Tomt

Såg äntligen Breaking Dawn part 2 igår med Liv och Malin, hade raden framför oss helt tom så vi kunde sitta med benen över stolarna, fett skönt det var! För Liv (min kusin) var det tredje gången hon såg den på bio och trettonde gången totalt!
Idag tog Malin, Liv och Liam tåget hem mot Stockholm igen så det är lite tomt i huset nu.. bara 7 pers som bor här snyft.
Har just sett My name is Khan, så bra film så det finns inte, satt och grät genom nästan hela.
Imorgon ska jag nog dra till gymmet. Har inte tränat på nästan en månad pga förkylning och den lathet som kommer när det är lov, men nu känner jag att gymmet kallar.
 
 

Juldagen

Jag hade tänkt följa med mina föräldrar och några fler till julottan imorse men jag var alldeles för trött.. Som vanligt. Istället hade jag lite sovmorgon och sen såg jag film med Malin och Liv, sen kom farmor och alla farbröder över och vi såg Intouchables/En oväntad vänskap, fjärde gången jag såg den <3
Hoppas ni hade en trevlig julafton och fick trevliga julklappar ;) Ska visa några grejer jag fick senare hehe
 
 Så här såg mina julklappar ut i år, fabulous va :)

Dan före dopparedan

Såhär ser vårt vardagsrum ut denna jul :) Förra året hade vi två julgranar bredvid varandra, vår gamla i plast som pappa vägrar slänga och en ny finare som mamma köpte haha! Men i år har vi skaffat en livs levande gran som står i vardagsrummet, och de två andra står på undervåningen så det blev tre granar i år!
Har idag städat lite, hälsat på morfar, bakat och väntar nu på att några släktingar från Stockholm ska anlända för att sova här och fira julen med oss!
Jag önskar er alla en god jul!!
 

Julmys

Är sjuktligt taggad inför julen i år, släktingarna kommer upp hit, jag har fixat de flesta julklappar och det känns sjukt nice just nu. Kan inte minnas när jag sist släppte skolarbetet och bara bakade och myste. Bakade nästan varje dag förut, vad hände?? Kan i alla fall säga att efter 4-timmarsprovet i fysik igår kommer jag aldrig mer ha fysik igen. Det känns gött.
Idag mötte jag upp Helena på stan, vi julhandlade och tog sedan en kvällsfika på Kafé Station med Victoria och två av Helenas kompisar. Tog en chokladmoussetårta och en mango tango haha, inte dåligt!
 
 

Strålande Jul

Glömde nästan bort att jag har en blogg! :( Förlåt, jag ska ta upp den här igen! Och jag ska tyvärr börja med ett långt rage debattnlägg..
Är sjukt less på det jag ser, julen har alltid varit en tid av glädje men varje år hör man mer och mer från USA att det blir förbjudet att tex säga "merry Christmas", att man istället måste säga "happy holidays" osv, och som kristen blir jag besviken för detta är vår högtid och jag trodde att det var religionsfrihet. Men i år är det ju helt extremt, allt man ser på facebook just nu är rage om Kalle Anka, att de har tagit bort den svarta dockan, den blonda dockan och en judedocka, tydligen skulle det visa stereotyper av svarta, blondiner och judar eller nåt sånt? Än sen?? Jag förstår inte hur man kan ha så mycket hat i sig att man ens sitter och letar fram rasism i något som är en sån stark tradition och som ger glädje varje jul.
Sverige är mycket oreligiöst och jag vet att många verkar vara väldigt obekväma i allt som har med religion att göra. Min teori om det som pågår är att det är såna typer som klagar på traditioner som har sina rötter i kristendomen och får det att verka som om det är muslimer eller invandrare i allmänhet som klagar, vilket jag knappast tror att det är. (Ingen är väl så korkad att de flyttar till ett annat land och klagar på de gamla traditioner som finns där?) Då blir plötsligt alla svenskar väldigt patriotiska och ska bråka på invandrare och börja snacka om att alla måste rösta på SD. På det sättet får man bort kristna traditioner samtidigt som muslimer får skulden och det blir spänt mellan olika folkgrupper. Alltså är det väl rasister och religionshatare som ligger bakom detta?
Hur som helst fattar jag inte hur man pallar förstöra för andra på det här sättet. Vad är det med Sverige egentligen? Man ska ta illa upp för allt, även det som inte angår en själv. Annars är man rasist. Åååååååå vad jag vill bort. Patetiska land, det pågår uppenbart krig och våld i andra länder och här sitter vi och bråkar om Kalle Anka. Snälla människor öppna era ögon. Kan inte alla bara bete sig som barn, man visste så mycket bättre då, ingen hade fördomar, man visste inte vad rasism var och man firade jul med glädje, alla på sitt sätt, vare sig man firade Kristi födelse eller bara tillfället att vara med familjen, äta god mat och glömma vardagen.
 
Vad jag vet är det bara Sverige som håller på såhär. Jag har varit i många länder, ibland under en längre tid, och jag blir ibland förvånad för hur starka traditioner de upprätthåller, som alla firar vare sig de är av annan härkomst eller inte. Därför att alla som bor i USA är amerikaner, och alla i Brasilien är brasilianare, som någon vi lärde känna där sa "jag är en brasilianare med ett japanskt ansikte". Men man vill tydligen inte kallas svensk. 
Varför så mycket hat för ingenting? Kan vi bara få fira vår jul som förr, och ska vi demonstrera mot ändringen i Kalle Anka ska vi göra det mot Disney, inte mot svenskarna med utländsk bakgrund!
 
God jul alla!
 
Community <3