Ett år sedan

 Åkte ner till Stockholm igår. Vi gick upp 5 för att komma iväg tidigt och komma fram tidigt för en gångs skull. Men vi lyckades ändå inte vara klara förrän efter 9.. I Ö-vik stannade vi på samma Coop som alltid för att handla naturgodis då vi upptäckte att bilen var täckt med olja som hade sprutat längs med sidorna, och som droppade från undersidan ner på marken i stora pölar. Samma sak hände för ett tag sen, och då var bilen inne på lagning i flera veckor. Vi tog den till en verkstad något kvarter bort, de kollade på bilen, pappa snackade med försäkringsbolaget, gick till biluthyraren runt hörnet osv, vi satt totalt 4 timmar och väntade på att vi kunde få hyra en stor monsterbil som var ganska oskön, men vi kom fram till Stockholm 11 på kvällen iaf ;) Var lagomt trött då kan jag säga!
 
Det var iaf tur att det hände idag snarare än förra höstlovet när vi åkte till Stockholm och hade en färjetid att passa ;) Det här är faktiskt första gången på 3 år som vi inte bokat kryssning till Tallinn på lovet. Här är några bilder från förra gången :)
 
 
 

Älskade vän kommer vi skiljas eller stanna tillsammans?

Vi läser om psykiska kriser just nu på psykologin, passande eftersom jag med några dagars mellanrum inser att jag tar studenten om mindre än ett år och får ångest, en typ som jag aldrig har haft förut. Jag kommer liksom lämne hela mitt skolliv bakom mig om några månader.
Ironiskt nog är det jag är mest stressad över just nu frågan om jag ska köpa loss min skoldator eller inte (om vi får möjlighet)? Det är en Macbook Pro, sjukt smidig att använda, perfekt storlek och vacker till utseendet... Och den har under dessa år blivit min bästa vän :p Men jag har behövt lämna in den på lagning tre/fyra gånger pga en skärm som glappade redan jag fick den och la av helt efter nån vecka, och sedan har börjat bete sig liknande igen med något halvårs mellanrum. Plus att skärmen har nån störande skada som syns asmycket ibland när man kollar på film eller redigerar bilder. Och på tal om att redigera bilder så har jag hört att de raderar hårddisken från alla dyra program som Photoshop och Bridge.. Och det är typ dem jag använder datorn till haha!
 
För att vara lite optimistisk: fick A på träningsläraprovet! Det betyder att av fyra prov hittills detta år har jag fått tre A och ett B. I'm back on the top bitches!!! ;)
 
 
1. Det fina vädret haha, det här är typ synen jag möts av när jag går hem från bussen. Den lilla lysande fläcken mitt i bilden är mitt gangsta hus. Här sker en massa trevliga stölder och vandaliseringar, och vi har typ en uteliggare i källaren :s 2. Leggings trillade ner i brevlådan igår, tänkte mig att de är bra att resa i och sånt, eftersom jag totalvägrar osköna jeans medan mjukisbyxor ser för skabbigt ut. Så mitt diplomatiska beslut är leggings ;) 3. Pluggade matte någon timme #duktig. Gjorde typ 7 uppgifter och hade fel på alla heuheuheu
 
 

Fiskdrama, böcker och apfelstrudel

Idag gick pappa och Benjamin ner till älven för att fiska, men man är tvungen att gå till stan tydligen för att kunna fiska lagligt. Tror det var Benjamin som ville ha lite äventyr och pappa tänkte att han kunde ställa upp fastän vi inte alls är några fiskare i vår familj. Men då råkade pappa få en fet fisk mot sin förmodan tydligen, så han ringde mig och sa att jag behövde cykla dit en plastpåse som de kunde ha fisken i. Snäll som jag är gjorde jag det. Han hade dödat den med en sten så nacken hade brutits av - bokstavligen, huvudet hade typ gått av helt. Det var för att han "inte ville ta i den och bli slemmig om händerna". Alltså min familj, vi är inga friluftare xD Några förbipasserande kom och fastslog att det var en laxöring, nästa par som gick förbi sa att det var en sik. Hur som helst, min pappa är en diva men har lyckats fånga en matfisk.
Det kanske är nåt som går i arv eller så haha, jag har absolut inget intresse för att fiska och har gjort det endast en gång i mitt liv, och självklart fångade jag en fisk ganska snart, men jag kände mig hemsk och la ner den i vattnet igen.
 
Kan nu meddela att jag, som typ aldrig läser böcker nu för tiden, håller på att läsa två romaner samtidigt ;) Da Vinci Koden läste jag för länge sen och läser den nu på engelska som en skoluppgift, medan Inferno kände jag inte ens till fram till några veckor sen då mamma sa att han hade gett ut en ny bok i våras, fick panik över hur jag kunnat missa det och ställde mig i kö på biblioteket. Fick den snabbare än väntat så ja, nu läser jag båda dessa underbara verk samtidigt och jag känner bara hur jag älskar allt som har med konsthistoria, renässansen och Italien att göra. Dessa böcker är så guld.
Blev middagsgäster ikväll, ville vara lite kreativ och testa ett nytt bakverk, nämligen apfelstrudel! Jag kollade på youtube hur man gör när man ska rulla ihop den och så, och kocken var österrikisk precis som bakverket och hans pratade så otroligt fult! Alltså jag bara satt där och tänkte "vad är det för språk jag läser egentligen..", alltså tyska fast med svenska R och lite stördare melodi på nåt sätt, så mycket fulare än "tysk tyska". Men grejen är att jag är fortsätter med tyskan i skolan för att jag är intresserad av Schweiz och Österrike, inte just av Tyskland. Och det är just i de länderna de pratar som fulast xD Å stackars mig ;p
Slutresultat. Asså det var typ ingen favorit... Den var rolig att göra men den är inte sådär sensationellt god. Smakade det för första gången på ett café i Tyskland förra sommaren, och där tyckte jag inte heller att den var överdrivet god men ni vet de äter såna i Inglorious Basterds och jag är en sån där wannabe ibland :)
 

Es hat geschneit!!

Idag på samhällskunskapen då vi som vanligt var uppslukade av diskussioner om brottslingar och straff, såg vi plötsligt i fönstren att det snöade ganska rejält ute! Det är galet kallt just idag jämfört med tidigare, men resten av veckan ska det bli varmare och soligare igen tack och lov. Och på tal om lov! Bara drygt en vecka kvar till höstlovet!! Blir nice, kommer dock sitta med skolarbete 24/7 ;)
 
Hade en ganska lugn dag, film på svenskan och spela galenpanna på tyskan. Det är fett kul, men även lite pinsamt då min tyskanivå är typ flera steg under de andras, men jag kämpar på och är glad att jag har blivit så mycket bättre sen jag började på Minerva! Jag kunde till och med säga "det har snöat" på tyska haha. Eller jag improviserade, och det blev rätt ;) Det är typ så man pratar tyska, man utgår från det svenska ordet också tyskar man till det lite så blir det rätt i 80% av fallen, och ett gott skratt i de övriga 20%
 
På kvällen skulle jag köra bodypump med Unni, som vi gjorde förra torsdagen. Var min första gång och det var hemskt (klår dock inte total training), men jag vart astaggad att fortsätta!! Ju mer smärta desto bättre. No pain no gain you know. Ska utnyttja mitt sista år med tillgång till IKSU så sjukt mycket! Dock kunde inte Unni ikväll och jag kände mig fett trött så jag körde ett yogapass istället. Jag vet, undanflykter men NÄSTA VECKA!! ROAAR
 
På väg till maten idag
 

Chokladtårta

Pappa fyllde år igår så jag ägnade min lediga morgon åt att baka en chokladtårta som jag gjorde klart efter skolan sen när resten av familjen var på invigningsfest på Alvins nya skola. Det blev definitivt den godaste tårta jag gjort! :) Det är bottnar med mörk kvalitétschoklad i, vit chokladmousse på det första lagret och chokladsmörkräm på andra lagret och runt tårtan, samt dekoration av vispgrädde och små chokladgrejer som hann smälta och deformera sig haha ;p Sedan åt vi hallon till, perfekt med lite syrligt till den mäktiga sötman!
 

Aurora Borealis

När jag släckte lampan för att sova igår slog det mig att det var störande ljust ute, och då jag tittade ut genom fönstret såg jag en stor grön ljuspelare torna upp sig bakom grannhuset. Jag drog på mig de första kläder och skor jag kunde se och sprang ut med kameran, men för varje bild man tog flyttade sig norrskenet och ändrade form, och snart försvann det ur sikte.
Enda gången jag sett norrsken tidigare var när jag bodde på Umedalen (alltså 7-12 år sedan) och jag tog en kvällspromenad med någon kompis och norrskenet lyste över oss, det var jättefint! Men jag har aldrig testat att fota det, och självklart behöver man egentligen ett stativ för att få bra bilder..
Egentligen är det norrsken ganska ofta i Umeå, folk är bara inte vana vid att sitta och spana upp mot himlen. Jag borde dock göra det oftare, kommer ju inte spendera hela mitt liv i norr, måste njuta av Norrlands skönhet!
 
 

Oh Sweden you're just a huge joke

Länk
Om det är nånting som gör mig förbannad gång på gång så är det Sveriges rättsystem. Jag har nog skrivit det öppet förut och pratat rätt mycket om det men jag har verkligen ingen respekt för det här landets totala brist på moral och rättvisa. Domarens motivering är att tjejen inte var i ett hjälplöst tillstånd, det betyder alltså att domaren tycker att det låter normalt att 6 killar har sex med en okänd tjej i ett låst rum, så länge ingen av dem använder våld??
Men det som gör mig mest arg är att även då de faktiskt var dömda i tingsrätten (och hur kom hovrätten ens på tanken att ta upp fallet igen??) så var de dömda till ungdomsvård. UNGDOMSVÅRD.
Låt mig göra det tydligt här. Våldtäktsmän förtjänar fängelse, inte den typen med TV, internet och en skön säng, utan den typen där de får ligga i en fängelsehåla på nätterna och utföra arbete på dagarna. Men nej, vi ska betala skatt för att dessa personer ska få vård, och sedan gå fria i samhället som om inget hänt. VÅRD MOT VAD??? Jag är 100% säker på att dessa 6 killar inte är sjuka i huvudet, utan bara själviska och omogna P12:or som hade bestämt sig för att droga sig och ha lite "kul". Och varför säger ingen något om alkoholen? Det står i artiklarna att de var fulla. Vissa tycker att jag är konstig som tar avstånd från alkohol, för de som inte har sett sanningen än är det så att alkohol tar fram monster ur annars normala människor. Snälla sluta glorifiera detta nervgift, det är patetiskt.