Min klass är patetisk xD

Haha hur hamnade man här egentligen? I klass 9 på waldorf. Ibland börjar man tänka efter, som idag tex.

På en rast.
Städet: Var är eran papperskorg?
Minna: Den försvann under ett av krigen.
Eline: Tror det var Simon som skulle hälla vatten på June ur den för att hämnas efter att de krigade i matsalen..
Städet: Och sen har papperskorgen försvunnit?
Minna: Tydligen
Städet: Ni verkar ha lite problem i klassen.. Behöver ni en psykolog eller nåt?
Minna: Redan fixat, i alla fall för större delen av klassen.

Det värsta är att det är ingen överdrift x) Men jag kan se framför mig, hela klass 9 går till bup tillsammans. Stämning! Eller på matten, våran lärare fick nog av att vi spelade brännboll i klassrummet och började skrika åt oss hur inkompetenta vi är. En annan lärare: jag undrar hur det kommer att gå för er i livet. För har ni inte växt upp hittills kommer ni nog inte heller att göra det..
Snacka om att gymnasiet kommer bli glada när vi sticker! (vi går i samma hus som dem). Vår slöjdlärare sa idag så fint: ja, det har varit tre härliga år, men jag känner att nu är det dags för er att gå vidare. Det blir ganska skönt att bli av med er faktiskt.
We know you love us!

Marängcupcakes med kokos och lemoncurd

Hade en liten beställning på cupcakes till imorgon, gjorde några av den lite mer udda sorten;) Praktiskt om man ska ta med och inte vill ha en massa kladd, fett goda blev de också! Är så generös så jag lägger ut receptet dessutom:)



Kokos/citron-muffins:
125 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 dl kokosmjölk
1 dl kokosflingor
3½ dl mjöl
1½ tsk bakpulver
lemoncurd

Kokosmaräng:
4 äggvitor
2,5 dl strösocker
2 dl kokosflingor


Vispa smör, socker och ägg luftigt. Tillsätt kokosmjölk och kokosflingor. Blanda ner mjöl och bakpulver. Häll i formar (fyllda till drygt hälften) och grädda i 150° tills de är nästan färdiga. Ta då ut dem och låt svalna. Höj ugnstemperaturen till 200. Gör en liten grop i alla muffins och fyll med lemoncurd.
Vispa äggvitorna och vispa ner lite socker i taget. Blanda ner kokosflingorna. Spritsa på muffinsarna. Stoppa in i ugnen och sänk till 100°. Grädda tills marängen fått lite färg eller känns hård.

God natt <3


Pavlovatårta

Idag gjorde jag för första gången pavlovatårta! Hittade på receptet själv, förutom på marängen.. Vi åkte hem till farmor och åt den, man kan säga att den var tillägnad mamma och farmor på mors dag:) Det blev något mäktigt och aningen för sött för min smak. Men jag tycker det mesta är för sött..



Det är två vanliga marängbottnar (ett tips är att byta ut en del av sockret till mandelmjöl eller liknande, blir för sött annars). Det undre lagret är vispgrädde, lemoncurd och turkisk yoghurt. På toppen är vispgrädde med smält vit choklad nervispad, en massa hallon som för min del blev väldigt mosiga men goda, mörk 70% choklad som jag smälte, bredde ut tunnt på bakplåtspapper och sen bröt i bitar, och slutligen de random prickarna som för tankarna till flugsvampar. Det är små chokladmaränger med ovaltine i. För er som inte vet vad ovaltine är - gå till thaibutiken väst på stan och köp ett litet rött chokladmölkpaket för 10 spänn som är underbaaar och för min del ger flashbacks från Thailand<3

Curry kyckling sås

Idag gjorde jag och pappa middag till mamma. Det blev en curry-kycklinggryta med mango och yoghurt, med ris till. Det var jättegott, särskilt med extra chili och curry^^







Det vi gjorde var typ att fräsa gul lök och vitlök i smör tillsammans med en massa kryddor, om jag försöker minnas var det curry, svartpeppar, chili, nejlika, kanel, spiskummin och örtsalt. Sen joinade jag den tärnade kycklingen till blandningen, sen hällde jag i lite tärnad mango (men tänker ta mer nästa gång för det blev gött) och ett par deciliter turkisk yoghurt. Sen fick det koka under lock ca 40 minuter.
Riset kokade vi med gurkmeja, därav den gula färgen. Sen är det bara att servera med extra yoghurt, nötter, banan, gärna ananas som vi tyvärr inte hade, och sallad. Det är nice.


Filmfigur!

Ska på en grej och klä ut mig till en filmkaraktär men vet inte vilken!O_O


Ostig snabbrätt

Min klass är ju som sagt på geologiresa som jag inte följde med på, är istället hemma och lever ett assoft liv just nu, nästan så man funderar på att hoppa av skolan;) Igår var jag lite med Ella och Frida på stan och idag har jag sprungit runt och gjort kap som tex en skjorta på Bikbok för 49 kr, annars 299 kr.. Gått lite vid lundåkern, det finns en äng där med en brunn som ser ut precis som i The Ring.

Sen har jag varit hemma och lagat nån slags snabb maträtt som ändå blev god. Jag kokade spaghetti som jag dränkte i smält smör, och gjorde en sås av kalkon, vispgrädde, krossade tomater, ost, pizzakrydda och timjan. Det blev fett ostigt gott! Hade keso till också.



Kom nyligen hem från en mysig kväll med Victoria, Helena och Louise. Vi ska göra en läskig film :D


Regn!D:

Jag gillar inte regn:( Men jag cyklade i det ändå och fick smålockigt trollhår, senaste modet.
Vet inte riktigt hur veckan kommer att se ut, förutom idag då. Min klass är på geologiresa som jag inte följde med på av en och annan anledning. Men jag får se hur det blir. Hejdå!



Sushi

Hade en sen men väldigt god sushi lunch med min mamma på Sagami. Så här gott såg det ut och det smakade fett gott också! Sen har jag svarat på ca 50 kommentarer på facebook från en massa nicea människor som har gratulerat mig på min 16 års dag, ni är bäst:)
Och varför sitter jag i mitt nymöblerade rum och ugglar mig framför datorn när det är kulturnatta, jag fyller år och har en massa att göra innan klassresan imorgon? Svar.. tar nog bara en liten paus och smälter att jag hade min sista danslektion den här terminen och snart slutar jag grundskolan och nu blev jag sugen på choklad..
Haha skriver nånting senare:)







  




Bild!?

Jag kom på en sak förut.. hade den sista bildlektionen för terminen, vilket för mig betyder den sista bildlektionen nånsin!? För jag har sökt natur!! Och varför gjorde jag det? För att någon liten filur i min hjärna sa åt mig att göra det helt random när jag egentligen hade tänkt söka bild eller estetik och media!! Jag går väldigt mycket på känslor istället för förnuftet, men trots att det kommer bli en massa tråkigt och svårt på gymnasiet och att alla påminner mig om det hela tiden och höjer på ögonbrynen när jag säger att jag har sökt natur (på minerva dessutom), som om jag var för blond för det eller nåt, så känner jag ändå att jag har gjort rätt val. Sug på den ni!:)



 



Kommer inte att ha mitt favoritämne på gymnasiet..
De som gillar bild rekommenderar jag Waldorf för. Kanske inte gymnasiet för jag vet inte hur det är men högstadiet i alla fall på Waldorf har varit jättebra. 8:an var bäst tror jag, den enda perioden vi hade hemkunskap. Det är nog det bästa ämnet vi har haft när jag tänker efter, älskar att laga mat<33 också var vi halvklass så vi var såhär lagom många för att inte spåra ur och kasta mat på varandraFick några diskreta minnen i huvudet när jag skrev det där.. :)
Haha och ellen resan var det bästa på hela högstadiet. Och i övermorgon blir det geologiresa! Får se om jag kan hänga med, hoppas<3


Lindt mousse au chocolat noir

Helt underbar! Mörk choklad med luftig krämfyllning av.. mörk choklad. Man blir beroende. Den och flera andra smaker finns på extrapris på ica kvantum kronoparken nu, köp!;)


De bästa låtarna från i år

Tjaah, sitter och halvt kollar på esc, det är så många tråkiga låtar men det finns några rätt bra ändå. Här är de jag gillade mest..


Estland "Rockefeller street". Förutom en skön låt diggar jag hela konceptet. Husen, pariserhjulet, hennes dockaktiga outfit, killarna som skuttar runt och gör grimager.. totalt min stil x)


Ungern "What about my dreams". Fin röst, fin låt, men videon var så mycket bättre än uppträdandet..


Storbritannien "I can". Bara gillar låten.. och killens ansiktsuttryck på den här bilden;)


Azerbadjan "Running scared". Jättefin låt. Men jag stör mig på att man kan se så perfekt ut som tjejen-.- haha


Vissa år vet man ju direkt vilken som ska vinna eftersom den sticker ut så mycket, men i år finns det som ingen sån låt tycker jag.. Det skulle kanske vara Ungern i så fall? Men uppträdandet sög jämfört med videon. Fast har hört att typ hela Europa har blivit kär i Eric Saade (suck asså).. Hehe får se efter några timmar av rösträkning x)

fråga: någon låt ni diggar från i år?;)


Eurovision

Ska kolla på det nu, även fast det är tråkigt, se som röstar är störda och det är så sjukt töntigt att samma tjej tävlar för Tyskland igen. Haha pessimist? Whatever, ska äta lite god choklad och popcorn i alla fall:)

Morotskaka

Fett gott det är! Här är ett recept för alla er som vill bli riktigt feta och fula under helgen!!:D



Ingredienser

2 ägg
2 dl socker
1 dl olja
3 dl fint rivna morötter
2½ dl mjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker

Glasyr:
60 g philadelphiaost light
25 g mjukt smör
2 dl florsocker

Vispa ägg och socker. Rör ner olja och morötter. Blanda alla andra ingredienser noga och häll ner dem i smeten. Grädda i 175° i ca 40 minuter. Låt kakan svalna. Blanda osten, smöret och florsockret till en smet och bred på kakan.

(man kan lura sig själv att det är nyttigt eftersom det heter ju "morots"- kaka, eller hur..)

 


Geologiresa om en vecka!

Om drygt en vecka åker klassen på geologiresa i västerbotten! Det blir säkert asnice, vi ska åka ner i gruvor och vaska guld och åka världens längsta linbana, äta på restaurang och bada! Det taggar jag!




Mohaha mina favoritdelar i texten

Det är fredagsmyys idag, jag ska nog baka nåt gott.. Vi hade softaste dagen på länge idag, började kl 9 imorse och redovisade våra svenskaarbeten för varandra, sen hade kör som inte är så kul, sen info om resan och sen slutade vi. Och Ella var i skolan, det är alltid kul att se henne:) Också vallfärdade jag hem som vanligt, fick sällskap av Malin en bit på vägen. Fett hungrig jag är.. vad ska jag äta.. o_o


If you eat me, you'll get fat >)

Sånthär brukar jag och Ella göra när vi inte gillar maten..

 

De gröna bönorna som vi använde till näsborrar var hur äckliga som helst!:s Men kycklingen var rätt god i alla fall.

Örhängen och sånt..

Heej

efter en lång tråkig dag i skolan (men det är bara några veckor kvar oh yes) åkte jag och Lovisa in till stan och gick runt och kollade på allt möjligt, och köpte lite grejer. Jag köpte bla ett par örhängen på rea, det är alltid bra. Det har blivit kallare :/ fast iofs så måste jag nog säga att jag föredrar småkyla framför direkt sol och hetta.. Jag har aldrig tyckt särskilt mycket om värme faktiskt.


Minne från i vintras..

Sitter just nu och gör ingenting, har en lång lektion men jag och min grupp är klar med vårt arbete.. Så jag gör det man aldrig nånsin gör, nämligen sitter och kollar i mina egna gamla facebook album. Och hittade en bild från i julas. Ni vet förr i tiden brukade man typ ha ett grishuve med ett äpple i munnen på julbordet? Mitt äpple fick inte plats i grishuvudet, så det fick bli tvärtom^^


Hehe fin fantasi man har ibland..


Riktiga norrlänningar bajsar i garaget!



Är det bara jag som funderar lite grann vad toaletten gör i carporten?;)
Haha bara en liten syn på väg till dansen idag^^ Varför jag inte har uppdaterat på flera dagar nu är för att jag har varit en deppig surboll.. Men ska precis gå och handla och sen baka, det är nice. Skriver nåt sen..


Btw, vi lärde oss på biologin att det är ärftligt om man kan göra sådär med tungan eller inte, och om man inte har gener för det så kan man inte lära sig:o Dagens visdomsord:)

Ais krim

Betyder glass på malaysiska^^ Visst har de bra fantasi när det gäller ord? Eller inte.. Däremot har de ganska bra fantasi när det gäller glassmaker, när vi var där råkade vi köpa glass med smak av både majs och sötpotatis..

Hursomhelst :) Idag gjorde jag egen glass för första gången! Jag trodde inte att det gick att göra sån god glass bara sådär, men det gick jättelätt faktiskt. Också kan man stoppa i olika saker för att få goda smaker, tex sylt, chokladbitar, osv.. Vi var ganska överens i familjen om att det här var godare än den glassen man köper:)
Här är receptet!



Ingredienser
5 ägg
5 dl vispgrädde
2 dl florsocker
½ dl vit sirap
1½ msk vaniljsocker

Gör såhär
Dela äggvitorna och äggulorna i två olika skålar. Vispa äggvitorna hårt. Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och sirap, vänd ner äggvitorna och blanda långsamt och försiktigt så att de inte tappar fluffigheten (det förstörs om man vispar). Vispa grädden hårt i en skål och blanda försiktigt ner det i smeten. Frys i en glassmaskin. Om man inte har glassmaskin: häll smeten ganska tunnt (5 cm) i formar, tex pajform, matlådor, mindre plåtar med höga kanter. Häller man ett för tjockt lager fryser glassen ojämnt och det blir iskristaller. Låt stå i frysen några timmar.
Receptet är ganska stort (12-15 potioner), vill man göra mindre glass så är halva receptet lagom.

Tips!
Min personliga favorit, cookie doe glass! Gör bara chocolate chip cookie deg, dela den i små klumpar och blanda ner i glassen innan du fryser den. Hur gott som helst, smakar som Ben&Jerrys. Man kan göra likadant med tex krossade oreos, ballerina kladdkaka, maltesers osv.






Jag  serverade med kolasås, chokladsås, nugatti (liknar nutella, finns att köpa i Norge), grädde, chokladkex och strössel.. Klumparna i glasskulan på den övre bilden är min cookie doe 8D