Scottish shortbread

Bjuder på ett av recepten jag bakade idag!:) De här kakorna passar perfekt som småfika, gärna med lite mjölk till. De är väldigt enkla att göra och går snabbt, man behöver inga skumma ingredienser;)

Recept

Ingredienser:
5 dl mjöl
1 dl socker
½ msk vaniljsocker
2 msk sirap
200 g smör
ca 20 finhackade mandlar

(till garnering:
1 ägg att pensla
mandelflarn)

Blanda allt till en jämn smet, forma dem till kakor, de kan se ut lite hur som helst. Grädda i 175° i runt 10 minuter, tills de blir gyllenbruna i kanterna. That's it!


En vanlig tråkig lördag..

Imorse var jag och dansade som vanligt på ballettakademien och sen kom jag hem och bakade lite, kanske lägger upp bilder på det.. Sen annars har jag inte gjort något, satt lite på youtube och råkade hitta ett bättre klipp för flash moben igår. Jag var ju med och dansade (framför apberget) så jag såg inte hur många det faktiskt var, blev ganska förvånad när jag såg det. Det var balettakademien plus fem stycken gymnasieskolor som arrangerade den oväntade föreställningen, min lärare sa att det var ca 500 st, inte 200 som nyheterna sa.



TV4:s bilder av flash moben

Det hamnade på nyheterna ganska snabbt:






Jag hittade mig och Malin^^

Rosor..

Sitter nu och har träningsvärk och funderar lite. Kom på att jag börjar ju gymnasiet nästa år, och jag har taggat det så mycket så jag har inte ens tänkt på att jag inte kommer att gå i min flummiga klass längre. Waldorf är rätt galet ibland och jag har just kommit på att jag kommer att sakna det :(
Som tröst kommer vi nog få ett bra avslut i klassen, vi har flera resor planerade innan sommarlovet, det blir säkert mysigt :)

Wops det var 5 timmar sen jag åt sist!? Märkte det inte förrän nu, blir hungrig igen efter bara ett par timmar i vanliga fall men jag åt ju både hela min pizza och halva Bellas till lunch så det är väl inte så konstigt..





Vi fick en vit ros efter första dansföreställningen idag och en röd ros efter andra


En massa dans!

Idag har varit en dag full med dansföreställningar! På morgonen efter morgonperioden då vi har litteraturhistoria (tror jag iaf) åkte klassen buss till stan och gick till Norrlandsoperan, där vi värmde upp och repade, sen hade vi föreställning för familj, kompisar och lärare. Sen fick vi jättemycket pizza till lunch, och sen hade vi föreställning för klass 6, 7 och 8 på Waldorf, plus lärare. Sen fick vi en massa beröm och varsin ros, och ett tal av nån från Piteå som sa att vi är den första klass 9 i Umeå kommun som har dans i vårt skolschema. Status va? :)

Sen sa vi hejdå till våra danslärare som hade kommit från Stockholm för att lära oss dansen, och sen slutade vi lagom till nästa dansföreställning som arrangerades av Ballettakademien! Och den var hemlig till och med..
Så jag, Malin, Elin och June gick till Apberget där det var hur mycket folk som helst, och det var såhär perfekt jätteskönt varmt i luften utan stekande sol. Sen kom det musik, och några började dansa i folkhopen, sen kom fler och fler in, Malin bland annat och jag kom in lite senare. Träffade Erica också, hon var också med:) Sen gick jag hem från stan och det är såå härligt väder ute, man blir fett glad! 

                                                                  Jag idag:
                                                  
                                      (rätt flummig bild btw, typ blickar ut i fjärran haha..)

                                    
                                    T-shirt från Gina Tricot, jeans och jacka från Rut m.fl.

Jag har sett många videos med flash mobs, det var jättekul att vara med i en själv:) Jag tror att June filmade, kanske kan få tag på filmen och lägga ut i så fall.. Annars så var TV4 där och filmade i och för sig^^


Om ni vill se något riktigt random..

..så kan ni gå till Norrlandsoperan imorgon och kolla på min klass när vi visar upp vår så kallade dans .. Den är hur skum som helst, men definitivt sevärd haha. Fast jag vet inte vilken tid det är, typ 2 tror jag. Vi vet inte vad vi kommer att ha för publik och jag kan inte dansen så det blir särskilt kul..

Ett påskägg

Då var sista dagen av påsklovet slut!:( Och hela resten av veckan kommer vi ha flumdans i skolan..
Jag målade ett ägg idag faktiskt. Det var riktigt svårt, höll på med grillspett och en massa häftmassa för att kunna hålla ägget stilla medan jag målade det. Men något blev det tillslut i alla fall^^




Hejdå

Norrmejerier vs. Gainomax

Såg Norrmejeriers nya reklam för sin chokladmjölk.. "En banan + chokladmjölk efter träning". Bananen, visst, men chokladmjölken skulle i alla fall jag låta bli. Som att dricka upp kalorierna man just tränat bort. Men det som slog mig först var att det är lite småkul att satsa på en sån reklam när gainomax som vi alla vet har plågat oss ett antal år med sin "bananas are for monkeys"-reklam, som säger att man inte ska äta banan efter träningen för då blir aporna ledsna och svälter menar de.
Frågan är, vem är egentligen fånigast i sin desperata jakt på kunder?




Tårta

Jag och mamma gjorde en påsktårta och sen åkte alla hem till farmor och åt upp den! Det smartaste är att den har ingenting med påsken att göra.. Det är typ vanlig tårta med lemoncurdfyllning med ricotta, en italiensk dessertost. Och blåbär!





Vi tog inte ens någon påskaktig garnering^^ Det blev chokladknappar och rosa strössel.
Den var ganska god i alla fall.

Sockerfri choklad

Den senaste veckan har jag kommit in i mitt sockerberoende igen, och jag känner att kampen för att hitta nån slags ersättning för socker drar igång igen. Idag testade jag Cloettas sockerfria mjölkchoklad. Den smakade precis som vanlig billig mjölkchoklad, istället för socker innehåller den maltitol. Som tydligen skulle orsaka magproblem. Och nu efteråt förstår jag lite vad de menar.. Nej jag tror jag ska försöka satsa på frukt istället varje gång jag börjar spåra ur.



Nu är det vår på riktigt

Det är så skönt med ledighet! Och jag är sur att det bara är en dag kvar, det här påsklovet har varit assoft! Satt och kollade på vänner hela förmiddan, sen kom Lovisa också åkte vi in till stan och köpte glass på frasses, sen åkte vi hem igen. Jag vet, hur värt som helst^^ Särskilt eftersom jag har ett frasses några meter bort från huset. Fast de har ingen glass..





Det är en massa stånd med gubbar som säljer saker. Ett vårtecken:)


Också hittade vi ett påskträd:o Ännu ett vårtecken antar jag^^



Memma

Jaa nu sitter jag och har ont i magen för att jag har kastat i mig en massa godis. När jag var liten kunde jag konsten att äta en godis och sen bara vänta, och sen äta en till lite senare osv. Sen blev jag typ världens största hetsätare. Orkar inte ens tugga klart innan jag sväljer.
De andra ser på Matrix 2, det är en sån där film som är way out of my iq level.. Matrix, är inte det namnet på typ ett schampo eller nåt? Hm, får undersöka saken.
Juste, har ätit memma! Det är en svart gegga som absolut inte smakar choklad, snarare gammal stuga eller nåt. Det är från Finland, man häller socker och gräddmjölk på. Älskade det när jag var liten, nu äter jag det mest för att få mer påskstämning liksom^^

Bild från google

Tydligen ska den vara nyttig (bortsett från allt socker då..). Traditionell finsk efterrätt. Antar att vi äter det eftersom mamma är halvfinsk.. Och åter, inte att förknippa med choklad för då blir man obehagligt överraskad;)


Semlor

Såg just den här videon, det är tydligen såhär man ska äta semlor! Den idén har aldrig slagit mig, speciellt inte delen med majonnäsen..



Hur äter ni semlor? Jag brukar alltid äta dem i en skål med varm mjölk, jag gjorde det när jag var liten eftersom jag inte tyckte om grädde. Nu älskar jag grädde och har det på också, men jag vill ändå alltid ha mjölk till eftersom det blir mycket saftigare och godare då:)





Nu är jag lite trött.. -.-

Goshh, redan har tre dagar av lovet gått.. Och jag känner för att chilla imorgon, har som varit igång hela tiden nästan. Igår kväll åt jag och Helena bullar och kollade på ett antal Simpsonsavsnitt och lite House. Och idag har vi bakat och åkt buss till Erica där vi åt ugnspannkaka, fick lite beröm för våra cake pops och kollade på mer tv. Också har vi haft äggjakt med Victoria, Lovisa, Louise och Larisa. Godis!:]
Å vad jag älskar lov, tänker nu att jag borde lägga mig snart, sen kommer jag på att jag har sovmorgon, och då får jag bara mer lust att gå och lägga mig^^ Det är så befriande.


Å den goda ugnspannkaka vi åt som Carina hade gjort:) Man ser att jag har udda sockar på mig xp

Å vad jag fick lust att gå på bio.. Går det några bra filmer? Eller ha värsta filmkvällen eller nåt? Typ skräckmaraton, å då är det nog Minna jag ska fråga, hon är typ den enda av mina kompisar som gillar skräckisar.. Eller en hel natt med sånahär typ cartoon network klassiker, typ ed, edd & eddy, chowder, johnny bravo.. Snacka om brainwash!! Eller mtv, också en bra hjärntvättmetod. Å vad jag vill ha godis. Och ostbollar, kanske doppade i smör? Det måste jag testa! Saknar redan mina kompisar:3 Haha oj märks min trötthet?:) Typ.
Får se om jag tänker va social eller inte imorgon:) iaf...

Glad påsk!!


och god natt..
Godis!!:]


Påskägg-cake pops

Kom på idén att göra cake pops i form av påskägg. Det  var jättekul och de blev riktigt goda! För er som inte vet vad det är så mosar man en chokladkaka tillsammans med philadelphiaost och formar till tex bollar eller ägg som vi gjorde, så doppar man i vit choklad som man eventuellt har färgat och dekorerar med strössel, kristyr och sånt. Det är asnice! Så det här är vad jag och Helena gjorde idag:










Så ser de ut när de bara är degklumpar




Så kan det gå om man har fula blåa ögonbryn..


Recept!

Receptet jag utgick från hittar ni här, men om ni vill veta exakt vad jag gjorde så skippade jag faktiskt vaniljyoghurten och tog en deciliter gräddfil och extra socker och vaniljsocker istället. Också smälte jag ner 50 gram smör i kakan. Inget bakverk utan smör! Hela världen måste erkänna att inget är godare än smör och margarinet kan gå och hänga sig! Haha men för att gå tillbaka till receptet, det är nog mycket godare med vaniljyoghurt, det ska jag köpa nästa gång jag gör dem. Men de blev jättegoda ändå.
Man kan ta lite mer philadelphiaost om det är för smuligt. Om man är tålmodig och inte vill att bollarna ska glida loss från spetten när man doppar (lätt hänt) så doppar man spettet i lite av den smälta chokladen innan man spetsar bollen och lägger dem sen i frysen så det stelnar fast.
Man kan smaksätta cake popsen om man vill, jag testade med pepparmint och arraksarom. Då blir de lite mer spännande att äta^^
Doppa dem i chokladen direkt efter att de varit i frysen, då stelnar chokladen snabbare och de blir enklare att handskas med.
Sen måste de ju stå upp och torka, det är bra om man har en stor bit frigolit, annars fyller man glas med socker och sticker ner dem, stoppar dem i hålen på ett rivjärn eller som vi gjorde, sticker ner dem i en banan. Nackdelen med detta är att man inte blir så sugen på att äta en banan med en massa hål i.. Det var plågsamt att använda den stackars perfekta bananen, ser ni hur god den är, men det var vår sista utväg. R.I.P.


Påskcupcakes

Har haft en slapp morgon med cupcake-bakande! Det blev påsktema ofc, frågan är om det syns att det är ett ägg som är på toppen?:p



Nu ska jag gå till stan och träffa Helena! Ses<3

 


Bananbakelser

Hade grannarna ovanför oss över på fika ikväll. Jag provade ett nytt recept från min nya bok från Lagerhaus som vi bjöd dem på. Med en längd från Hagabröd som reserv om mina muffins vart för konstiga.. Men det var de inte! Jag tycker de blev goda, och de är roliga att göra:)
Det är bananmuffins delade i två halvor med kolasås och bananskivor mellan, toppade med vispgrädde med kolasås i och riven mörk choklad. Väldigt enkelt, om ni suger på att baka men vill göra något som ser proffsigt ut ändå så är det här perfekt!;D


Chokladpraliner

Kom just tillbaka från stan, har gått runt lite med Ella och suttit i solen.. Vi åt sånahär dyra chokladpraliner, det var gott, men jag skulle nog hellre köpa lite billigare choklad i så fall och få mer för pengarna^^



Nu ska jag göra cupcakes, lägger ut bilder senare!

Min bästa vän: Lindt madagascar 70%

Det här är min räddning när jag är sockersugen..


Den är perfekt, tillräckligt mörk för att inte kännas sliskig men inte så mörk att den inte duger som godis längre. En sort som jag däremot inte rekommenderar er att smaka är deras choklad med havssalt. Det är som stora saltkristaller i, verkligen inget man vill knapra på^^
(bild från google)

Bok!

Hittade en helt underbar receptbok på Lagerhaus för ett par dagar sen! Så idag stack jag dit och köpte den, och en shoppingbag som matchar ganska bra^^ Jag köper seriöst aldrig böcker så det betyder att den här är något extra..


Jag kommer baka mycket den här veckan känner jag..
De som smörar för mig får äta;)


PÅSKLOV!

Det är så galet att vi har gått i nian så kort tid, och redan har vi bara två månader kvar i grundskolan! Plus att vi får lov nu, som jag taggar för jag har en massa idéer att baka i påsk! Också får man måla ägg:) Jag ska inleda påsklovet med att åka in till stan en snabbis, och sen baka!
Har ingen bild nu, men typ såhär ser jag ut idag:

30 sekunders paint verk, visst ser man ändå likheterna?;)


Chokladbiskvier!

Glöm dem som finns på konditorierna, det här är äkta vara! Första gången jag smakade chokladbiskvi var på Mekka här i Umeå, och det blev favoriten varje gång jag åt på café. Sen började jag testa att göra dem själv och de blir helt sjukt goda! För drygt ett år sen gick jag till Mekka igen med Ella och smakade på den där legendariska chokladbiskvien, och den smakade inte alls lika bra som mina!
Det jag försöker säga här är att de här kakorna äger allt och alla. Jag har fått en del förfrågningar om receptet så därför lägger jag ut det nu:)

Chokladbiskvier

Ingredienser

Bottnar:
300 g mandelmassa
1 äggvita

Fyllning:
200 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
1 äggula

Glasyr:
150-200 g mörk choklad (alternativt vit)
1 msk smör

Gör såhär
Riv mandelmassan. Vispa den med äggvitan. Gör runda kakor, ca 5 cm i diameter och lägg på en plåt med mjölat bakplåtspapper. Ha mjölade händer, annars fastnar du i smeten;) Grädda i 175°C i ca 10 minuter eller tills de börjar få färg i kanterna.
Till fyllning vispar du ihop ingredienserna till en kräm och brer toppigt på undersidan av kakorna när de har svalnat. Låt dem stå i frysen i en kvart.
Smält chokladen och smöret tillsammans. Doppa kakorna hastigt i chokladen och vrid så att den sprids ut och täcker hela fyllningen. Ställ kakorna i kylen. Vill man spara dem länge går de bra att frysa in.




                


Å vilken god macka jag åt:)

Jag hörde att det skulle vara mulet den här veckan, men det var falskt. Det är 21 grader i solen på vår baksida!
Vi hade nationella provet i engelska idag, tredje och sista provet. Jag tror att det gick ganska bra för mig, men man vet aldrig. Det värsta jag vet är när man lämnar in en uppgift man är jättestolt över och läraren totalt bara ger dåligt betyg:(

Nu har jag iaf ätit en jättegod macka! Det var typ det godaste jag ätit på flera dagar! Det var ett rostat bröd med en massa smör och majonnäs, gravad lax och grönsaker på. Mackor är grovt underskattade.


Den vill att jag ska ha den...

Det står en root beer i mitt kylskåp. Jag vet inte vems den är, men den verkar ropa på mig! Å undrar om vi har glass, då kan jag äta root beer float! <3


Våren är på väg!

Jag är så sjukt glad att våren är på väg! Känner att jag riktigt taggar sommaren i år. Jag känner på mig att den kommer bli bra:) Igår var det tillräckligt varmt för att jag, Minna och Lovisa skulle kunna gå utan jacka till affären!
Idag har jag och Lovisa varit på stan, mest kollat på en massa saker. Det är så mycket sommarkläder överallt så jag blir jättetaggad!


Förresten, i lördags på dansen fick vi veta att en kör hade planerat att börja sjunga helt random i Kungspassagen. Och vi var i nästan de enda som visste det! Vi gick dit så fort vi slutade, och det var ett par killar som började sjunga först, sen började fler och fler gå omkring bland människorna och sjunga! Jag älskar såna saker, som när folk börjar dansa i folkmassor tex och folk tror att de är schizofrena tills en massa andra människor också börjar dansa^^

 

Idag var det lite kallare igen, men det är åtminstone plusgrader och gräset har börjat komma fram. Och bäst av allt! Det är ingen is kvar på cykelvägarna, så man kan cykla till skolan utan att ramla!^^


Det är varmare än det ser ut, jag lovar^^


Halva dagen ledig!

Idag precis när vi fick lunchrast så kom vår lärare och sa att vi slutade för dagen! Så jag drog hem med Lovisa och Minna och åt jättegoda olivettis från hagabagarn till lunch,  sen gick vi till ica hedlunda och köpte mjölk som vi drack till några bullar som jag hade gjort. De var jättehårda, mer som skorpor än bullar^^




Budapestrulle

Idag bakade jag budapestrulle för första gången! Det var lättare än jag trodde, och sjukt gott! Jag hade inte hört talas om receptet förut, det var faktiskt min mamma som kom på idén, för jag hade en massa äggvitor över sen jag gjorde kanelbullar med vaniljkräm i fredags. Den här genialiska rulltårtan kommer från Ungern, som man kan gissa av namnet.
Den marängaktiga bottnen består av äggvitor, hasselnötter, marsanpulver, socker och lite citronsaft. Fyllningen är vanlig vispgrädde med vaniljsocker och fruktbitar. Jag tog jordgubbar och banan. Annars är mandarin, persika och aprikos vanligt som fyllning.




Då är man tillbaka! :D

Nu börjar jag blogga igen!:D Å vad ni har saknat mej:3
Nej jag erkänner, jag är den som har saknat bloggandet mest, men nu kör jag igen, lite mer seriöst än förra gången^^
Det här är alltså min blogg (som kommer bli as känd), hjärnan bakom detta är Eline Norin, som du har läst helt rätt i rubriken, jag heter alltså inte Elin eller Elina. Jag är 15 och fyller 16 på samma dag som kulturnatta i år!
Kortfattad text om mig. Jag går på Waldorfskolan (/-dagiset..) i en ganska härlig och oseriös klass men i höst börjar plugget på allvar på Minerva gymnasiet. Jag vet inte vad jag ska bli när jag blir stor, men det kommer att bli något awesome i alla fall. Jag brukar baka ungefär varje dag, och laga mat nån gång då och då, jag gillar att fota med min Canon eos 450D, gillar även att gå runt i Umeå med mina kompisar och hitta på saker:) Jag dansar varje helg på Balettakademien, jag tror på Gud och jag kan inte koncentrera mig på mattelektionerna för att jag inte kan sluta tänka på tårta! Det är jag det. Vill ni veta nåt mer så fråga på bara:D


Jag glömde säga att jag är ganska flummig också men det kanske ni förstod^^