen kom Alexandra med några kransar som de gjort också gick vi och kollade runt om folk ville köpa en krans till sin dörr, sålde alla (11 stycken) #business
Jag gick bara omkring och spanade på folks hus och trädgårdar och blev typ helt rörd haha alltså vissa hus är bara så otroligt vackra (vadå jag har inte ärvt min pappas besatthet av hus...) och fint inredda och framförallt så har alla en massa ljusslingor, spotlights, lyktor och levande ljus utanför sina hus. Jag menar, att folk liksom går och tänder ljus och sätter på trappan, det är bara så vackert och det är det som får mig att ändå tycka om svensk vinter på något sätt. Och någon hade värsta valvbågen med jullysen in till sin trädgård och lyktor som hängde från träden.
Det är mitt eget område, och alla villor är så fina också bor jag just i det fula lilla badass-hörnet i ett stenigt gammalt lägenhetshus där man inte har egen port och trädgård, wähää. Dock ska jag inte klaga, jag stormtrivs här.
 
Lingonris, kottar och "fejklingon"
Se här är ju min allra första krans! Ser helt galen ut. Gjorde den av granris, ljung och mossa eller lav eller vad det nu är
Alltså ljung i kransar är så himla snyggt
 
 

Min dag i snaps

Nu är verkligen det värsta av veckan över, jag har i princip helg nu ju :D Är dock jättetrött och börjar känna den första vintersnuvan eventuellt är på g, så jag åkte faktiskt hem under lunchen idag. Skulle eventuellt ha följt med några kompisar till Stockholm den här helgen, är faktiskt glad över beslutet att stanna hemma. Ska njuta. Och träffa någon som jag inte sett på riktigt länge!
 
1. "Slapp" en lektion då alla biologi 2-elever skulle till universitetet på föreläsning om bakterier istället 2. Kom hem till synen av två stolar som stod såhär mitt i köket. Vad ska man göra liksom 3. Kallaste dagen hittills. Can't deal with it. 4. Boken jag väntat på! Är taggad på att läsa den (hoppas jag får tid)

Pluggkväll

Trevligt att mina händer är så torra att de blöder fastän jag smörjt in dem flera gånger idag... Och jag ska inte ens börja klaga om mina läppar som måste smörjas in typ varje timme. Några av vinterns små mirakel <3
 
Tisdag är min älskade dag då jag går i skolan från 9.50 till 13.25. Imorgon är sista lektionen inställd och innan dess har jag ett hål så jag skulle sluta samma tid då om inte.. vänta nu jag har STÖDMATTE kl 16-17. Men det äger faktiskt, för då ska jag både gymma och jobba skolarbete.
Idag har jag varit hyfsat produktiv och pluggat biologin som jag har slutprov på nästa vecka. Jag ska lätt gå och lägga mig tidigt ikväll <3
 
 
 
Lite homemade chokladmjölk, det bästa man kan dricka på vintern. Grädden gör den tusen gånger godare också

Fars dag

Nu har Anna fått en ny bur med två våningar, ett springhjul och två hus. Så nu har hon sprungit runt ett bra tag, klättrat och provat sitt hjul. Dessvärre är hon lite "handikappad" ibland och ramlar ganska mycket och lyckas fastna på konstiga ställen haha!
 
Förra söndagen var det fars dag men vi hade fullt upp med att Benjamin fyllde år, så vi firar idag istället, ska snart åka till morfar och äta tårta :)
 
 

Thor: The Dark World

http://www.impulsonegocios.com/resources/original/IN_2013/-ocio/00thor2-111113tapa.jpg
 
Idag blev det 3D-bio med Lovisa, Åsa, Fredrik, Louise, Markus, Madeleine, Magnus, Thomas, Mikael, Helena och hennes qompis. Vi tog typ upp en hel rad haha!
Filmen (Thor 2) var jättefiiin, ännu skönare humor än i ettan, vissa scener var helt freaking underbara. Kändes 100% värt att släppa allt plugg för en kväll och bara se film, en bra sådan dessutom (och varning för Thor och Loki, de är vackra).
 
På tal om skolarbete så hade vi utvecklingssamtalen idag, och min lärare var uppriktigt förvånad över hur bra allting går för mig, det sög ju förra året och E:n och F:n bara strömmade in. Nu är det liksom A och B nivå för mig. Känns toppeeeen!

Motivation


Från wehearit

Sitter nu på bussen till skolan och lyssnar på opera (oh yeah), idag är alla lektioner inställda och vi ska bara jobba med gymnasiearbetet och ha utvecklingssamtal vilket verkligen behövs!
Tränade med fria vikter igår vilket var riktigt kul, egentligen gör man ju ungefär samma saker som i Bodypump men man kan göra det i sin egen takt och fokusera extra på de muskelgrupper man själv vill. Och imorgon blir det troligen Bodypump igen, supernice! :)
Har blivit mer seriös med träningen nu, man mår så mycket bättre i hela kroppen och själen av det! Håller på att både köra lite mer varierade träningsformer, fler träningspass per vecka och tyngre vikter, så jag hoppas att skillnad kommer börja synas snart också #biff
 

Sam

Sitter på samhällskunskap 2 lektion, favoritämnet!! Det är samma som vanligt, alla sitter på 9gag medan Oskis (läraren) och Farah diskuterar islam ;) Hahaha jag kommer att sakna detta, kursen tar slut efter jul <3
Alltså onsdagar är inte ens nådiga, jag och Farah har lektioner 8:30 till 17:00, som tur är har vi med oss mat (/bakelser) som vanligt :)
 
 

Papaoutai

Imorgon har jag ett stort biologiprov, sedan matte också slutar jag kl 5. Jag har dessutom styrketräning på träningsläran igen. Vi körde nämligen bodypump imorse, och imorgon blir det fria vikter, vilket jag är fett taggad på för det är det jag har tränat minst med hittills och vet minst om typ :)
Och på fredag är jag troligen ledig, så det blir på alla sätt otroligt skönt när jag slutar imorgon (och på torsdag!!)
<3
 
 
 
På tal om inget så hade jag en besökare från Libanon på min blogg idag heuheuhue! Ska bli känd i arabvärlden.

Anna

Hallååååååå! Idag fyller min lillebror 8 år och hans födelsedagspresent var en dvärghamsterbebis som han döpte till Anna. Hon är jättefin.
Jag är astaggad just nu för jag fick veta idag att jag och några vänner ska se Thor 2 på torsdag! Jag tyckte ettan var en riktigt bra och charmig film och har hört att tvåan ska va bättre så det blir nice! Älskar att gå på bio <3
 
Hon är bara en månad gammal!
 

Pompeii

 
 
 
Det har varit två fyllda dagar, och knappt något skolarbete har man gjort.. Men jag är glad ändå. Igår fick vi lax till lunch i skolan och på träningsläran tränade vi med maskiner, ganska fritt. Så jag, Farah och Mellat gick runt på vårt älskade Iksu och provade lite fler och nyare maskiner än de gamla vanliga, det blev en timmes effektiv helkroppsträning och det värker helt underbart i musklerna nu.
 
Idag hade vi talangkväll på kyrkan vilket innebär framförallt en massa musikstycken och mycket humor, sen avslutade vi med det bästa till sist, vi gjorde chin faces, ni vet när man ligger upp och ner med huvudet och har målat ett ansikte på hakan, också har man täckt över resten av ansiktet så att det ser ut som en liten potatis som pratar? Haha, vi gjorde såna med flörtögon och mimade till The Fox, och sen hade vi armar under oss som spelade instrument, jag vet man fattar ingenting av att läsa detta men det var flera som fotade och filmade, kanske kan få tag på nån sen ;) Det ägde i alla fall.

Hela mitt liv förändrades då jag insåg detta

 
WAKE UP, PEOPLE!

Studentmössa

Då var man tillbaka i Umeå och på Minervagymnasiet och det gamla vanliga livet... som äger!! Men just nu känner jag mig hur sliten som helst. Innan höstlovet hade jag planerat tidiga kvällar, mycket vila, ta itu med plugget i lugn och ro, inte hänga med kompisar och inte se filmer/serier. Det slutade upp ungefär tvärtom. Hade gjort ett schema med skolarbete som behövde göras, lyckades bara pricka i en enda punkt.
Jag är egentligen astrött som jag alltid är när 1, det är kallt och mörkt och 2, jag har gymmat, men jag har slösat min tid att sitta och äta upp det sista av min älskade melon jag köpte i Stockholm och funderat över studentmössan. Ni som tar studenten i år, hur ska ni göra med brodyren där fram? Förnamn + efternamn, förnamn + klass, förnamn + program?? Jag vet inte hur jag vill ha det!
Här är i alla fall några designer jag funderar lite över, vilken är snyggast och/eller mest jag tycker ni? :)
 
Detta är den dyraste kvalitén (kashmir), går på tusenlappen ungefär med mina tillval. Det tar ju emot lite grann då man bara ska ha den en dag.
Exakt samma fast med blå sten ist för rosa
Eller ska man vara annorluna och ta silverbrodyr istället??
Den här funderar jag rätt starkt på faktiskt, den är inte alls så gul som den ser ut på bilden, jag kollade på den idag när de visade provexemplar i skolan. Den heter global och är ekologisk och har konstläder istället för djurskinn, vilket är ett plus! #waldorf
Den skulle sluta upp på ca 600 för mig, så det är nice!
Det är svårt! Kommer för övrigt beställa mössan från abc-gruppen eftersom vi har rabatt där och det är deras mössor jag fått titta och känna på :)

Ikea

Vi är hemma igen!! :) Tog farväl av huvudstaden strax före lunchtid och åkte till IKEA i Uppsala för att äta lunch. Första gången jag inte åt köttbullar, utan tog laxlasagne den här gången! Sen stannade vi på IKEA i Sundsvall 3-4 timmar senare och åt middag, då åt jag en räkmacka. Sen skyndade vi vidare mot Övik eftersom vår bil har blivit lagad där i veckan, och eftersom Bilbolaget hade stängt så skulle nyckeln finnas hos ICA bredvid och vi visste inte när de stängde.
Så fort man närmade sig Övik byttes mainstreammusiken på radion ut mot någon predikan varvat med lite körsång (på en lördag haha!), alltså man måste älska den staden! <3
ICA var öppet, men pappa kom ut igen utan nyckel, mumsandes på en varmkorv och sa att de inte hade någon nyckel, utan hade ringt till Bilbolaget som hade glömt bort det, och skulle komma och ge oss den, också hade personalen gett honom en gratis körv istället för att de tyckte synd om honom haha! Så vi satt och lyssnade på nån pingstpräst på radion som snackade om solsystem och grejer, gick och handlade lite, gick på toa, sen kom nyckeln och vi kunde packa över allt i vår egen bil och åka hem. Vår bil är så otroligt skön jämfört med minibussen vi hade, det gick inte ens att luta sätena bakåt med den!
 
Satte just på internet på min telefon för första gången på en vecka, hade 24 snaps. De flesta var från Rebbe haha, sen några helt galna från Elisabeth och KimHeng, gullungar! Saknar redan denna vecka lite grann <3
 
Lunch på Ikea 2 ggr samma dag, YOLO!!
En mycket djup höstbild som ni ser.

Stockholm

Internet har fungerat ganska uselt den här veckan, så det blir skönt att komma hem igen men samtidigt lite tråkigt! Igår var jag trött hela dagen för att jag sovit dåligt, men jag följde i alla fall med min familj till den kungliga myntkabinetten i gamla stan och tittade på mynt och sedlar i några timmar. Jag tror alltid att museer ska vara astråkiga men när jag väl är där är jag typ som ett barn som springer runt och kollar på allt och är helt fascinerad ;)

 

På kvällen gick jag och några kompisar till hemköp i Västerhaninge och handlade. De andra köpte godis medan jag och Elisabeth köpte varsin fet honungsmelon. Sedan kollade jag, Lovisa och Elisabeth på Intouchables, bästa filmen!!! Jag har totalt tappat räkningen på hur många gånger jag har sett den <3

 

På tal om film, är det nån av mina (typ 2) bloggläsare som sett Insidious 2 än? Jag undrar om den är sevärd, den går ju fortfarande på bio så att :D Får se hur det blir!

 

Stötte på FBI haha! ;) Nejmen man ser ju att det är några av våra norrländska landsmän här nere i Stockholm!