Barcelona II

Andra dagen gick vi upp och åt vår frukostbuffé lite tidigare så att vi skulle få mycket tid att se stan.
Vi åkte till La Rambla som är en lång och bred gata med en massa försäljare och underhållare av olika slag. Den går igenom Ciutat Vella, gamla stan, och vi svängde av och gick omkring lite på gatorna, kom in på Placa Reial som är som en stor, mysig innergård med fina restauranger. Sen kom vi in på samma gator som igår, i Barri Gotic.. Då tyckte vi att vi kunde ta bussen vidare till ett berg där man hade fin utsikt över staden.
Efter det åkte vi till Sagrada Família igen för att äta middagsbuffé på en restaurang vi sett där. Då tog vi oss även en lite närmare titt på kyrkan och upptäckte att man kunde gå in gratis i ett litet kapell. För att få inträde till hela kyrkan stod folk i en aslång kö, också kostar det rätt mycket. Sen fick vi veta att man kan boka på internet och komma in snabbare då.. Men det får bli nästa gång!
När vi skulle hem på kvällen skulle vi ta en "genväg", som inte var så smart. Vi kom bara högre och högre upp och vägen gick åt fel håll istället för att vara förgrenad med hotellets väg som vi trodde. Men samtidigt ville vi inte vända för att vi tänkte att den skulle svänga längre fram.. Det var mörkt men luften tjock av värme. Tillslut hittade vi hem :)
 
 
Placa Reial
Mitt bland husen i de gotiska kvarteren hittade vi denna kyrka inklämd. Tornet som är typ sexkantigt liknar det som de flesta kyrkor hade.. Kanske en spansk eller katalansk grej?
En choklad/godisaffär som vi gick i, man fick provsmaka kakorna som är längst fram i bilden och de var jättegoda!
Det här liknade en synagoga vid första ögonkastet, men det visade sig vara en tjurfäktningsarena.
Sagrada Família. Gaudí ägnade större delen av sitt liv åt detta projekt, och fortfarande är det inte färdigt. Jag kan tänka mig att de ska klä det i färger, som hans andra byggnader.
Notera snäckorna :)
En bild jag tog när vi var vilse ;) Gatorna gick upp och ner, som i San Francisco.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback