Schweiz

Foto och redigering: jag (Schweiz 2011)

Några bilder från Europaresan i somras, vi åkte bara genom Schweiz på vägen till Italien men vi hann se väldigt fina platser och dricka jättegod mjölk :D Mjölk är så fett och gott i andra länder.
Har dragit på mig en besvärlig förkylning, tråkigt, fast jag börjar bli frisk igen nu :)

13 days left

Om 13 dagar åker vi till Stockholm, sedan tar vi flyget till Madrid och efter 6 timmar där åker vi till São Paulo i Brasilien, och kommer oss på något sätt (flyg tror jag) till Curitiba där vi ska bo i tre månader! Om drygt två veckor kommer jag att vara i Sydamerika, känns konstigt..

OLW

Kom hem härom dagen, gick in i köket för att kolla efter mat och möttes av denna syn! :D 2,8 kg chips, bara min mamma som varit och handlar helt vanligt.


You cannot resist this milk

På lektionen såg jag att Rebecka satt och kollade på bidragen till Norrmejeriers tävling om hur nästa mjölkpaket ska se ut, och råkade se att ett bidrag var en bild på ridicously photogenic guy, och den ligger nu på 6:e plats! Haha tänk om mjölkpaketen skulle ha en bild på honom :D Länken har ni här


20 april och snöstorm

Den här veckan har vi plötsligt fått resultatet på fem stycken prov på en gång, och jag blev jättenöjd med alla förutom ett så det känns bra :D
Skönt med helg nu också. Fredagsmys! Ska se Rush Hour :D
Bara lite gamla sommarbilder. Det snöar ute och är svinkallt, så just nu har man inte så mycket hopp om sommar :/

Jag och Helena!

Känner mig sjukt lättad efter svenska nationella, det gick helt okej ändå! Känner mig som på bilden nedan ungefär


Var på the Studio med Helena för några veckor sen, var inte så jätteimponerad särskilt inte av ljussättningen, man fick alldeles svarta skuggor i ansiktet på bilderna men några bilder blev helt okej :D

Svenska nationella

Känns fett jobbigt! Jag gillar inte att prata inför folk.. Temat är ju relationer, och vi har lyssnat asmycket på lärarna och gjort en massa mindmaps och fått tips men jag är ändå sjukt otaggad.. Vad ska ni skriva om?


Q/A

Svarar på några frågor :)

Det står att du läser naturvetenskap, vad har du tänkt att bli när du gått ut? :D Du hade jätte fin blogg förresten :)

Tack så mycket! Jag sökte natur först för att jag funderade lite på att bli kirurg eller något liknande, men det har jag släppt för länge sen nu och jag vet faktiskt inte vad jag vill bli, men det känns som att det kommer att bli något inom media och/eller foto :)

Gud va fin blogg <3 :) Vad har du för kamera?

Tack! Jag använder Canon EOS 450 D.

Hur mycket pengar har din familj egentligen? :o Vissa är glada om de fått varit utomlands en gång innan de blir myndiga, men du har fan varit överallt :o

Anledningen till att vi kunde åka jorden runt var att vi sålde vår villa när dess pris hade stigit väldigt högt, och nu när vi ska åka till Brasilien kommer ju pappas jobb att betala hus och bil för oss plus att man tjänar extra om man jobbar utomlands, så det som kommer att kosta för oss är mest flygresorna och alla sprutor vi måste ta. Annars är det bara fråga om hur man prioriterar sin ekonomi :)

Hej! Tänkte bara höra lite hur du tycker det är att bo uppe i Umeå? :)

Haha vilken fråga! Det är väl ganska tråkigt.. och kallt. Fast ändå charmigt att bo i en liten stad där det är omöjligt att gå någonstans utan att träffa någon bekant :)Hej. Blev lite nyfiken när jag såg ditt namn. Heter du Elin oxå eller heter du Eline asså uttalas e i slutet eller bara en fin anorlunda staving av Elin?

Man uttalar e:et i slutet. Det är ett norskt namn :)

I vilket program redigerar du dina bilder? :)

Photoshop cs5 :)

Frågor angående Brasilien:

Hur kommer du göra med skolarbeten osv när du är i Brasilien då :) ?

Vi kommer att åka mycket senare än det såg ut från början, men jag kommer att missa de sista skolveckorna och då får jag plugga klart några saker innan vi åker, och ta en del via internet.


Men oj så spännande :D tycker du att det ska bli roligt?

Ja det är klart, jag har aldrig ens varit i Sydamerika innan! Men det är lite nervöst också.Låter kul och lite trist på samma gång. Vill gärna åka till Rio de Janeiro, ligger der nära där du ska bo?^^

Det ligger typ 10 timmar bort med buss! Men vi kanske ska mellanlanda där och vara där en dag innan nästa plan går, jag hoppas på det faktiskt ;)


 

Oj! gud vad roligt! Fast du kommer säkert sakna alla vänner och så här hemma? Plus jobbigt att jobba på distans, men med din fina omgivning med värme och sådär, tror jag inte att det spelar så stor roll.. ;) Ha så kul! :D

Ja, men det blir ju roligare då när man får träffa alla igen! :) Och som sagt så har det visat sig att största delen av vistelsen där kommer att vara under sommarlovet.
Påsk påsk

Heey! Jag såg Hungerspelen i torsdags med Lovisa och Unni, varefter vi gick runt ett varv i ett mörkt Umeå centrum och slutade upp i mcDonalds där vi satt och pratade om hur snygg Peeta var osv. Jag läste också ut boken alldeles nyligen. Vad tycker ni om filmen, var den bättre eller sämre än boken osv?
Skönt med lov. Försökte cykla idag. Slutade med att jag blev blöt :( Tror jag i alla fall ska tvinga mina kompisar att hitta på nåt. Puss!


Fina saker jag o Helena gjorde förra påsken. På tal om det.. den här bloggen fyllde 1 år igår haha :D Grattis i efterskott.


Hungerspelen

Skönt med påsklov, särskilt efter en dag med tandlagning, vaccination (inför resan till Brasilien) och fysikprov. Nu blir det hungerspelen med Lovisa och Unni :D


Fika!

Fett skönt att vår svenskalärare bjöd klassen på fika eftersom två killar i klassen hade slagit henne i wordfeud! :D