Aldrig mer

 
Ni vet i filmer där de går ut i gryningen efter att ha vunnit ett långt krig, smutsiga, utmattade och förstörda. Efter 100 p kemi, 150 p fysik och 300 p matte på två år fattar jag plötsligt den känslan. Lämnade idag in kemiboken tillsammans med de sista uppgifterna, och insåg att jag aldrig skulle behöva utstå det här igen. För jag var en av de få smarta som valde samhällsinriktning ;) 
Kemi 1 är den första kursen i historien som jag misstänkt att jag inte skulle klara, ni som inte läser natur kan inte ens föreställa er hur tråkigt det är. Men nu står jag här med ett godkänt 100 poäng kemi, och nästa år ger plats för endast chilla ämnen.

Rom

Här är en plötslig bildbomb från Rom förrförra sommaren! Italien är mitt favoritland och Rom är min favoritstad. Kanske ska vi åka dit igen nästa sommar, jag hoppas verkligen det. Och då ska jag läsa Änglar och Demoner igen innan dess också ska jag gå omkring och veta historian bakom olika byggnader och statyer and it's gonna be awesome!
Också ska vi se Colosseum och Sixtinska kapellet, båda de missade vi! Colosseum hittade vi inte haha, dock råkade vi hitta andra fascinerande saker istället, varje hörn av staden verkar ha något spektakulärt! Och så var vi i Rom och Vatikanstaten på en söndag så halva Peterskyrkan var avstängd för gudstjänst och Sixtinska Kapellet var helt stängt av någon anledning. Så att åka dit igen är helt obligatoriskt!
I sommar blir det nog bara södra Sverige/Norge med familjen, men ska resa till ett nytt ställe i höst, mer om det när det är klart :D
 
Fontana di Trevi
Medan alla andra fotar den faktiska sevärdheten gillar jag att ta sånahär udda bilder som visar vad som vanligtvis är bakom de kända fotografivyerna ;p
Yolo
Det satt gatukonstnärer överallt
Kupolen i fjärran tillhör Peterskyrkan
Castel Sant'Angelo och Ponte Sant'Angelo
 
 

18 år

Är 18 år nu yeaah. Alla frågar hur det känns, det känns ungefär likadant som igår ;)
På morgonen hade vi lektion på universitetet, och det visade sig att Farah och Rebecka hade fixat läsk och en daimtårta att äta! Så vi tog en smakbit innan kemin och sen åt vi resten efter lunchen. Vi var så mätta att vi inte kunde gå sen ;) Sedan fick jag typ ett slags bröd med oregano av Nour. Sen åkte jag och Rebbe hem till mig och gjorde chokladmousse. Sen kom mamma med en toscakaka som var till mig från Hagabagarn. Sen fick jag oväntat kort besök och en lilja. Och sen har jag fått lite gratulationer från Sverige, Norge, Brasilien, Tyskland och USA under dagen. Och Irland när jag tänker efter.. Kjempenice!
 
Efter att vi gjort en helt perfekt chokladmousse såg vi Johnny English Reborn, femtioelfte gången för mig men jag kan aldrig tröttna på den <3
 

Kul dag

Min sista dag som 17-åring. Vad har jag gjort med den? Spenderat en trevlig dag på mitt trevliga gymnasium fast eftermiddagen i min klass utvecklade sig till något riktigt skumt. Slutade med en sönderkrossad macbook och en rejäl publik. Det lär väl inte förbättra N11b:s tydligen inte så fina rykte. Och rykten sprider sig sjukt snabbt märkte jag idag.
På vägen hem bevittnade jag hur en bil gasade ut framför bussen från en infart, tvärbromsade och backade snabbt igen (bussen bromsade också men hade hög fart), och gissa om bilen backade in i en cyklist istället. En stackars tant som på centimetrarna lyckades väja undan från att bli omkullkörd. Några killar på bussen kände igen föraren i bilen och ringde honom och mobbade honom. Ja, en helt vanlig eftermiddag helt enkelt :p Jag känner mig iaf inte som världens sämsta bilförare längre för att jag körde ner i ett lerdike och pajade bilen, jag har åtminstone inte varit nära att döda någon...
För att tala om trevligare saker: imorgon ska det vara 22 grader i skuggan!

Pizza

Igår var det eurovision-fest, både Helena och pappas brasilianare Evandro spenderade kvällen här. Jag testade att göra pizza helt från början; degen, tomatsås och allting. Det var kul och pizza är det godaste som finns! Gjorde en Quattro Stagioni med kronärtskocka, champinjoner, räkor, skinka och ost. Gott blev det. Sen gjorde mamma en pizza med oxfilé, peperoni och bearnaisesås. Också åt vi i trädgården, underbart!
 
Använde recept ur min nya kokbok som jag fick av Victoria, Susanna och Helena. Den äger!

Alcohol is free

 
Tycker att Sverige är bäst på att hosta Eurovision! Vi har fått mer underhållning än vanligt, och vi är ju det första landet som presenterar artisterna i deras hemstad och sitt liv innan låtarna, jag har aldrig fattat varför man visar helt orelevanta scener ur värdlandet innan varje låt, visst det är fint men opersonligt och långtåkigt. Sverige äger.
Sammanfattning av kvällen. Bra låtar: Danmark, Irland, Frankrike, Ukraina (som alltid). Dåliga låtar: Finland, Tyskland, Vitryssland. Speciella låtar: Rumänien och Grekland. Snygga killar: Eric Saade. Låtar som kommer att vinna: Danmark. Töntiga patetiska p12:or som inte borde förknippas med Sverige: Yohio.
Peace.

30° i solen

Såhär har min skolvecka sett ut: måndag - tyskaprov och historiaprov, tisdag - engelskaprov, onsdag - kemiprov, torsdag - tyskaprov - fredag/idag - engelskaprov.
Det är rekord! 6 prov på en skolvecka. Idag åt jag, Rebecka, Farah och Fredrik på fantastisk grill, minervaelevernas favoritalternativ då skolmaten är äcklig. Vilket den aldrig är. Vi har världens goaste skolmat, och just därför har vi haft svårt att hitta en dag då vi skulle äta på fantastisk istället, men kom fram till att dagens currykorv var nog den minst goda maträtten på veckans matsedel.
Har haft min vanligt jacka på mig idag, kände att det började bli lite varmt och såg på termometern att det var 30° i solen. På söndag visade prognosen tidigare att det skulle vara molnigt, nu har den ändrat så att det ska vara moln och sol. Yeah! :D Älskar det här.
 
 
Bussen imorse hade norska flaggor på sig. Grattis till vårt grannland som har nationaldag!

22° i solen

..och 17 i skuggan. Och det är underbart! Perfekt temperatur, nästan så det börjar bränna så att man vill ta av sig byxorna och dra på sig shorts istället! Många som har gjort det redan.
Första som hände idag var att vi hade muntligt kursprov på tyska, vilket var trevligt då vi satt i en liten grupp och pratade men det gick sjukt dåligt för mig, fick hjärnsläpp och insåg först efter jag hade sagt något hur grammatiskt fel det var. Men men, är bara glad för varje prov jag gör bort!
Sedan kollade jag mailen under historian och råkade se att jag äntligen har fått ett sommarjobb! Blir på kirurgcentrum (landstinget).. Det känns hur skönt som helst, trodde jag skulle gå utan sommarjobb i år, hade faktiskt fått ett mail av landstinget förut då de sa att jag var reserv, det var 5 ggr fler sökande än faktiska platser, så jag hade tur! Underbart!
 
Hade orientering idag. Vi hade någon slags lärarkandidat som vi aldrig träffat, och när jag och Rebecka gick tillbaka till honom för att få ett nytt uppdrag så hade hon fångat en fjäril i sina händer som var en present till honom. Den tyckte han var fin. Hahaha jag lovar, vi är inte 5 år gamla.
Vår bakgård just nu! Inte längesen det var fullt med snö!
 
Ikväll ska vi kolla andra delfinalen i Eurovision. Jag tänker heja på Makedoniens bidrag, det är fett bra ;)
Dock misstänker jag att Europa är för hjärntvättat av töntig mainstream-musik som Tysklands låt för att uppskatta lite unik ballad/zigenarmusik. Haha den växlar typ mellan de två! Nej seriöst, den här låten är ju ett mästerverk!! Tenderar att falla för de låtar som faktiskt speglar den lokala musikstilen lite grann, jag gillar såndär folkig och traditionell musik, framförallt då den är blandad med västerländska stilar :)
 

Fika

 
Jag fyller inte år förrän på tisdag men fick lite förskottsfirande ikväll! Victoria, Susanna och Helena var jättegulliga och hade fixat lite saker. Fick faktiskt en kokbok i present, passar mig perfekt :)
 
 Victorias hembakade cookies och världens godaste glass!!
Fick ett halsband gjort av Lindt-praliner haha, så perfekt!

Dags att springa

Igår gjorde jag något för första gången i princip. I alla fall för första gången sedan jag var 11 och gjorde det på taket på ett hotell i Thailand, failade och slog upp ett sår i knät som en random tjej kom och plåstrade om. Nu undrar ni vad jag gjorde ;) Jag sprang - inomhus! På ett band alltså. Jag, Farah och Rebecka tog en kväll på gymmet, ashärligt! Ska börja springa igen tror jag, det är så otroligt bra träning, det slår faktiskt alla maskiner.
 
Idag hade vi middagsgäster och bjöd på indisk kycklinggryta, brasiliansk dricka och banankaka ;) Hur fick jag inspirationen att göra banankaka? Svaret:
 
 

1 år sedan

 För exakt ett år sedan låg jag i sängen i ett kyligt och fuktigt hus och undrade varför livet hade tagit mig dit det hade. Dagen innan hade vi tagit ett flyg från Stockholm till Madrid och efter några timmar i den 30°-gradiga spanska kvällen gått ombord på planet som skulle ta ca 10 timmar men som tog 13 timmar för att det fick landa i Las Palmas då någon blev akut sjuk, innan det kunde ta oss vidare till São Paulo.
Från São Paulo tog vi ett kort flyg till Curitiba och sedan en taxi till vårt hus. Det var ett dåligt hus, och 2 veckor senare efter lite bråk med hyresvärden kunde vi flytta till världens finaste lägenhet i stan, och spendera tre fina månader i Brasilien! :) Här är några bilder jag aldrig publicerat:
 
Vårt första grannskap i Santa Felicidade
Vattensvinen i Baiguiparken ;)
"Varning! I Bariguiparken finns alligatorer som lever fritt. Trots att dessa djur levt här i många år utan att orsaka problem, ska man komma ihåg att de är vilda/farliga djur"
Utsikten från lägenheten i stan
Taget från balkongen
"Hur många datorer har vi med oss egentligen!?" Typiskt min familj att alltid ta med sig fler datorer än det behövs
När man åkte utanför stan såg det ut såhär
Vanlig dag i Rio de Janeiro
Såg denna fjäril på en mack på vägen hem från Rio (10 timmars bil)
 

Såna här inlägg drar ner kvaliteten på min blogg

 

Körde en skip leg day.
Ja, det är meningen att man ska se berget med leksaker (?) i TV-rummet.
 
Nu har man ledigt i totalt fyra dagar! Livet är väldigt vackert. Jag ska klippa mig på fredag, vet ni hur skönt det kommer bli? Blir snagg. Ska göra sidecut och snagga in JB som i Justin Bieber också ska jag gå runt ba swäg.

Tasted like chicken

Har varit i skolan igen dessa två dagar och det känns awesome! Var hemma hela förra veckan, inklusive helgerna, och har inte tränat på 1½ vecka (det där tecknet går inte att göra på mac btw, jag har suttit en halvtimme nu och gjort research utan framgång, slog bara nästan sönder datorn).
Igår visade alla sina filmer på medieproduktionen. Vår film hade just blivit klar och Rebbe hade suttit och klippt den under helgen, så vi andra i gruppen hade inte ens sett den i sin helhet haha! Men den blev ganska bra!
 
För övrigt så var idag typ den första varma dagen på året! Underbart.
Minns att för någon vecka sedan hängde såna här lappar på varje busshållplats, och sedan la någon jag känner upp den här bilden på facebook, kolla vad någon har skrivit längst ner :p
 

Brookeback Minerva

Har varit sjuk nu sedan i söndags och det känns ganska drygt! :( Missar ju ganska mycket och så..
I alla fall så har vi inte haft några fler stora missöden med vår film, den är så gott som klar nu och ska redovisas på måndag! Så det blir kul, man har inte ens sett den själv ihopklippt och klar än! Men den blir nog ungefär som den här:
 
 
Haha nej det hoppas jag inte ;p Rebbe hittade den här på youtube, den är från 2008! Vi frågade vår medialärare om de fick godkänt för den här filmen, och han sa nej haha, inte så förvånande kanske? ;p

From Brazil

Min pappas arbetskamrat från Curitiba i Brasilien där vi bodde i somras kom till Umeå för några dagar sen, och hade med sig några saker vi har saknat från Brasilien!
Det första är goiabada, som är en sorts söt massa gjord på guava. Har man smakat detta så har man smakat en del av himlen, jag lovar.
Det andra är påsar med pulver som man blandar i vatten, ungefär som koolaid fast fräschare och i fler exotiska smaker. Ananas är den godaste, även guaraná är väldigt god och troligen den populäraste. Vi fick en hel påse med dessa, det kommer att räcka länge!
Jag saknar Brasilien så mycket just nu <3