Om internet i mobilen..

int min bild
 
Alltså ni anar inte.. Sist jag laddade min telefon var i november 2012, och sedan pengarna tog slut efter det försökte jag ladda ett par gånger, men lyckades inte. Trodde att det var något fel på simkortet eller så, men lat som jag kan vara pallade jag aldrig ringa operatören eller kolla om det kunde vara något annat fel, utan jag sa bara till mina kompisar att jag inte kan ringa/smsa och kommunicerade helt genom facebook, när jag hade tillgång till det. I skolan och vid olika sammanträffanden improvicerade jag som på gamla dar istället för att ringa folk när jag behövde hitta dem.
Men idag, efter 6-7 månader (!!!) utan att kunna ringa eller sms:a lyckades jag fixa det. Det var inget fel egentligen, hade jag inte varit så lat hade jag kunnat fixa det för länge sen, men varför ska jag ångra det såhär efteråt egentligen? Jag har sparat flera hundra spänn och ingen skada har skett. Dock känner jag mig sjukt fri nu när jag kan ringa folk om det behövs!
 
Laddade nu med 50 spänn, det får räcka tills jag byter operatör då halebop suger och höjer sina priser hela tiden. Dessutom kommer det att räcka länge, då jag har gjort mig av med vanan att ringa och smsa fast det inte är nödvändigt.
Folk, trådlös kommunikation är ibland överskattad. Jag tänkte köpa årskort på surf för ett par år sedan för vadå 500 spänn eller nåt? Tyckte inte att det var så mycket, men tillslut tänkte jag bara varför ska man ha internet på sig hela tiden!?? När jag är hemma och har wifi kollar jag Instagram och facebook säkert 50 ggr per dag bara för att det är så enkelt, mobilen ligger där i ens ficka och så fort man får tråkigt en sekund tar man upp den, trycker på en enda knapp också är man där och skrollar. Men när jag går ut ur huset har jag inte internet längre, då vet jag att det finns inget att kolla, jag kan inte göra det så länge jag är ute, och det får mig att släppa tanken på det där på ett sätt som jag aldrig kan göra annars, och för en gångs skull slappna av och lyssna på fåglarna eller nåt haha ;) Känner mig så mycket friare då!
Tycker att det är rätt drygt när man sitter i en grupp vid lunch eller på bussen eller så, och alla börjar ta upp sina mobiler en efter en och sitta där tysta. Är inte det vad man gör när man är ensam och har tråkigt? När man är med andra ska man ju prata och ha kul :)
Att gå omkring med tomt simkort ett halvår har visat mig att man överlever men samtidigt är det väl ingen hit i nödfall och så, dock kan jag säga att jag kommer nog aldrig skaffa Internet på heltid i mobilen! :)
 
lol, krönikör nästa? :p

Oslo II

 Idag åkte vi till en slags fästning och gick omkring där lite medan pappa var på en intervju. Vi tittade lite på ett stort kryssningsfartyg då det började åka iväg, gick omkring på kullerstensgator bland en massa kineser och så vidare, sedan var vi på ett krigsmuseum innan vi åkte på IKEA (standard!) och åt och sen åkte hem.
Imorgon, vet ni, så blir det nöjespark!! JEG ELSKER FORNØJELSESPARKER! Jag hoppas att det finns läskiga saker att åka ;) Är sjukt taggad! :D
 
 

Oslo

Efter att vi hade firat midsommar på Sollerön utanför Mora så sov vi i två nätter i Sälen och chillade mest eftersom det regnade ute. Sedan, alltså igår, åkte vi till Oslo och här är vi nu! Vi lånar en lägenhet från en familj som är bortresta.
Igår åkte vi till Frognerparken där det finns en massa skumma människostatyer som gör olika saker. Jag kände igen mig eftersom jag har sett bilder från parken när jag var liten en bok om Norge som vi har hemma. Det är visst en stor sevärdhet i Norge.
 
 
Alltså den här statyn! Jag känner igen den från någon av våra skolböcker vi haft i år tror jag, men kan inte komma på vilken och vad den gjorde där haha!

Midsommar i Dalarna

Jag har aldrig längtat så mycket till sommarlovet som i år!! Jag hade oturen att vara sjuk den första veckan av lovet, men sedan jag blev frisk har det inte varit så dåligt! I förrgår tog jag ett morgonpass med Unni på Iksu Spa och sedan myste vi i varma källor och solrum hela morgonen. På kvällen åkte jag till Lovisa som äntligen kommit hem helt från Irland, och träffade några fler härliga personer från gamla klassen.
Igår morse tog min familj bilen ner till Dalarna, där mamma alltid velat fira midsommar. Efter 6 timmar i bilen kom vi till en gård där man hade ett firade.
Förra året var vi i Brasilien och åt banankaka på midsommarafton och året innan dess var vi i Venedig och åt pizza med en annan svensk familj, så jag hade nästan glömt bort hur en svensk midsommar är, och nu fick vi en extra spec eftersom de är väldigt traditionella här i Dalarna, bland annat så är många uppklädda i folkdräkt.
 
När de reser midsommarstången.
Den här gruppen bad mig fota dem, så jag passade på att ta en bild med min egen kamera också!
Min lillebror med sin griskeps...
Haha, det här har alla gjort när de var små <3
En kille vi pratade med i toakön visar upp sina tatueringar
Killen med hatt hade sjukt mycket swag!
 
Det var ett fint firande, men ändå inte lika bra som när jag var liten och vi brukade fira med vänner och tårta och picknick i solsken. Haha, jag har en berättelse! Nån gång, kanske 2007, hade pappa en tillfällig arbetskamrat från Indien som vi bjöd att fira midsommar med oss. När alla hade sjungit "små grodorna" gick han fram till spelgubbarna som ledde dansen och frågade om vi inte kunde sjunga om de indiska elefanterna också. Så då sprang alla runt och sjöng samma låt igen, fast om elefanter istället. Ett eller två år senare, efter att han åkt hem till Indien, firade vi där igen och då sa gubben efter små grodorna att de hade en lokal tradition att sjunga om elefanterna också. Haha, det var ju bäst!
Så ni som brukar fira i Klabböle och har varit med om detta, nu vet ni vem som är grunden till det ;D

Portfolio

Jag gillar ju att fota och jag har tänkt ett tag att jag borde lägga upp bilderna någonstans, organiserade i teman och så.. Så kolla här vad jag har gjort, en portfolio! :) Den är bara precis påbörjad, men klicka här för att komma till den.
 
What do you think?
 
Just nu är livet riktigt chill! Min vän Louise kom hem från några månader i Japan så jag träffade henne igår och ikväll kommer Lovisa hem från ett utbytesår i Irland! Så henne ska jag se imorgon kväll, det blir kul. Annars har jag köpt lite grejer och packat, vi drar ut på resa i två-tre veckor nu på fredag, ska bland annat till Oslo. Känns som att vi kommer att vara borta aslänge! Så det är bäst att jag får med allt hehe!
Efter resan är jag ledig någon vecka innan jobbet börjar, och efter att ha jobbat i tre veckor är det bara drygt någon vecka innan jag börjar skolan igen. Blev inte så mycket ledighet där känner jag.. Men det är chill, jag är en sån som mår bra när livet rör på sig så det blir nog en bra sommar det här :D
 
 

Feriearbete fixat

 
Regn, regn.
Idag har jag spenderat hela dagen på sjukhusområdet för att introduceras till sommarjobbet senare i sommar. Vi var ett antal personer som lyssnade, gjorde grupparbeten, skrev på papper osv. Det bästa var att vi fick gratis mat och fika samt lön för hela den här dagen, vilket jag inte visste att vi skulle få ;)
 
Min handledare har semester så jag fick inte träffa henne idag och har alltså ingen aning om vad mina arbetsuppgifter kommer att vara. Kommer att vara på en administrativ avdelning i alla fall så det blir nog inte att mata några patienter för mig, är lite besviken för det måste jag erkänna haha! ;p

Modeller

Jag är sjuk sedan i onsdags, och jag vaknade 6 imorse av att jag mådde illa och att jag höll på att bli bländad. Solen lyste för fullt och mitt rum var bländande ljust. Tillslut lyckas jag somna om, och senare är det mulet igen. Så vet ni vart solen har tagit vägen? Jo den lyser på nätterna och sen regnar det på dagarna. Scumbag..
 
På måndag, alltså imorgon, har jag introduktion till sommararbetet hela dagen, sen har jag två dagar att fixa en massa ärenden och packa saker, sen på torsdag är Lovisa hemma igen från ett år på Irland så då måste jag se henne och på fredag åker familjen bil till Dalarna och firar midsommar (mammas dröm att fira där haha), sedan åka till Oslo i Norge! Vi har ju varit i Norge många gånger men bara i norra delen så det blir något nytt..
Här några bilder jag tog på Adam och Benjamin när vi var i Bjurholm, sjukt snygga!
 
Jag och mamma började skratta så mycket åt den här bilden att jag krockade med en spanjor
 
 

6 juni

Yeey grattis Sverige! Bara något år kvar som jag "måste" bo här haha :p Man vill ju flytta nånstans där det är varmare, jag får ångest då och då när jag tänker på att det kommer att komma en till vinter, men försöker glömma det och njuta av den perfekta sommaren vi haft hittills.
 
Vi har fått våra slutbetyg nu, det här året har varit sämst, jag har varit lat, oseriös, stressad, less osv och mitt meritvärde har sjunkit från 17 till 14. Ett av de få ämnen som jag fick bra betyg på i år är (kanske inte så förvånande) favoritämnet: mediaproduktion. Alltså alla deadlines, alla grupparbeten, alla bråk, alla misslyckanden, alla tekniska svårigheter, alla ragequits (jag tittar på dig Rebecka ;p) det har typ varit det jobbigaste och det roligaste ämnet samtidigt haha! Finns ingen annan beskrivning..
Här är det senaste arbetet vi gjorde, som vi redovisade igår på vår sista lektion. En reklamfilm för vår egen älskade skola som vi gjorde, kolla på den :D
 
Den är inte den bästa kvalitén och så vidare, men tänk på att vi gjorde den på kanske tre lektioner hehe, och försökte få ihop det så bra som möjligt.. Läraren i slutet är vår samhällslärare, han har SWAG!
 

Älgfest

Idag tog vi pappas brasilianare till älgens hus, det är standard att ta dit utlänningar! I höstas när vi var där med tyskarna så hade tjurarna stora horn, nu hade de tappat dem och börjat växa ut några små nya horn, och korna hade fått ungar för bara en vecka sen. Spinkiga, pipande, gosiga små saker.
 
 
Två bäbisar
 Swag, kolla munnen