Skola osv

Sitter just nu och har håltimme, har tre stycken såna i veckan! Håltimmar är typ det värsta man kan ha! Försökte byta biologigrupp för att fylla ut ett hål och sluta tidigare vilket skulle vara perfekt men då fick man inte va fler i den gruppen. Så jag kommer att skippa min egen biologi och gå på deras ändå, om min lärare är en ängel så kanske hon går med på det.
Sen så blev det ingen tyska för plötsligt ville ingen ha det längre och då måste jag ha engelska istället vilket känns oändligt tråkigt! Jag skulle ju slippa det i år..
 
För att se saker från den ljusa sidan... bortsett från engelska (som jag inte hatar, utan bara var inställd på att få slippa i år, men som jag alltid får bra betyg i) så har jag bara riktigt roliga ämnen i år, de flesta har man valt själv. Skolan är helt annorlunda, vi är inte som en klass längre utan varje lektion (inklusive svenska) är med elever från olika klasser och program, lite som i amerikanska skolor? Känns heelt annorlunda.
 
Det bästa är typ att vi har psykologi och träningslära. Och samhällskunskap.. Och geografi, asså något chill ämnen! Här är min karta över Sverige som jag gjorde på geografin, vi skulle försöka rita Sverige och placera ut några städer plus associera dem med något :)
 
 
 

Första skolveckan

Redan en vecka sen jag och mamma spenderade vår sista dag i Spanien och på ett spahotell där, bilderna från den dagen kommer inom kort :)
Jag har haft min första skolvecka. Hur har den sett ut då? Måndag - klassinfo, tisdag och onsdag - hemma i vad som känns som en lite mildare version av lunginflammationen jag hade förra vintern, idag - fortfarande sjuk, men kom till skolan 9 för att göra om mitt schema och prata om gymnasiearbete, äta lunch också en photoshop och illustrator kurs för oss treor. Två och en halv timmar lång, inget att leka med! Och jag ritade en guldfisk och gjorde ett kollage där bland annat min tyskalärare ingick, men plötsligt dog mitt photoshop och stängdes ner, så allt jag gjort försvann! Min fisk :(
 
Hah, men jag är fett glad för jag börjar 13.30 imorgon, ska chilla hela förmiddagen. Mina öron är igentäppta och tinnitusen är därför ovanligt hög, ögonen rinner och ena ögonlocket rycker dessutom våldsamt sen två veckor tillbaka (VAD GÖR MAN!??), lungorna är fyllda med vatten (känns det som), halsen är snustorr och näsan täppt. Ifall ni ville veta hur jag känner just nu ;D
Ja.. sista skolåret. Sen är det roliga i livet över ;)
 
Här är en trevlig video, påminner mig om när jag och Rebbe brukade sitta mellan (=på) lektionerna och sjunga "jättefint" istället för att plugga, tider det <3
 
Hoppa till 1:25 det är där det vackra börjar.
 
Kolla ettan här, den äger också!!

Barcelona II

Andra dagen gick vi upp och åt vår frukostbuffé lite tidigare så att vi skulle få mycket tid att se stan.
Vi åkte till La Rambla som är en lång och bred gata med en massa försäljare och underhållare av olika slag. Den går igenom Ciutat Vella, gamla stan, och vi svängde av och gick omkring lite på gatorna, kom in på Placa Reial som är som en stor, mysig innergård med fina restauranger. Sen kom vi in på samma gator som igår, i Barri Gotic.. Då tyckte vi att vi kunde ta bussen vidare till ett berg där man hade fin utsikt över staden.
Efter det åkte vi till Sagrada Família igen för att äta middagsbuffé på en restaurang vi sett där. Då tog vi oss även en lite närmare titt på kyrkan och upptäckte att man kunde gå in gratis i ett litet kapell. För att få inträde till hela kyrkan stod folk i en aslång kö, också kostar det rätt mycket. Sen fick vi veta att man kan boka på internet och komma in snabbare då.. Men det får bli nästa gång!
När vi skulle hem på kvällen skulle vi ta en "genväg", som inte var så smart. Vi kom bara högre och högre upp och vägen gick åt fel håll istället för att vara förgrenad med hotellets väg som vi trodde. Men samtidigt ville vi inte vända för att vi tänkte att den skulle svänga längre fram.. Det var mörkt men luften tjock av värme. Tillslut hittade vi hem :)
 
 
Placa Reial
Mitt bland husen i de gotiska kvarteren hittade vi denna kyrka inklämd. Tornet som är typ sexkantigt liknar det som de flesta kyrkor hade.. Kanske en spansk eller katalansk grej?
En choklad/godisaffär som vi gick i, man fick provsmaka kakorna som är längst fram i bilden och de var jättegoda!
Det här liknade en synagoga vid första ögonkastet, men det visade sig vara en tjurfäktningsarena.
Sagrada Família. Gaudí ägnade större delen av sitt liv åt detta projekt, och fortfarande är det inte färdigt. Jag kan tänka mig att de ska klä det i färger, som hans andra byggnader.
Notera snäckorna :)
En bild jag tog när vi var vilse ;) Gatorna gick upp och ner, som i San Francisco.
 

Barcelona

Jag såg just att hela bloggdesignen har varit huller om buller sen jag bloggade från mobilen. Då vet jag att jag inte ska försöka med det igen ;p
 
Idag kom vi hem! Vi tillbringade alltså två heldagar (plus kvällen då vi anlände) i Barcelona och den sista dagen i Girona en timme norrut, nära franska gränsen, eftersom flygplatsen ligger där och flyget skulle gå kl 7 på morgonen.
I alla fall så ska jag lägga ut bilderna några i taget, eller typ ett inlägg för varje dag i Spanien, så här är från första dagen! :) Vi köpte tvådagars-biljetter för hop on hop off bussarna, som går runt mellan alla sevärdheter med högst 10 minuter mellan varje buss.
 
Första stället vi stannade till på var Antoni Gaudís Casa Mila och Casa Batlló (den sistnämda är här till höger).
Det låg mitt i den vilda storstaden och utanför stod en lång kö med kineser och väntade på att få gå in i huset för ett högt pris.
Sen åkte vi till de gotiska kvarteren där det kändes mycket lugnare eftersom det var en massa smala gågator och gränder man gick på, med några torg här och där.
Bakom katedralen fanns en liten innergård där solen strålade ner på en fontän som stod i mitten
Vi letade oss in i de smala gränderna....Snart kom vi in i den konstigaste butiken jag varit i. Den sålde dyra smycken, de flesta rätt så fina, men utseendet på själva lokalen var sjukt bisarrt!
Sedan åkte vi till Barceloneta, stranden där storstaden möter Medelhavet!
Det var typ 30° i skuggan också gassande sol, vi hade varit fett taggade på att bada, men hade inte badkläder!
Sedan åkte vi självklart för att se Gaudís andra mästerverk, Parc Güell.
Här bodde Gaudí
Jag/Spiderman
 
Det råder ingen tvekan om att Barcelona är ett resmål för arkitekturfantaster. Byggnaderna är det man lägger märke till mest i den staden, och inte bara Gaudís!
Sedan la jag märke till något som jag inte direkt tänkt på någonstans där jag varit (eller kanske Rom när jag tänker efter), folk är väldigt snyggt klädda i Barcelona. Och då menar jag att folk ser ut på olika slags sätt men alltid riktigt klassigt, inte att alla ser likadana ut som i Sverige och de som ser udda ut gör det oftast inte på ett positivt sätt..
Nämen, man kunde se någon med sådär ovanligt snygga kläder och frisyr också hörde man att den pratade tyska!? Mina damer och herrar, detta är staden där till och med tyska turister är high fashion! ;)

Framme

 
 
Såhär såg det ut på vägen hit när man flög över Frankrike! :) Nu är vi på hotellrummet i Barcelona, och jag bloggar från mobilen så det kommer inte att se snyggt ut, men bättre än inget!
Vår buss till Skellefteå gick 5:45 imorse, men stannade i Sävar pga punktering. Vi stod där i kanske 40 min innan en annan buss kom, som vi bytte till. Tillslut kom vi i tid till Skellefteå och tillsammans med de andra som skulle till Barcelona skyndade vi ett par kvarter och hann precis med en flygbuss. 11:30 gick flyget. Eftersom vi flög norrifrån kunde man även se Umeå efter ett tag ;) Väl framme i Girona där flygplatsen ligger var det 30 grader och sol. Vi tog bussen till Barcelona där det var ännu varmare och efter en del springande, tunnelbana och tåg hittade vi hotellet. Så nu ska vi sova och drömma om frukostbuffén imorgon!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sista rycket resan

Helloo!
 
Varje gång jag velat uppdatera har internet strulat ;p Men! När jag gick ifrån jobbet i torsdags så var det för att aldrig komma tillbaka igen, vilket kändes lite synd trots att jag längtat och räknat ner dagar och timmar till semestern.. Jag kände mig på ett sätt mer hemma där efter tre veckor än vad jag hade trott att jag skulle göra haha!
 
Direkt på fredag eftermiddag tog jag och Victoria en liten roadtrip ner till Övik, där Lovisa, Helena och en massa andra hade sovit över en natt redan i Sommarhemmet. Vi hade en kväll med middag, lite "allsång", fritering av godsaker och kanoting i den mörka havsviken vid huset typ 11 på kvällen. Det var läskigt, men mysigt.
Nästa morgon blev det att bila tillbaka till Umeå. I Övik var det regnigt och dimmigt hela tiden, men när man kom tillbaka till Umeå kom man tillbaka till solen.
 
Strong, independent women
 
Men det var riktigt mysigt i alla fall!
Nu har jag packat och gått runt och stressat och ångestat för imorgon vid 5:45 bär det av mot Skellefteå där jag och mamma ska ta flyg till Barcelona! Så kommer vi att spendera måndag kväll, tisdag och onsdag där och nån gång under torsdagen åker vi troligen till Girona en timme bort (där flygplatsen egentligen ligger) och bor sista natten på ett spahotell där eftersom flyget hem går tidigt nästa morgon, då är det mer chill att vara på plats :)
Jag kommer inte att ha med datorn (känns typ overkligt buhu) men se till att checka min instagram ;)
Och be för att jag och mamma överlever, tack, vi har aldrig åkt utomlands utan pappa eller liknande person som inte har grova adhd-tendenser ;p Hjälp!

Sommarmys

Hade tänkt skriva nåt igår men kunde inte få internet att funka på hela kvällen och tillslut somnade jag.
Jag känner mig sådär härligt mörbultad och trött efter ett bodybalancepass och ska troligen bara chilla resten av kvällen.
 
 
Igår gick jag och Lovisa runt i ett soligt, underbart Umeå på eftermiddagen och köpte lite saker, jag fyndade bla en giraffpenna! :D Jättefin ;) Faktiskt. Sen chillade vi på Waynes och bara snackade, hur mysigt som helst, man måste ju ta igen det förlorade året (då hon var i Irland) :p På tal om det så bedrog mig min Rebecka i fredags och drog till Tyskland för ett år, vilket betyder att vi inte går i samma klass längre </3
 
Men jag är glad ändå för att jag har bara två dagar kvar på jobbet, och igår bokade vi en resa till Barcelona!! Så jag och mamma åker dit själva på måndag, jag undrar hur det kommer att gå hehe #yolo