Tallinn

Jag var inte beredd på hur kallt det skulle vara i denna vackra stad. Jag höll på att frysa fötterna av mig, men det glömde jag bort varje gång jag hittade något intressant att fota, vilket var nästan hela tiden. Det var ändå kul att komma från ett blött Sverige till ett vinterlandskap som detta.
Vi gick av båten runt 10 lokal tid och gick direkt till gamla stan och tanterna som stickar jättefina vantar och grejer och köpte. Så gick vi runt, åt på en restaurang, frös ihjäl osv och avslutade dagen på ett köpcenter vid färjan där vi gick på Rimi. De sålde en massa Ica produkter, bland alla konstiga estniska ord (liknar finska) såg man plötsligt påsar med texten "frysta jordgubbar" eller nåt, hade lite kul åt det! Sen sålde de också en massa angry birds produkter, som läsk till exempel..

 
Efter ungefär 7 timmar i Tallinn återvände vi till färjan, riktigt skönt det var! Här i Stockholm regnar och blåser det inte lugnt, men man fryser åtminstone inte lika mycket! :p (inte för att jag har tänk gå ut nån mer gång den här veckan hehe).

På väg till Tallinn

Sitter på Baltic Queen som snart börjar resan över havet till Estland där vi tillbringar morgondagen!
Är stolta över att vi inte missade båten den här gången.. ;)
Sist vi besökte Tallinn blev det inte så mycket bilder och sånt, den här gången lovar jag att det blir mycket fina bilder, snöiga tror jag eftersom det ska ha snöat där i flera dagar. Uppdaterar imorgon kväll! :)
 
 

Kryssning till Tallinn

Nu är det ju höstlov och imorgon åker min familj ner till Stockholm där vi ska spendera lovet. Vi tänkte först åka till Norge, men planerna ändrades till kryssning till Tallinn i Estland. Kommer att vara där under måndag och sen vara i Stockholm resten av veckan.
Förförra höstlovet åkte vi också till Tallinn på samma kryssning, fast jag hann knappt se något eftersom jag satt hos frisören i flera timmar (det är jättebilligt där!). Denna gång blir det endast shopping och restaurang, och att se denna otroligt vackra stad på vinterhalvåret! Förra höstlovet hade vi också bokat kryssningen, men missade färjan på grund av trafiken haha!
 
Skulle vara skönt att bara vila hela lovet men vi är inte typen som tar det lugnt, det är resor så ofta det är möjligt.. Räknade ut att jag hittills spenderat 34% av mitt 2012 utanför Sverige :p Har besökt Spanien, Brasilien, Tyskland, Holland plus flygplatserna i England och Danmark haha, that's international!!
 
(inte min bild!)

Småstadsproblem

Inser att jag inte har skrivit på evigheter.. Det som har hänt här är att jag har varit på årets första halloweenfest och haft en massa skolarbete. Min skola har även börjat ge ut en tidning, Minds of Minerva. Det första numret är 15 sidor långt och upptas till 50% av en interjvu med Foki, som gick på mitt gymnasium förut.
 
Fick ett fint minne på tal om det. Jag och några kompisar när vi var typ 13-14 gick lös på Åhléns testsmink och jag målade typ glitter i min kompis ansikte sen när vi gick så kom Foki och hennes homies och tittade värsta fundersamt på oss när vi passerade.
Hahaha det är problemet med Umeå, med bara drygt 100 000 invånare blir det så att man ser samma personer dag efter dag tills man känner igen alla. I centrum verkar det som att det är mycket folk, men om man stannar upp så inser man snart att det är samma personer som går fram och tillbaka om och om igen. Jag lovar!
Man kan inte gå ut och göra nånting utan att man träffar på nån bekant som undrar vad man gör. Det är väl därför vi inte har stripclubs och sånt, gick folk dit så skulle de ju sluta upp med att träffa sina lärare från skolan eller någon annat awkward..
Den här situationen har lett till att då man ser folk på bussen eller stan som man har var mellanstadsbuddies med så säger man inte ens hej för det är ungefär som att säga hej till alla i ens familj varje dag, man vet ju att man går runt och ser varandra i huset hela tiden och blir snarare störda av varandra än glada.
Haha. Tror jag ska satsa på en lite större stad när jag blir stor :D Nog med filosofier, ska kolla på top model nu :)
 
Gillar hennes val av favoritlärare, jag hade henne i franska förra året och hon är riktigt härlig! Hennes kontor är fullproppat med blommor, bilder på my little pony och andra färgstarka objekt, som lite omväxling mot de andras :)

Memories

16 oktober, och redan snöar det i Umeå. Och på torsdag drar några i klassen på franskautbyte till Alsace i Frankrike, där det då kommer att vara 22° och sol. Jag skulle göra typ vad som helst för att få följa med!
Men jag fick ju åka till Tyskland och springa runt i 25° tidigare i höstas, det är jag ändå nöjd med!
Och på tal om det så skickade Kim idag en bild från när vi var på nöjesparken Phantasialand i Brühl sista dagen innan hemresan till Sverige. Sjukt bra dag och hela resan var bra!
 
Från vänster: Annika, Julia (tyskar), Rebecka, Kim, Martin, jag (svennar) och en tysk som jag inte vet namnet på! :)

Beauty And A Beat

Underbart att mina föräldrar har städat hemma för att vi har en familj som sover över. Det är typ det bästa med att ha besök haha!
Har varit en rätt trevlig dag men tiden lämnar inget utrymme för mig att plugga inför fysikprovet som jag har i övermorgon.. Hoppas att det går bättre än kemiprovet i torsdags i alla fall, kunde typ bara svara på en fråga! :(
 
(spola fram till typ 0:33)
Man vill bara åka till något varmt land och hoppa runt i vatten när man ser den här videon <3

Klassfotot

Här är min klass!
 
Höhöhö
Har roat mig lite med att byta ansikten på alla på klassfotot och lägga upp det på facebook.. Det är ju mest roligt om man vet hur alla i klassen ser ut egentligen fast det ser ändå fel ut. Minna trodde i alla fall att det var ett vanligt klassfoto men att min klass bara var otroligt ful helt enkelt haha..
 
Här är originalbilden:
Jag är kort och vit och står längst bak som vanligt.. Snygg-N11b!

Battle Scars

Hade två lektioner idag, och missade den första för att jag hade fått för mig att jag började en timme senare. You had one job.. Men i alla fall så fick jag veta att jag har sovmorgon till 12.15 imorgon, underbart!
Hängde med Unni idag, en fin gammal vän som jag knappt träffar nuförtiden. Men det ska det bli ändring på nu! <3
 
 
 

Oktober

Jag och Rebecka drog till Ica efter skolan och köpte risifrutti och choklad, gick sedan och hälsade på den tyska tjejen som är kvar här på sjukhuset, som tur är var det inget allvarligt, hon är frisk igen nu och får åka hem om en eller två dagar till sina kompisar i Tyskland :)
Själv har man en massa skolarbete och prov på gång. Skulle på ett efterlängtat träningspass men hade glömt gymkortet hemma. Mer tid att plugga antar jag..
Anyway så här har ni lite bilder jag tog igårkväll vid älven :) Sjukt kallt det var!
 
Canon EOS 450d + Canon Ultrasonic 70-200mm

Slutet på tyskautbytet

Lämnade av våra tyskar på flygplatsen klockan 05:20 imorse, gissa om man var trött. En av dem är kvar för att hon blev sjuk och hamnade på sjukhuset här, tycker verkligen synd om henne! Det känns lite tråkigt att det här är över, men mest skönt faktiskt, kan verkligen slappna av och ha mitt liv tillbaka!
 
Här är några instagram bilder från tyskarnas tid här, de var också här i 10 dagar. De två nedre är från fjällvandringen i Hemavan. Den första bilden visar choklad som Lena tog med sig till mig från Tyskland, Lindt Lindor i alla tre smaker, så otroooligt gott! <3 Och den andra bilden är vår Mazen från tyskaklassen som posar med tyska tjejerna, han vart väldigt populär bland dem haha!
I helgen är vi svenskar ganska överens om att vi ska sova. Mycket. Jag tjuvstartade på historielektionen igår, fick dock en sånhär obehaglig dröm som gör att man rycker till så att jag vaknade igen..

Älgens Hus

Ser att jag inte har uppdaterat på jättelänge! Vi har våra tyskar här nu, och det är fullt upp varje dag! Hittills har det blivit fjällvandring i Hemavan, Paradisbadet plus shopping i Övik, bowling och idag tog vi dem till älgfarmen i Bjurholm. Tyskar älskar ju älgar haha!
Älgarna var jättefina och väldigt röriga, de gick/hoppade runt hela tiden så det var inte helt lätt att få en bild med dem och en tysk blev faktiskt trampad på tån av den stora älgen!
 
 
De här tre är bara 4 månader gamla! <3