Vinter i Umeå

Jag hängde med mina föräldrar till stan eftersom de skulle till Olivers skolas invigning. Jag passade på att äta lite av plockmaten som fanns där eftersom jag var vrålhungrig hehe, sen kollade vi lite på isskulpturerna där ute. Det var väldigt kallt, -10°, inte att leka med.
Nu börjar invigningen till kulturhuvudstadsåret, eller snarare imorgon, så det blir väl nice att kolla på det :)
 
 
Vinter i Umeå är ganska amazing.

Nya Konditoriet

Hola. Efter psykologin idag hade jag och Farah långhål så då åkte vi till stan och hämtade varsin semla på Nya Konditoriet som vi sedan åkte tillbaka till skolan och åt medan vi pluggade till provet i träningslära, det var gôtt.
Efter provet hade vi geografi, sen åkte jag 72:an hem med Johan och Adrian som vanligt. Jag saknar de gamla tiderna då vi var en liten klump som alltid tog den bussen tillsammans och alltid på nåt sätt lyckades komma på bussen först och ta raden längst bak. Och jag kommer att sakna gymnasiet i allmänhet, det är helt sjukt. Man kommer ju definitivt inte ha samma kontakt med folk, man kommer typ vara vän med dem på facebook.. Och det känns ju lite B men jag njuter av gymnasietiderna medan jag kan. Jag är livsnjutare ok.
 
Kulturell huvudstadsmuffin, någon?
 
En av mina drömmar är att starta upp ett konditori, ett såntdär klassiskt och stiligt, ungefär som Nya Konditoriet. Med gamla möbler och soffor som man sjunker ner i, dämpad belysning och tavlor på väggarna. Fast med ännu maffigare tårtor och bakverk, och en uteservering där det på somrarna serveras glass, såndär riktig glass som man hittar i Tyskland med en stor gräddklick, sås, riven choklad och en massa fruktbitar. Och på vintern ska det vara ljusslingor och jättemysigt och serveras varm choklad med grädde, glögg, pepparkakor, lussebullar osv, också ska det vara jättefina pepparkakshus man kan titta på. Yey!

Team

Älskar denna

 

Det är den 25 januari, vilket betyder att det är exakt en månad sedan juldagen, och bara drygt tre veckor sedan nyårsafton!? Är det bara jag som inte får det att gå ihop, jullovet var ju för evigheter sedan..
 
Jag har haltat omkring och sett efterbliven ut idag eftersom jag och Farah körde bodypump igår efter veckor (iaf för mig) med lathet och fjantträning. Jag lastade på lite mer vikter än vanligt och tyckte att det är dags att det faktiskt händer nånting, och det gjorde det.. Musklerna orkar liksom inte ens stödja upp knälederna, så det är verkligen jättekonstigt när jag går. Musklerna håller inte emot så att knäleden inte översträcks eller böjs, så ibland känns det som att knät ska böjas åt fel håll och ibland kan benen tvärtom bara vika sig så att jag vinglar till. Mina lårmuskler har bara lagt av helt enkelt och ger en påminnelse om hur viktiga de är för att man ska kunna röra sig..
Men om det inte är så det är, så har man inte tränat tillräckligt hårt ;)
 
Idag åkte jag och mamma till Ersboda för att låta klippa vårt hår hos en frisör som vi känner. Hon kommer från Indien och kan inte jättebra svenska så jag fick förklara på engelska hur jag vill ha, det är alltid lite svårt men det blev bra! Sen hälsade jag på min farmor i ett par timmar, och sen kollade jag och mamma på Downton Abbey.

Les Ballets Trockadero de Monte Carlo

http://kulturkompasset.com/wp-content/uploads/2014/01/Ballets-Trockadero_Swan-Lake-I.jpg
 
Igår var en halvt dryg dag eftersom jag slutade 12 men var tvungen att vänta till 4 för att skriva ett prov.. Men just när jag kommit hem igen på kvällen ringde Kohlströms och undrade om jag hade lust att spontant följa med på balettföreställning, så det gjorde jag!
Gruppen som uppträdde var Les Ballets Trockadero de Monte Carlo, bestående av en massa unga killar från framförallt USA. Hade inte hört talas om snubbarna förut och visste inte vad jag hade att förvänta mig, men det var ganska awesome, det var en massa killar utklädda till tjejer som framförde kända stycken som Svansjön med en parodisk anda fast fortfarande så duktiga så att man ibland glömde bort att det inte var riktiga kvinnor på scenen! Vissa saker var hysteriskt roliga, de var säkert höga när de gjorde koreografin <3
Och grejen är att efteråt blev vi kvar någon halvtimme på Folkets hus eftersom vår skjuts (Lovisas pappa) hade en föreställning på Norrlandsoperan samtidigt som slutade senare, så då träffade vi på dansarna då de hade duschat och tvättat bort sminket och perukerna, och under allt det där var de bara en massa vackra amerikanska pojkar, hur söta som helst! Man kan knappt tro det på tex bilden ovan, där de ser ut som gamla drag-tanter, men de var fett unga också!
Sedan var också alla som läser estet på Waldorfgymnasiet där med vår amerikanska danslärare från nian! Flashbacks.. Det var kul!

Önskningar till garderoben!?

Fick för mig att googla "Star Wars t-shirt". Oh Internet.. Det här är bland det jag hittade:
 
 
http://image2.spreadshirt.com/image-server/v1/products/105994684/views/1,width%3D378,height%3D378,appearanceId%3D1/Darth-Vader-ONCE-YOU-GO-BLACK----Women-s-T-Shirt.png
Oh why...
Oh WHY
Det står "I find your lack of heterosexuality disturbing"
http://coolpile.com/wp-content/uploads/2012/11/Star-Wars-Women-Summer-Clothing-Leggins.jpg
Alltså det är Star Wars TIGHTS. Omg. Med Luke på!
Aahahahahahh

XO

 
 
Favoritlåten på nya albumet tror jag. Alltså den ger ingen överromantisk bild av nöjesparker, utan man blir minst sådär glad av berg och dalbanor på riktigt <3
Kommer alltid att älska Beyoncé, men jag har henne inte som någon slags förebild som typ 90% av alla tjejer säger att de har. En av världens kändaste och mest framgångsrika kvinnor, och ändå verkar hon känna att hon måste sälja ut sin kropp till omvärlden (obs, menar såklart inte denna video). Har sett en massa på internet där folk hyllar Beyoncé för att vara feminist för att hon twerkar, typ? Jag fattar inte ens vad de menar! Hört talas om Miley Cyrus? Rihanna? J-Lo? Nicki Minaj? Beyoncé är långtifrån ensam. Hon är charmig och väldigt duktig men kör tyvärr ofta i samma skräpiga stil som alla andra, och det finns inget i det som förbättrar synen på kvinnor, det var tvärtom det som förstörde den från första början. Och de som kritiserar det på samma sätt som jag gör nu anklagas återkommande för att vara "vita medelklasskvinnor". Jag trodde att jag fick ha åsikter trots att jag inte är mörkhyad och/eller fattig =(
Haha, jag är glad att jag vet bättre än att låta mig hjärntvättas av dagens samhälle. Feminism och rasism hit och dit, jag håller mig utanför allt det där. Mänskligheten är så förvirrad!
Det dagens tjejer behöver för att se upp till är anständiga sångerskor som vågar vara sig själva och vägrar lyda under samhällets (i princip killars) förväntningar för att få uppmärksamhet. Peace!
 
And remember girls, modest is hottest
http://www.tshirtvortex.net/wp-content/uploads/Dat-Ankle.jpg
 
Haha yah

Die Schweiz

 
Fråga: varför är Eline besatt av Schweiz? Svar: no one knows, det är bara det att mitt hjärta sjunger varje gång jag tänker på detta gröna land. Och att det dessutom finns en kanton i södra delen som gränsar till Italien, är italiensktalande och har samma klimat och kultur som Italien, fast samtidigt ett rikt, välfungerande, ickekorrumperat schweiziskt samhälle. Vad kan låta bättre? Varför flyttar inte alla människor i hela världen dit?
Schweiz är å andra sidan antagligen är världens mest invandrarovänliga land, man måste bo där minst 30 år för att ens kunna ansöka om medborgarskap. Faktum är att en tredjedel av deras befolkning därför inte formellt är schweizare. Men jag tror inte att det i praktiken gör någon större skillnad.. Kanske man inte har rösträtt? I så fall kan det ju vara frustrerande. Fast då kan man ju bara flytta till USA. 'murica. Det känns på något sätt som att man kommer att sluta upp där, det är ju standardlandet.
 
En del tror inte ens på mig när jag pratar om att dra bort från Sverige efter studenten. En kille i min klass sa på riktigt att han nästan kan lova att jag kommer bo kvar i Umeå resten av livet. Yes. Alltså för typ 90% av befolkningen verkar det vara självklart att leva på samma ställe hela livet, även fast man bor i en tråkig och totalt ocharmig stad som Umeå. De kommer leva hela sitt liv här utan att nånsin öppna sina ögon. De kommer att tycka att de har sett världen för att de har tagit ett direktflyg till Phuket, bott på lyxhotell tillsammans med halva Sverige och spenderat all sin tid på stranden, hotellområdet och närmaste staden som är en total turistfälla. Sedan åker de hem utan att veta ett piss om livet i Thailand. De kommer aldrig att se världen på riktigt, och jag får klaustrofobi bara av att tänka på saken!!
Så till de som tror att jag kommer att bo i Umeå resten av sitt liv: good one. Nej, finns inte ens i min världsbild ;) Det påståendet vibrerar inte i samma frekvens som mina atomer.
Sen till de praktiska skälen.. Jag har astma och allergi. Utlösande faktorer för mig är: mjäll från katt och hund, ansträngning, damm och kyla. Kyla är ett fenomen som existerar i Sverige ungefär sex månader om året, vilket betyder att jag är sjuk, trött och hängig 50% av tiden jag spenderar här. Tror ni jag skulle vilja leva ett halvdåligt liv här eller ett friskt liv någon annanstans? Inte så svårt val höhö ;) Bara fem månader kvar på världens bästa skola sen är jag fri <3

Tisdag

Detta skulle bli min förkylningsfria vinter men det höll tills nu.. Har mått illa också de senaste dagarna, undrar vad det kan bero på. Min näsborre gör ont! :(
Gymmade idag, ska göra det igen imorgon. Känner mig som en snigel. Som Jabba de Hut ungefär. På tal om det hade Lovisa en jättestor telefon med bra kamera, som fascinerade mig till den grad att jag gjorde en hel serie med snapchat-rapes. Här är några av dem
På den första bilden ska det stå "Help me Luke" men texten försvann. Förlåt Helena för att du blev Jabba, men du satt i mitten.. Fredrik är Luke, och han håller sitt lasersvärd som en gigantisk mascara. The force is not strong with him yet. Snap wars. Jag är en nörd.
(ja, sånt här gör jag på institutet)
Sleepy time!

Yves Rocher och e.l.f.

Nu har den kommit. Äckelvintern. Går knappt att hålla ögonen öppna då snön flyger horisontellt och kylan gör en helt tårögd och snuvig.
Men det har kommit två andra saker de senaste dagarna, dvs två paket på posten hehe. Känner mig som ett barn på julafton varje gång! Passade på att fynda lite under mellandagarna ;)
 
 
Det ena paketet var från Yves Rocher och innehöll ett ansiktsvatten som ska vara uppiggande med te och sånt där hokus pokus i, en ögonkräm som ska motverka trötthetstecken och torrhet, en fuktig kräm/gelé också för ansiktet, en till ansiktskräm och en mascara.
Grejen är att ansiktsvattnet (längst till vänster) och fuktgelén (den blåa) följde med som en premie, man kunde välja mellan lite olika saker och jag valde ett hemligt paket för att bli lite överraskad (och för att det var det som var den dyraste premien hehe). Så det råkade bli en massa olika saker för ansiktet, men det är nice för nu har jag ju jätteskön ansiktshud ;D
Har testat allt utom mascaran, och de är riktigt bra, precis som väntat. Särskilt ögonkrämen, huden runt ögonen blir hur mjuk som helst, och friktionen minskar när man tex tvättar ögonområdet, så att huden inte slits och töjs, så det är jättebra! När man blir äldre och får mindre elastisk hud skulle den här vara perfekt!
 
 
Det andra paketet var från e.l.f! Jag har aldrig testat något från dem förut, så det blir kul. Grejen med dem är ju att deras produkter är jättebilliga (de flesta går för 15-40 kr styck), men man ska inte vänta sig alltför mycket eftersom deras förpackningar är förvånansvärt små och dessutom inte ens nästan fyllda, och sedan gick även frakten på sådär 70 spänn.
Det är från vänster en geleyeliner, som jag testade lite på handen och som verkar jättebra! Mjuk och lättapplicerad, och när jag någon minut senare gnuggade på strecket med vatten för att få bort den igen så höll sig strecket utan att smetas! Så den verkar riktigt bra, vet inte varför jag bara använt obekväma pennor och kladdiga flytande eyeliners förut när dessa finns.
Sedan är det en liten tub med en slags mix mellan foundation, solskydd och fuktkräm typ.. Köpte faktiskt tre olika tuber med olika färgnyanser, mest för att prova om de är nåt å ha. De finns i större storlek också.
Nästa är en concealer som jag testade snabbt under ögat, förutom att den bara var liite väl ljus så verkar den mycket täckande och bra. Sedan är det en grönpigmenterad primer, den enda "dyrare" produkten (kostar 60 kronor), och när jag vände den upp och ner var botten genomskinlig och jag kunde se att själva botten på innehållet var halvvägs upp i tuben.. Vet inte riktigt varför de gör så men man ska som sagt vara beredd på att innehållet är litet ;p Den lilla vita tuben är en highlighter och det sista är förstås rouge och sånt där brunt som man konturerar kinderna med, bronzer? Köpte en foundationborste också.
 
Blir spännande att se hur prisvärda de var nu då, känner redan att särskilt eyelinern (som jag inte ens hade tänk köpa först utan valde till i slutet för skojs skull) känns riktigt värd, den kostade typ 20 kronor på rea!! :)
 

Star Wars

Okej okej okej, what to say.. Första skoldagen, och det var så sjukt härligt att se folk igen och gå i de välbekanta korridorerna. Två nya kurser startade idag, och även det känns jättekul :D
Sen på kvällen kom Lovisa hit, och vi såg den slutliga episod 6 av Star Wars, som vi inte hann med förut. Och ni vet inte.. Jag var lite förstörd efter de första fem filmerna för sist jag såg dem var jag typ 10 och de var det absolut coolaste och bästa som fanns, men nu 8 år senare kunde jag inte låta bli att haka upp mig på dåliga skådespelare och specialeffekter, awkwarda scenbyten, opassande repliker, allmänt töntiga repliker och cheesy lovestories.. För att inte tala om Hayden Christensen som spelar Anakin, han måste vara världens sämsta skådespelare (dock är an otroligt snygg).
Hur som helst, när vi nu såg sista filmen så kompenserade den bort allt fånigt och B i de tidigare filmerna för varenda sekund av den var så sjukt cool och bra, och slutet ägde (plus att jag minns rätt, Luke blir faktiskt snygg i sista filmen hahaha), och det är så deep och jag älskar Star Wars! Kommer att se dem många fler gånger (vem som än gifter sig med mig kommer få stå ut med det haha), vill typ se dem igen redan nu! <3
 
Aw, Luke finally got to party with his friends <3
 
 
 

Slutet är så vackert!! Allt är så vackert! Och filmerna är typ från 80-talet och det gör dem bara ännu vackrare! Och i slutscenen där de firar med fyrverkerier i alla de där städerna på olika planeter och man minns tillbaka allt som hänt i alla filmer, och allt hemskt, och vet att allt är bra igen och är samtidigt ledsen över allt som hänt och alla som dött.. Och det allra sista, där de visar sig som "andar" och det är så obeskrivligt jag gråter inombords varje gång jag tänker på det <3
Förlåt för fanatiskt inlägg, men Star Wars är typ en fet del av min barndom och jag kommer alltid älska det! 

Hej nya terminen

 
Timmarna räknas ner till första skoldagen. Det har hänt mycket det här jullovet. Det känns udda nu med det nya året för det var jag som inte orkade skriva några löften eller fundera på vad jag skulle jobba på till det nya året, men nu känner jag mig plötsligt lite som en ny person, alltså egentligen inte ny utan bara mig själv fast mindre rädd.
Alltså, för jag är typ världens största räddhare och jag har panik inom mig hela tiden inför allt, och lever ständigt i plågsamma minnen och en potentiellt hotfull framtid istället för att släppa allt och bara se nuet och acceptera det som det är. Har det hänt er nån gång, att ni har suttit nånstans och gjort något, förslagsvis tillsammans med vänner eller familj och helt plötsligt finns inget annat än det som händer just nu, och det känns så otroligt gött och man inser att man egentligen mår hur bra som helst och har världens bästa liv. Man trivs så otroligt bra i situationen även fast den inte består av något mer avancerat än att man sitter och småpratar över middagen.. Det känns typ annorlunda i hela kroppen, som om en TV stängs av och man istället omsluts av ett varmt luftbad och enhörningar börjar flyga runt en och spela harpa.. eller nåt.
Och om bara min hjärna kunde sluta ha ADHD och rusa iväg till andra platser och tider än de jag befinner mig på, så skulle jag kunna känna såhär hela tiden, och typ 95% av min stress skulle försvinna!!
Tänk på det. Börjar ju nästan låta som ett nyårslöfte ;D Stäng av hjärnan.
 
Alltså de senaste dagarna har jag bara flytit runt och litat på att mitt liv kommer ordna sig som det ska och att Gud vet precis vad som måste göras, medan jag egentligen inte vet någonting och istället måste lita på Honom. Man måste bara göra det bästa av allt som händer och inte ta det på för stort allvar, istället för att motsätta sig varje ny incident och kämpa mot den. Livet ska inte vara ett krig utan det är meningen att man ska vara glad, och allt dåligt som händer verkar i slutändan leda till något ännu bättre.
Sen måste man se det allting från ett större perspektiv.. med tanke på att jag kanske blir 80 år gammal, hur stor påverkan kommer den här lilla grejen ha på mitt liv? Antagligen ingen (i de flesta fall, för världens minsta sak känns ofta så otroligt stor för mig, tills några dagar har gått och jag har kommit över det). Och med tanke på alla människor som finns i världen.. So what om man råkar ut för någon liten materiell förlust, vi tillhör den rikaste (på världsliga saker), mest spoilade minoriteten på jorden, det finns folk som bokstavligen har ingenting men som är lika glada ändå.
 
Så, ja. Vad hände. Det jag egentligen skulle skriva var att imorgon börjar jag sista terminen på gymnasiet och det känns bra och jag hoppas att ni alla har haft ett lika bra jullov som jag :) Godnatt!
 

3 januari

Idag var en chill dag, ägnade mig åt gymnasiearbete på morgonen och kollade sedan på Downton Abbey, gjorde några impulsköp på internet (oh internet, shoppa i sängen, vad kan vara mer underbart?) och åkte med familjen på middag hos några indiska vänner på Ersboda, det blev asgod mat och lite Ylvis-favoriter. Det var faktiskt första gången på 2014 som jag gick utanför mitt hus. Wow.
 
Igår var det också en bra dag, på sätt och vis ;) Rent ergonomiskt var det ödesdigert men jag tänker, amerikaner lever ju såhär varje dag så why not?! #fördomar Det är nämligen så att jag sov extra länge och sedan kom Lovisa hit och vi såg tre Star Wars-filmer på rad. De tre första, alltså den nya trilogin. Och de är såå BRAAA. Åh, man kände rakt i hjärtat hur barndomen kom tillbaka. När vi hade sett trean var klockan närmare 9 på kvällen och jag hade världens huvudvärk och kände mig som en snigel efter allt soffsittande. But it was worth it ;) Innan lovet är slut väntar de tre sista filmerna också, som är ännu bättre :,D
 
http://www.korkutuneli.com/HTUplImages/Movie/4000/4204_B.jpg
http://static2.wikia.nocookie.net/__cb20070922145538/starwars/images/7/7d/IIWdD015.jpg
http://static2.wikia.nocookie.net/__cb20111008202538/starwars/images/9/9a/Naboo_celebration.jpg
http://static4.wikia.nocookie.net/__cb20130206005624/starwars/images/7/74/Frontfuneral.png
http://24.media.tumblr.com/cb76353d8e1f1ddecb53cfe7072c7f16/tumblr_mibewsUe7C1rg9byko1_r1_500.png
http://cmster.com/media/IkX3thQjhttFgFRHUylyW2Q9k1cMeIFKamaHWZhAeTf5gTEqzEjk8WbQTXR2EEFZ.jpg
Star Wars. Ett mästerverk det är. Kan va dags att sova istället för att nörda sig.

1 januari 2014

Hur spenderade jag mina sista timmar av året? Jo, middag med familjen, farmor och farbröder och sen slapp i soffan framför Top Gear. När det var slut satte sig alla killar och spelade sällskapsspel, och jag, mamma och farmor började kolla på Sound of Music. Runt 20 minuter innan tolvslaget åkte jag, mamma och de två minsta småbröderna till Vilhelmssons i närheten och firade resten av kvällen med en massa folk där, bland annat Lovisa, Helena och Elisabeth med flera.. Så det var fint och det här året kommer att äga!
 
 
 
Gott nytt år :)