Midsommar

Igår var jag och Lovisa morgontidiga och plockade blommor i regnet innan vi satt på bakgården och gjorde kransar efter en kopp varm choklad. Det var mysigt, eller hade varit mysigt om det inte hade regnat och varit 7 grader xD På eftermiddagen hängde vi hos Vilhelmssons och åt en massa mat.
 
Löl den här bilden är skrämmande på så många nivåer #favourite
#selfie
Dat spoon
Gött

Hamsters on the Internet


Alltså söööötaste ever <3 Förut hatade hon när man höll henne med magen uppåt, och vände alltid snabbt på sig, men nu har hon blivit helt annorlunda och kan liksom bara ligga sådär haha! Eller så är hon så upptagen av sin paprika så hon inte märker att hon ligger upp och ner ;p

 

För övrigt, jag satt typ i 5 minuter och skrattade åt den här gifen som jag hittade på 9gag. No more internet today

 

 


En vecka senare

 
Det är nu nästan en vecka sedan jag gick ut gymnasiet, och den första biten av sommarlovet har varit perfekt, hade inte kunnat fråga om mer. Eller jo, det skulle väl vara om det kunde vara mer än 10° utomhus i så fall hahaha xD
Studenten har jag redan berättat om, den var awesome (fast vissa #pappa tyckte att det var "tragiskt" att jag ägnade min studentkväll åt att krama får hahahaha!). Och jag är seriöst förvånad över hur perfekta presenter jag fick! Det var roligare än julafton haha! Fick bland annat smycken, smink och parfym och sånt vet man ju inte till 100% om det faller någon i smaken men jag älskade verkligen allt jag fick, jag fick till och med ett läppstift som passar på mig, har typ aldrig hittat det förut xD Fick också en jättefin pajform, doftljus och pengar!
 
Dagen efter var jag förstås hur trött som helst, men på eftermiddagen följde jag och Louise med äldsterna och hälsade på en äldre kvinna här på Grubbe, hon var väldigt fin och intressant. Sen åkte vi alla och åt buffé på kinarestaurang, det var kaos men väldigt trevligt.
På torsdagen skypeade jag med Rebbe som fortfarande har lite kvar på utbytesåret i Tyskland, sen tränade jag på Iksu Spa och tog en långdusch där.
På fredagen tog Lovisa körkortet och ville hitta på något, så vi tog bilen till Ica Kvantum och köpte glass som vi åt nere vid älven, sen tänkte vi antingen åka till Vännäs och hälsa på Victoria (och vår vän Larisa från USA som var här för några år sedan, som var på besök där) eller till Kassjön och chilla ifall vi inte var välkomna där ;p Men det var vi! Och vi kom väldigt lägligt, lagom till jordgubbstårta och Iron Man 3 på hemmabion! Alltså det roliga är att när Rebbe tog körkortet åkte vi till Kvantum och åt glass, och till Kassjö xD När jag tar körkortet ska det bli samma hahaha!
På lördagen shoppade jag och Louise i typ 3-4 timmar och gjorde en massa fynd på midsommarrean. Sen åt vi middag och gick en kvällspromenad, upptäckte nån jättekonstig barackrestaurang som de smällt upp vid älven, nice!
Igår åkte vi hem till Victoria igen och hälsade på Larisa, fast den här gången var vi många fler, och det blev en massa god mat och efterrätt.
 
Idag har jag jobbat. Det som spontant är det roligaste med mitt jobb (på McDonald's) är alla människor man träffar, en massa intressanta personer och gulliga småbarn. Mina arbetskamrater är också trevliga. Imorgon ska jag lära mig att göra pommes frites ;) Godnatt!

Studenten 2014

Allt har gått så snabbt de senaste dagarna, det är helt overkligt! Jag är i alla fall inte en elev på världens bästa skola längre, fastän det känns som att jag ska vakna upp ur det här och gå till skolan igen nästa vecka. Nej, livet fortsätter och det känns ändå bra.
I förrgår, ett par timmar efter skolavslutningen, var det dags att fixa flaket, vi var typ 7 st från klassen som spenderade kvällen med att dekorera det borta vid flygplatsen. Jag tog en paus vid ett tillfälle och drog till flygplatsen för att låna toaletten, döm om min förvåning då jag träffar några jag känner på den annars tomma flygplatsen!
Jag trodde det skulle ta 1,5 h att fixa klart flaket, det tog typ 3. Men vi spenderade klassens sista pengar på kakor och läsk till energipåfyllning :) Eftersom det blev rätt sent och jag dessutom behövde fixa en massa när jag kom hem, och även var nervös och speedad inför studenten, så blev det bara 3 timmars sömn den natten. Jag är verkligen punktlig annars och brukar alltid sova 7-9 timmar. Alltså jag låg typ och räknade för varje timme som gick hur hemskt det skulle vara att gå upp nästa morgon xD
 
Igår hade vi champagnefrukost kl 7. Vi hade bjudit in vår klassföreståndare och han kom faktiskt!
 
 
Vi gav honom choklad och blommor, och sen hade Kim tänkt att vi skulle ge honom en tvättsvamp också (för att han skulle ha något minne av oss, som inte var en förbrukningsvara), men jag tror inte han fick den ändå haha!
 
 
Sen var det fotografering, sen väntan i en timme och sen själva avslutningen. Hela förmiddagen var så otroligt dryg, var så sjukt trött och hungrig. Signade upp mig på att köpa studentfotot eller katalog eller nåt, fotografen stressade oss och jag vet inte ens vad jag har beställt men det verkar bra haha.
 
 
Sen vare betygsutdelning, hade lite ångest innan sådär men blev nöjd, allt såg bra ut!
 
 
Avslutningen med alla treor! Det ser typ ut som att vi var asfå, men vi var bara först in i salen, den var smockfull sen (vi var väl antagligen kring 200 studenter).
 
 
Lärarna sjöng en egenskriven sång. Kommer sakna dem!
 
 
Seen började folk flockas på borggården, vi stod i fönstren och spanade efter våra föräldrar (mina kom tillslut, längst bak haha!). När tiden var inne sjöng vi studentsången ut genom fönstren och sen skulle alla ut.
 
 
Förutom mina föräldrar och en av mina småbröder var även Åsa och Christina där!! Så underbara! Alla andra hade bilder när de var typ 1-5 år gamla, också kommer mina föräldrar med en bild på när jag var 9-10 xD Fast mamma (och alla andra) sa att jag såg så bebisaktig ut på bilden att det inte gjorde något. Sant. Och dessutom ser det nästan ut som att jag har läppstift #why
Notera Mr.Beans nalle.
 
 
Min klassföreståndare, vi kommer definitivt sakna honom!
 
 
Sen var det flakdags, vi åkte typ runt i en ring i centrum tillsammans med en massa andra flak OCH en limousin med ett lakan med "WALDORF" på, är så stolt över min gamla klass haha!
Vi var bara 12 som åkte på flaket, och en annan klass behövde åka med på andras flak för deras hade gått sönder eller något, så vi fick fem extra snubbar med oss sen också.
Det var en massa småbarn på skolgården (elever på grundskolan) som gick omkring och sa grattis till oss, och när jag stod på flaket kom plötsligt en liten tjej och räckte mig en ros, så adorable!! <3
 
 
Efter flakåkningen gick jag till stan och träffade Åsa, Christina, Lovisa, Helena (som också tog studenten wei) och Louise, också gick vi runt och shoppade lite. Jag smällde i mig en cheeseburgare för jag var seriöst döende av hunger. Efter nån timme åkte vi alla hem till mig på mitt studentfika, också kom det mer folk och jag fick en massa fina presenter och grejer, det var jättekul!! Jag var extremt trött och huvudvärk hela förmiddagen, men efter en massa mat, tårta och päroncider mådde jag toppen igen :D
 
 
Sen har jag inte fler bilder från det tyvärr... Men sen åkte jag, Louise och Lovisa ut till Hörnefors till Helena där festligheterna fortsatte. Vi åt Birgits gudomliga marängtårta och cheesecake och satt och diskuterade feminism och liknande, älskar mina tjejer <3
 
 
Sen bestämde vi (jag, Helena, Lovisa, Christina, Louise, Åsa och Fredrik) att vi ville ut och grilla. Vi åkte till ett ställe och klappade får och satte sedan igång en brasa men den sög och det fanns ingen ved så....
 
 
... vi drog till Stöcksjö där stranden och grillplatsen var tom, och härjade där några timmar!
 
 
Det var otroligt vackert ute, månen sken och det började blåsa ut dimma över sjön. Det var inte alltför kallt heller. Vattnet var ganska varmt, så Lovisa strippade ner och simmade höhö. Vi grillade hotdogs och satt vid elden och myste och drack äppelcider. Vi träffade även på en igelkott ;D Efter ett tag var jag inte sockerhög längre, vi hade nog alla fått en massa intressanta myggbett och ögonlocken började bli tunga. Vi åkte hem, och jag somnade nånstans efter 3. Så det var en lång dag, och det var en awesome dag, hade inte kunnat be om mycket mer :) Fick lite ångest på kvällen för tomheten, men den försvann snart och min första dag som "fri" har varit riktigt nice också! Blev en lång sovmorgon och kinarestaurang bland annat, har en hyfsat full mage nu. Känns gött! Men har haft en rejäl huvudvärk och utmattning också, jag vill inte veta hur det känns idag för de som drack igår ;p
 
 

7 juni

Imorse tog jag en rejäl sovmorgon (japp, 9.30 är jättesent för mig!) och åkte sedan till Iksu Spa och körde ett härligt styrketräningspass, första gången på typ två månader! I'm free, inget mer skolarbete så nu har jag inga ursäkter att inte träna ;) Det bränner härligt i musklerna nu, så underbaaaart. Det är dags att bygga upp mig igen, efter veckor (snarare månader) av ångestattacker, sömnlöshet och avsaknad av aptit, nu är typ allt det där över och jag ska ta igen all mat, sömn och träning jag har missat :) Och jag har bestämt att studenten ska bli bra och kul och att den här sommaren ska bli bäst.
 
 
På väg hem från gymmet ringde Lovisa och sa att jag skulle komma till älven och ha picknick med henne, Helena och Christina. Så jag slängde i mig det sista av sushin som jag och Minna gjorde i veckan och cyklade dit. Det var soligt och ganska varmt men tyvärr blåsigt. Vi satt på ett ställe skyddat av träd så det var nice, och åt bananbröd, honungsmelon och ballerinakex.
Plötsligt kom en bil och någon vinkade, först såg jag inte vem det var, men det visade sig vara Åsa och Fredrik! De ba: "vilket sammanträffande!" och satte sin filt bredvid vår, haha stalkers!! ;D Sen satt vi där i typ 3 timmar och chillade, så skönt.
Sen cyklade jag hem, gjorde vit choklad-pannacotta och kollade på Suits. Yey!
 

6 juni

Häromdagen satt jag med datorn i TV-soffan som vanligt, medan mamma satt klistrad framför nåt program om UFO:n. I reklampausen råkade jag se.. att hon kollade på NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL!! Vår hyresvärd har tydligen bestämt sig för att ha med NGC nu, omg, vi har inte haft det sen vi bodde på Röbäck! Jag kunde sitta hela dagarna och bara kolla på TV, och det var så underbart, och jag älskar National Geographic så mycket, jag vet inte ens varför! Det, Discovery och Animal Planet. I'm such a nerd. I love it.
 
Fett vad facebook varit smockat med studentbilder den senaste veckan! Alla i södra Sverige verkar ha tagit studenten nu, är vi i Umeå sist eller!? 4 dagar kvar. Jag märkte knappt att skolarbetena tog slut, helt plötsligt satt jag bara där, tänkte så det knakade och insåg att jag inte hade något mer att göra. That feeling. Tömde skåpet igår och lämnade in alla böcker, wow. Nu ska jag ägna sommaren åt att (förutom att jobba deltid) kolla på Suits, Top Gear, National Geographic Channel (!!) och olika inrednings/husprogram. It's gonna be awesome!!
Måste också plugga till körkortet och ta det i sommar, yey.
 
Idag har jag haft en lugn dag, chillade hela förmiddagen och spenderade en eftermiddag vid älven med hela familjen.
 
Umeå!
 
Grattis Sverige på nationaldagen, sommaren kom i lagom tid!

Minigolf och äntligen sommar

Idag hade jag egentligen inga lektioner, men åkte ändå till skolan för att betala för min skoldator. Usch vad jag har stressat kring det, har typ legat vaken långa kvällar och oroat mig fram och tillbaka, och vaknat på nätterna med hjärtklappning (ja, ni kan ju då försöka föreställa er hur det är för mig att fatta beslut som faktiskt är livsavgörande, det är inte ens nästan okej). Men nu känns det rätt ok tror jag.
Jag och Farah åt lunch. När vi spenderade 3 månader i Sydostasien för 7-8 år sen led jag då och då över några citrondoftande ljus som skulle hålla myggorna borta, och myggplåster som luktade likadant. Alltså inte färsk citron, utan plastig, kemikalisk citrondoft. Exakt så smakade maten idag! Haha, Kulinarium är en bra restaurang men ibland undrar man vad de tänker!
 
Tog en promenad i solen, och sen efter middagen gick min familj rent spontant och körde minigolf. Haha jag vet inte ens, jag har kört det typ 5 gånger i mitt liv och typ alltid varit bäst, fast den här gången var min mamma bättre. Fast hon är å andra sidan världens sportfåne och tävlingsnörd, jag bryr mig typ mest om den sociala delen av såna aktiviteter, vilket tenderar att göra eventuella lagkamrater lite irriterade på min laid back-inställning hehe..
 
 
För övrigt är det sista veckan i skolan från och med imorgon, och allt som har med studenten att göra känns meningslöst, tänker inte ens köpa en ny klänning eller så, och största anledningen till att jag är glad att ta studenten är att jag har ett jobb att gå till efter den. Annars skulle jag sitta pengalös hemma, drunknande i min ångest. Ryser vid tanken. Jag behöver fylla dagarna med rutiner och måsten för att trycka bort smärtan, fast då sätter den sig iofs i kroppen istället, vilket är anledningen till att jag bokstavligen alltid har ont, är på högspänning och inte har fungerande matsmältning osv osv.
Men det gör mig sjukt mycket starkare samtidigt som det visar mig min plats i livet och hindrar mig från att bli arrogant. Får mig att inse hur liten och stor jag är på samma gång. Allt har en mening.