2013

Alltså jämfört med 2011 och 2012 har det här året varit hur lugnt som helst!! Jag menar, 2011 skulle man sluta sin 9-åriga skola för att bege sig ut i "den riktiga" världen och gå på en normal skola, och det var helt kaoz och nervöst men det var underbart och blev helt rätt! Och på sommarlovet innan gymnasiestarten åkte min familj bil genom hela Europa, från Umeå till Rom, och det var en av de bästa resor vi nånsin gjort.
Sen blev det 2012 och pappa fick ett tillfälligt jobb i Brasilien, så vi flyttade dit i tre månader. Han jobbade och stortrivdes, medan vi andra hittade på lite olika saker från dag till dag och såklart pluggade på egen hand, gjorde även några resor till bla Rio de Janeiro vilket var jättehäftigt. Vi kom hem till Sverige ett par veckor innan skolan började igen, och den började för mig med en språkresa till Tyskland. Det var också hur awesome som helst, 10 dagar i ett somrigt Tyskland med sina vänner, nöjespark, glass, chokladfabrik och sightseeing. Det var faktiskt obeskrivligt. Sen hade man gått halva tvåan och därmed halva gymnasiet, och då började 2013, som jag sammanfattar här i bilder, enjoy! <3
 
 

Till förra vintern då det faktiskt var snö, och ibland nästan -30°! Vi firade nyår med familjen Lucas, som är en galen amerikansk familj, och Hadi, en iranier som just hade flyttat till Umeå. Vi invigde året nere vid älven genom att skjuta fyrverkerier, såklart inte mina föräldrars idé utan Rich Lucas' haha, och sedan blev det en massa asgoa hemmagjorda donuts! Lucas flyttade sedan tillbaka till USA och Hadi tog sig vidare till Tyskland.
 
Semlesäsongen kom in och vi fick stora lådor med semlor från våra bagarvänner som fick en massa över. ~ Pappa köpte nya sängar till mig och mina syskon, en 120 cm bred säng är typ en av de bästa saker jag fått!! ~ Gjorde min allra första marsipantårta när mamma fyllde år ~ Jag, Rebecka och Adrian hade haft en "tävling" rätt länge, som bara blev mer och mer seriös haha! Man facerapear varandra med att skicka en vänförfrågan till nån random tysk vid namn Goldlocke Jimi som nån minervaelev hittade på högstadiet (och sen dess har det typ varit tradition att skicka vänförfrågan till henne). Varje gång man misstänkte att man blivit facerapead gick man in på hennes profil för att snabbt avbryta vänförfrågan innan hon skulle acceptera den. För om hon accepterade och man blev vän med henne så förlorade man nämligen. Och efter en lång tid fick jag faktiskt Rebecka att förlora! ~ Lovisa kom tillbaka två veckor från Irland där hon var utbytesstudent, det var kul att se henne igen! ~ På idrotten skulle vi göra egna danskoreografier och min grupp gjorde en lite egen version av Napoleon Dynamites dans, det var jättekul!
På sportlovet tog min familj ett flyg till Budapest i några dagar. Där var det fint men svinkallt! ~ Sedan blev det påsklov och vi åkte till Trondheim i Norge, åkte genom Åre på vägen och gick omkring i snöiga vinterlandskap.
I april var det påsk och vi var i Nidarosdomen (fortfarande i Norge). ~ Jag stickade mitt första par sockar! ~ På mediaproduktionen (btw det bästa ämnet, tillsammans med samhällskunskap) fick vi några veckor på oss att skapa en film med valfri story och genre, och vi satsade stenhårt! Kom på en hyfsat invecklad och bra story och lyckades få med oss en massa frivilliga skådespelare, som var taggade och satsade stort med outfits och allt. Det var jättestressigt och svårt men hur kul som helst och slutprodukten blev jättebra!
I maj fyllde jag 18 och fick flera fina överraskningar. Det började även närma sig slutet på tvåan, och jag blev mer och mer ledsen för att Rebecka skulle sluta i vår klass för att vara utbytesstudent i Tyskland.. Men det var en bra månad! Plötsligt var det sommar och hett. Jag och Rebecka spenderade vår tid som vanligt med att sitta och sjunga Soulja Boy-låtar och Big Booty Bitches och kolla på KSI-videos. ~ Min lathet började straffa sig då många kurser gick mot sitt slut och jag hade inte gjort speciellt bra ifrån mig, men jag lyckades i alla fall klara de sista proven och uppgifterna i kemi 1 vilket jag nästan tvivlade på att jag skulle göra!
De sista veckorna på skolan var både stressiga och roliga. Jag, Rebecka och Farah gjorde en reklamfilm om Minervaskolan som uppgift på median. Sen var det skolavslutning och det var den sista dagen som jag och Rebecka gick i samma klass, eftersom hon sedan skulle vara utbytesstudent i Tyskland. ~ Som början på sommarlovet åkte min familj till Dalarna för att fira midsommar. Det var speciellt eftersom det var vår första midsommar i Sverige på tre år (2012 var vi i Brasilien och 2011 i Venedig). ~ Sedan åkte vi vidare till Oslo, där vi hängde ett par veckor. Det var extremt kallt och ruggigt, men en dag blev varm och fin och den spenderade vi på nöjespark!
I juli kom vi hem till Umeå efter att vi hängt i Stockholm några dagar med mormor och släktingar från USA på besök. ~ Jag, Rebecka, Adrian och Fredrik åkte till Kassjö och njöt av att det var sommar och att Rebecka hade körkort hehe, sen visste vi inte riktigt vad vi skulle göra så det slutade med att vi åkte till MediaMarkt och hängde där i svalkan och tittade på Dumma Mej på 3D-TV och sen åkte och åt glass på Ica. ~ Jag och Rebecka åkte hem till Farah en het dag och hängde med henne och Nour, fikade och spelade spel och det var jättemysigt! Det var även i juli jag började mitt sommarjobb på sjukhuset.
I augusti fortsatte jobbet, och efter sista jobbdagen åkte jag ner till Örnsköldsvik (sista bilden) på jättemysig övernattning med Helena, Lovisa och en massa andra tjejer. Vi grillade marshmallows och paddlade kanot i mörkret, och det ägde. ~ Någon dag efter åkte jag och mamma till Barcelona. Det var min födelsedagspresent (jag hade valt destinationen själv) och det var faktiskt helt amazing. Vi var bara där i två och en halv dagar och spenderade sedan en sista dag i småstaden Girona. Det var otroligt varmt och soligt, och det var utmattande att springa runt i det vädret men det var så värt det!
~ Sedan började jag sista året på gymnasiet, i det lilla som fanns kvar i vår stackars klass.
Jag skypeade med Rebbe ett par gånger och hon berättade om sin första tid i Tyskland och visade lite grann hur det såg ut hemma hos hennes värdfamilj. ~ Moa och Agnes kom ner från Norrlandsskogarna och vi hade tacomiddag med Louise, Lovisa och Helena och såg en jätteskum film! ~ N11b fortsatte kämpa på, vi har gått från att vara 27 eller 28 stycken i början av gymnasiet till 18 st (och vissa kommer typ aldrig till skolan).
Den första snön kom ~ Jag tog en bild på en löpare som hade "Farah" på sin namnlapp och skrev ut för att sätta på Farahs skåp. Några dagar senare hittar jag mitt skåp, med en random löpade där Farah photoshopat in mitt namn haha! ~ Jag såg norrsken, pretty ~ Pappa fyllde 42 och jag gjorde världens godaste tårta. Den är inte mycket att se på (riktigt ful faktiskt) men ååå vad gött den smakade.
 
 Bilderna är helt i oordning men.. Vi spenderade världens mysigaste höstlov i Stockholm ~ Min gamla skola hade julbasar som var jättemysig att gå på ~ Jag och mamma gjorde egna dörrkransar, det var kul ~ Vi skaffade en dvärghamster när Benjamin fyllde år ~ Det var talangkväll och vi gjorde världens snyggaste uppträdande <3
Jag blev besatt av Downton Abbey, som är en av tidernas bästa TV-serier ~ Det blev första advent och julstämning och allt det där underbara som är den enda ljusa sidan av svensk vinter. Gick på Waldorfs skolavslutning och såg mina gamla skolkamrater i ett luciatåg ~ Det blev julafton som firades på samma sätt som vanligt, men med mindre folk bara ~ Sen var det juldagen och vi gick upp klockan 5 för att åka på julottan i svenska kyrkan, har haft sömnbrist ända sen dess haha! ~ Gjorde fyra amerikaner glada då de gick godis och julstjärnor ~ Skaffade ny TV, Bluray-spelare OCH EN NY ROUTER! Så inget mer internetkrångel! Höjdpunkten på året ;) Kombinerat med att jag gick och såg The Hobbit igår!
 
Det låter ju redan som att det är krig eller nåt utanför fastän det är 6 timmar kvar till midnatt. 6 timmar kvar på det här året. Det ska bli 6 freaking awesome timmar hahaha!
Det här året har varit bra, väldigt bra vad mer ska man säga? Fast inte lika bra som 2011 och 2012 meeen 2014 ska bli bättre än alla de tillsammans!
 
Vänner, det är dags.
 

The Desolation of Smaug

nuevo póster de El Hobbit: La Desolación de Smaug
 
 
Okej, så jag har spenderat näst sista dagen på 2013 med att titta på The Hobbit 2 med Lovisa, och det var såå värt det! Jag är lite gråtandes inombords efter den första filmen, som var en stor besvikelse. Världens sämsta datoranimering (försökte de ens?), långa, dryga, onödiga scener, allt för att tjäna pengar.. Men den här filmen var more like it! Den var riktigt, riktigt bra. Och fabulous. Särskilt Legolas.
 
Fick några flashbacks här och där och började minnas mer från Sagan om Ringen som jag såg när jag var typ 10, och återfick små glimtar av hur otroligt mycket jag älskade de filmerna, och fick världens cravings att se dem igen! Och just det ska bli av någon gång innan lovet är slut, Sagan om Ringen maraton på vår nya TV, och det kommer bli helt amazing <3

Julklappar

 
Några julklappar jag fick i år, en massa choklad är standard ;) Fick även SF-presentkort, en bok, en inrednings-tidning på norska (haha för att jag fastnade i den när jag julhandlade med mamma, så då köpte hon den till mig sen när jag inte var med), ett par hörlurar (!!!) som mamma säger har jättebra ljud, men jag har inte öppnat dem för att vi ska först åka och kolla ifall jag hellre skulle vilja byta till några andra.
Ett nagellack från Lumene, och Yves Rocher-produkter som jag fick av farmor. Den lila flaskan är makeup remover, och de andra två är tvål och handkräm som luktar exakt som apelsinchoklad, det är fett coolt! Har bara provat handkrämen än så länge, och den var tusen gånger bättre än nån annan jag testat, händerna var lena som moln hela dagen!
 
 
Okej, min familj köpte en julklapp till sig själva. En ny TV! Fram tills nu har vi haft vår "finaste" TV på nedervåningen, i samma rum som mamma och pappa sover i så när jag har kompisar på sena filmkvällar måste vi hålla till på övervåningen (här uppe finns även fler soffplatser osv), men förut hade vi en gammal tjock-TV här. Nu är den utbytt mot en 47 tums 3D-TV, så det är kul! Jag älskar stora, platta TV:ar, de är så vackra. Svarta och glänsande <3
Hahaha, så fort vi listade ut hur man surfar och youtubear på TV:n var jag fast besluten att "Jerry talar spanska" skulle vara invigningsklippet, om ni inte har sett det så kolla upp det, det är typ de bästa 20 sekunderna på YouTube!

Annan dag jul

Min dygnsrytm! Var slut hela dagen igår eftersom jag vaknat före 5, och jag hade inte somnat alltför tidigt kvällen innan heller. Och efter en liten "argumentation" med mina föräldrar halv sju på eftermiddagen vart jag less och gömde mig i min säng, också vaknade jag kl 5 nästa morgon (imorse), påklädd och allt.. Det var oväntat.
Checkade instagram, fick tråkigt och bestämde mig för att det inte fanns något bättre att göra än att sova tills de andra vaknar, så jag sov till halv åtta och sen gick jag upp. Blev typ mer än 12 timmars sömn!
Jag gillar inte när man inte har något slags schema eller rutin att gå efter, allt känns meningslöst och det slutar bara med att man sover.. Vi hälsade i alla fall på morfar och gav honom choklad, en jätteglad gubbe gick omkring med rullator och sa god jul om och om igen, härligt ställe.
Imorgon ska vi kanske till MediaMarkt och jag ska även försöka gymma! Kan vara på tiden!!
 
Bild från förra året, vårt vardagsrum är inte lika mysigt i år, och det är ingen snö ute :(
 

På tal om snön, var är den?? Det här skulle kunna vara min sista vinter i Umeå (på ett par år iaf), I want that white christmas! :( Man ser hur det är snöstorm i Jerusalem, Kairo, Syrien, Saudiarabien osv.. Men inte i Norrland. Whyyy
 

Julotta

Vaknade klockan 5 imorse för att åka på julottan i Backenkyrkan. Det har alltid varit tradition på juldagen men förra året valde jag att inte följa med och förrförra året gjorde tog jag typ också sovmorgon istället. Men i år var det jag, Oliver, våra föräldrar och fyra amerikanska missionärer som gick tillsammans och det kändes typ som när man var liten, bara mormor som smugglar fram godis åt en som fattades! Det var mysigt, och sen åkte vi hem och åt risgrynsgröt och satt och snackade om lite allt möjligt, kämpandes för att hålla ögonlocken öppna ;D
Och sen ville de kolla på Trassel, så då gjorde vi det hahaha! Det är alltså fyra killar ~18/19 år, och deras filmval av alla våra filmer är Trassel... Haha <3
 
Sen fick de varsin julklapp av mina föräldrar, för i USA är det på juldagen man firar och öppnar julklappar :) De fick godis och varsin julstjärna, de blev typ överlyckliga ba "en sånhär har jag velat ha!!", vet inte om de försökte vara extra artiga eller om de verkligen har gått omkring och längtat efter julstjärnor hahaha!

Jul hos Norins

Vid ett kom farmor och två farbröder till oss. Resten blev kvar i Stockholm i år, och det kändes annorlunda utan dem.. Vi åt världens godaste mat, det vill säga Janssons frestelse, köttbullar och prinskorv, rödbetssallad, nån asgod grönkålsröra med nötter och tranbär, vörtbröd och julmust!
 
 
Efter det var det Kalle Anka, jag kollade inte så jättenoga, jag fattar egentligen inte vad Askungen och Robin Hood osv har med julen att göra, det enda jag skrattar åt är just när den där störande sjungfågeln står med ett par solglasögon och visar åt Kalle Anka att titta på honom, också ploppar det ut två boxhänder och smockar honom haha, lika oväntat varje år typ!
 
Satt och snapade med vänner, fick typ tusen snaps med TV-skärmar ba "jaa Kalle Anka!!!". Alltså att alla älskar det så mycket! Men juste, den där extrafilmen som var i år, med snögubben och älgen/renen (? inte äkta norrlänning förlåt), den ägde, sjukt vad jag skrattade i slutet! Mama bara suckade, "precis din humor".
 
 
Julklappsspelet
 
Sen var det julklappsöppning, och efter den var det julklappsspelet som är en lång tradition i familjen Norin ;) Jag har dock aldrig varit med förut. Man slår tärningar och tar paket (alla har bidragit med 3 julklappar), sen när alla har öppnat och visat upp sina så sätter man en timer och lägger bort den så att ingen riktigt vet hur lång tid som är kvar, också går man runt med tärningen och om man får tex en etta eller en sexa så får man ta något av någon. Sen när klockan ringer så har man de presenter man har.
Det började asbra för mig, men slutade asdåligt, slutade upp med bara en present men det var den bästa för det var en tvål och en handkräm med lukt av choklad och apelsin.
 
Men alltså grejen var att i ett av paketen som farmor öppnade var det en stor, mörkgrå gummigris som grymtade asfult när man klämde på den. Det visade sig sedan att det var en hundleksak som Alvin (bror) köpt (haha vem annars...) Och jag tyckte typ synd om henne för jag antog att hon skulle bli fast med den där grisen, men så slog pappa rätt nummer och valde att ta hennes gris!! Och lyssna, nästa gång farmor slår rätt, tror ni då inte att hon ba "jag tar tillbaka den här" och tar tillbaka fulgrisen!? Alltså min farmor! <3
Och en av mina julklappar var en tupperwareburk. En dunk av plast med lock till. Det fanns en stor ask Merci på bordet, en fin ljusstake, påsar med Lindor praliner.. Men när Joel (min ena farbror) får ta en present av någon, då väljer han alltså att ta den där plastburken av mig. Också satt Moroni (andra farbrorn) och Oliver (bror) och krigade om ett 20-pack batterier..
 
Konst, och en liten spontan ordvits på finska i min stil ehehhee
 
Den här julaftongn ägde. Och det är så hemskt för om mindre än 6 timmar ska jag upp också ska vi till julottan hehe. Yey. Hoppas er julafton var lika bra <3 GOD JUL!
 
 

23 december

Köpte sista julklapparna idag.. Lagomt i tid! Vi har även städat huset, hamsterburen och köpt och satt upp mer julpynt. Jag har panikslaget skickat in en massa hemexaminationer samtidigt i helgen, och har en kvar, och det känns nästan overkligt. Från att ha haft tusen saker att göra hela tiden och nästan bli förlamad av pressen jag satt på mig själv att få så många A som möjligt i år till att plötsligt inte ha något alls i princip. Det har resulterat i att jag sitter halvapatisk framför datorn timmar i sträck utan att egentligen göra något.
Jag är otroligt utmattad. Förlåt, jag vet att det märks av mina kompisar. Jag pratar inte så mycket och undviker folk, jag är så less så minsta småsak känns som hela världen. Allt gick så bra för några veckor sen, men just nu känns det som att jag gick ett steg fram bara för att gå två steg bak. Efter lovet är det ett nytt år, det blir bättre igen.
 
Hoppas alla får en underbar julafton!
 
Mina persienner har ßwag
 

Jullov!!

Å vad ska man säga.. 1/6 av gymnasietiden kvarstår och flera kurser har just blivit avslutade. Hade sista lektionen någonsin med favoritämnet och favoritläraren igår (samhällskunskap). Vi var bara 6 pers på lektionen (alltså det är ändå nästan hela gruppen!) och lektionen gick i princip ut på att diskutera hur man skulle kunna förbättra välståndet i Afghanistan. Vi spårade ur ibland, med ett förslag om att opiumproduktionen borde legaliseras och förstatligas eftersom den utgör över 50% av landets BNP, och sedan ännu ett förslag angående kriget som lät ungefär såhär: "men om de har så mycket opium i Afghanistan, kan inte alla bara bli hippies då?".
Jag kommer att sakna den kursen helt obeskrivligt mycket, typ ingen gymnasiekurs har gett mig så mycket som den!
 
Idag hade vi julavslutning. Det var tävling mellan klasserna, som gick ut på att alla knöt fast en ballong vid sin ena fot och sen skulle man bara gå lös på de andras ballonger och om den gick sönder var man ute ur leken. Min klass hade värsta planerna, började bygga något slags fort med möbler och skåp, men då kom domarna och sa åt oss att vi fuskade och hade 60 sekunder på oss att ställa tillbaka allt.. Sen tyckte en av dem att en kille i min klass hade knutit fast sin ballong fel, och sa att vår klass skulle bli diskad om vi inte sprang till andra änden av korridoren där N11a hade tryckt ihop sig i ett hörn och våldsamt stampade ihjäl alla stackare som utmanade dem :( Det var faktiskt asvilt haha, mitt i allt kom nån bok flygande också..
I alla fall så vann de fastän de fuskade och vi satt och tröståt rulltårta som vi fick från ekonomiklassen och klagade på att vi inte fick använda oss av några "hjälpmedel" under leken. Jag sa typ "N11a kastade till och med böcker!", varpå det blev lite tyst i klassen och några andra ba "det var vi..." Alltså min klass haha, vi körde typ stenhårt men failade ändå.
 
Nu ere jul och då ska man ha kul. Godnatt människor!
 
Bild från förra året, Rebecka och jag på mediaproduktionen.. Saknar tvåan så otroligt mycket, det är helt sjukt! :(

Den laddare i den madrasse

Farah har tappat bort sin datorladdare och kan inte ladda sin dator, så jag skrev ett mail åt henne som jag skulle skicka till alla elever på skolan, skrev på hennes språk och allt men jag fick inte skicka det för henne...
 
 
 
 
 

I am dreaming of a white christmas

Idag var det julfest i kyrkan, vilket går ut på att sitta och äta en massa och sedan ha lite uppträdanden och nån lek, det var inte så mycket planerat men det var ganska fint i alla fall och vi fick höra en jättefin egen version av "White christmas", dedikerad till Umeå :,)
 
 

 

Så fint att man nästan blir tårögd. Det är om snön som i alla fall här i Umeå smälte bort helt (vaknade imorse till en grå värld med några vattenpölar). Men då vi åkte hem på kvällen snöade det för fullt igen, och ni är det definitivt vitt ute.

 
 
 
SwaAaaAaAAaaG
 
 

Sommeil

Jag: jag orkar inte plugga..
Mamma: jag orkar inte översätta..
Jag: det är synd om oss.
Mamma: vi behöver i alla fall inte plocka bomull i Uzbekistan.
 
Always look on the bright side of life.
 
Idag har jag kollat på Downton Abbey och försökt plugga eftersom jag har jättemycket att göra på en vecka nu, men min hjärna vill bara inte. Offrade även min sovmorgon för att kolla på Lucia på TV med de andra och äta kaka till frukost. Myspys.
 
 

Himmel

Vet ni, igår gjorde jag omprovet i matte och det kändes verkligen som att det gick bra på den första delen i alla fall, sen på den andra gick det jättetrögt och jag hann typ bara hälften av uppgifterna men det blir definitivt ett E :D Så nu har jag allt gammalt groll ur vägen, bara att koncentrera sig på nuvarande kurser!
"Firade" på kvällen med att göra julgodis med tjejerna. Jättegött. Gick även ut och fotade himlen, för den var dramatisk och fin.
 
 
Det är 5° ute vad händer med världen, det har regnat jättemycket idag och snön har blivit svart :(

Julstämning och julmusik

 
Två veckor till jul!! Alltså jag bryr mig inte ens om att det är kallt och snuvigt och mörkt, det är julstämning och underbart ändå. Julen är verkligen bästa saken med hela året, det har den alltid varit!
 
Igår hälsade vi på morfar, han bodde på Ersboda förut men har flyttat hit till Backen nu så nu besöker vi honom oftare. Han frågar mig alltid saker om Tyskland och ifall jag ska dit igen. Han har tydligen bott i Schweiz (vilket jag inte visste, hallå Schweiz är ju typ mitt land) och kunde ganska bra tyska förut. Det är fett pinsamt men jag förstår typ aldrig vad min morfar säger, för trots att han har bott i Sverige länge så bryter han rätt starkt, och ibland kan han typ börja snacka tyska eller spanska med en, tänk er tyska med finsk brytning, det är inte alltid lätt hahaha!
 
Alltså, de satte upp julgranen lite snabbt med en blå ljusslinga i. Jag klarar inte av blåa lampor!! Jag minns att jag och Oliver brukade kalla det där för "äcklig blå" när vi var små, eftersom det är jättesvårt att läsa skyltar som lyser i den färgen, tex Nordea (haha asså don't ask). Men när mamma kommer hem från Finland lär det väl bli ordning och riktigt julpynt ;)
 
Här är lite julmusik, småpojkar som sjunger julsånger, vad kan slå detta? Två favoriter :)
 
 
Asså gosskörer är typ det VACKRASTE SOM FINNS. Föredrar egentligen svensk julmusik, svenska är ett sånt juligt språk, men den till vänster är på latin så det är chill

But if you meet a friendly horse?

Här är några bilder från vårt lilla "uppträdande" för några veckor sedan. Det var den årliga talangkvällen och den var precis lika pinsam som alltid! ;D Vi avslutade med det snyggaste: chin faces, vi låg alltså på ett bord med huvudena upp och ner över kanten, sen knöt vi fast en hood-tröja och någon satte sig under bordet och placerade sina armar i ärmarna också mimade vi till The Fox, såg nog galet retard ut! Hehe. Lite kornig kvalitet men det går ju att se!
 
Swäg
Längst till höger är jag, med världens fetaste mustasch som Helena ritade!
 
 

Pepparkaka

 
 
aw yhes julen är räddad
 

Vår biologi idag var att odla den trevliga bakterien E.coli, som alltså finns i tjocktarmen och är farlig om man råkar äta den. Jag har blivit lite traumatiserad av min mamma som har bakterieskräck, så jag var nervös och spritade händerna hela tiden, tillslut tyckte min lärare att jag slösade och tog handspriten xd Vi hedde bakterierna i petrisskålar och märkte dem, vår bakteriekoloni fick heta Carl Fredrik Snoilsky.
Efter det hade vi matte för sista gången innan provet. Det var officiellt min sista sista lektion i matte! Hoppas jag inte behöver gå den en tredje gång heuheu.

3 december

Blev kvar lite extra på skolan idag för att göra om tyskaprovet jag missade förra veckan. Fick sitta i herr Meusers arbetsrum och göra det, fick även tyskt körsbärsgodis av honom för att orka mig igenom provet xD
På kvällen bar det ut till Hörnefors för att fira Helena som fyller 18! Very beautifol, cheesecake och grejer. Myspys, imorgon är sista onsdagen jag slutar kl 5, för onsdagen efter det har vi omprov i matten, och (förhoppningsvis, plz pray for me people k) om jag klarar det så är ju matten för alltid avklarad för mig. Skönt!
 
Jag och Helena för typ längesen, jag är lång och fuskar med klackar

Winter

Idag var jag tillbaka i skolan igen! Feels so good. Jag är jättehes och halvt täppt i näsan men jag kan känna att jag håller på att bli frisk igen, jag brukar ha som mest förkylningssymptom just innan jag ska bli frisk!
Det börjar bli lite jul snart.. Längtar redan till jullovet även fast jag just haft ett litet "lov" hehe. Det blir jeteskönt.
 
En av gårdarna nära Waldorf, det lyser Sverige och Norrland om de här husen. Vackert.