Heyr himnasmiður

 
Såg den här videon, en isländsk grupp som sjunger i en tågstation, och råkade läsa att tågstationen ligger i Wuppertal i Tyskland, där har jag varit :D På språkresan i tvåan var vi där en dag och åkte schwebebahn. Det ägde, jag älskar Tyskland och saknar det så himla mycket! Jag vill verkligen åka tillbaka till Köln och se mer av det, och till München för där verkar det jättefint!
 
Idag började jag plötsligt undra var alla mina bilder från innan jag fick skoldatorn finns. Hade dem på vår gamla stationära, och vissa på pappas laptop. Det var fett längesen, och jag fick veta att den stationära datorns hårddisk har gått sönder.. Fett ledsen man blir, alla mina bilder från klassresan i Stockholms skärgård i 8:an, från EFY i Norge, från Skåne och Danmark.. Så underbara minnen! Men minnena kommer alltid finnas kvar iaf, och jag ska se till att skapa många nya dessutom :D

Summer

13 dagar kvar till studenten we can do this!!!
 
Och 19 dagar tills jag börjar jobba! Det kommer bli feeeeett!
Idag har jag lärt mig flera intressanta saker i skolan. Bland annat att schizofrena steriliserades innan 50-talet för att man trodde att schizofreni var ärftligt (eller ja det är det ju, fast man trodde att det var en rent biologisk sjukdom utan miljöfaktorer). Så om min morfar, som led av schizofreni, hade fötts typ 10 år tidigare, hade jag inte funnits.. Det är sjukt att tänka att Sverige för mindre än 100 år sedan bedrev rashygien och steriliserade alla som inte var "rätt". Man hade till och med ett institut för forskning på rashygien (med stöd från alla politiska partier), allt för att odla fram den perfekta svenska rasen i framtiden. Man forskade för att bevisa att den germanska rasen var överlägsen den samiska, finska och judiska. Tvångssteriliseringarna fortsatte tills 1975. Intressant värld vi lever i. Svårt att föreställa sig idag att Sverige var med och skapade de idéer som ledde till förintelsen.
 
Idag hade jag religionsprov, det var inriktat på buddhism och hinduism. Buddhismens människosyn känns fett deprimerande för mig.. Det är så fånigt med alla västerlänningar som "är buddhister" för att de typ yogar och mediterar. Men traditionell buddhism och den "importerade" buddhismen är knappast samma sak.
I alla fall så kom en A-fråga på provet där vi skulle hitta på vår egen åttafaldiga väg, fast fyrfaldig, och motivera varje väg. Syftet var att skapa en modern fyrfaldig väg som skulle vara så bra som möjligt för dagens individer och samhälle. Som att hitta på sin egen religion ;) Jag borde bli profet. Eller en såndär boddhisatva. Skulle passa mig perfekt. Fast diktator skulle ändå vara det mest optimala. Det är verkligen mitt drömyrke. Diktator över Sverige, fett vad jag skulle styra upp den här hålan!!
 
Det är Kristi himmelsfärd!! Eller lördag tre dagar i rad som vi kom fram till ;D Är alldeles förkyld och eländig, har gått omkring med min pälskragejacka och frusit ihjäl och låtit som en rökare när jag försöker prata. Men den här helgen kommer äga för jag fick tillbaka min dator som varit på lagning! Med helt ny skärm! De bytte ut den, fatta vad lycklig jag är :D Min vackra, vackra MacBook, nu är den som ny!
 
Firar med lite härliga sommarbilder:
 
Glaskyrkan som ligger på väg till Bjurholm (?¿)
 
Bilderna är från Sverige, Norge och Danmark. Har varit mycket omkring i Skandinavien de senaste åren, men nu är det dags att utforska Finland lite mer den här sommaren :D
Sommar är något speciellt faktiskt, ser såå fram emot sommar 2014, den kommer bli perfekt!

EU-valet

 
Resultatet från valet! Åkte självklart och röstade igår, fick även med mig mina annars ganska politiskt obrydda föräldrar. De svagt färgade staplarna är resultet från 2009, de starka resultatet från i år.
Alltså Moderaterna?! Fi, S och V har väl lyckats i att föra fram sin propaganda om hur hemskt och dåligt Sverige har blivit under Reinfeldts regering.
 
Lägg märke till att KD och C har ökat sen förra valet! Jag trodde typ att folk skulle sluta rösta på dem. Skönt att veta att jag ännu bor i ett Sverige där Kristdemokraterna har större stöd än Feministiskt initiativ, gör mig varm om hjärtat :) Och ju fler flyktingar vi får till Sverige, desto större stöd kommer de säkert få, haha det är typ den största paradoxen, Fi skriker ut sin kamp för alla flyktingars och muslimers rätt, men vilken muslim skulle rösta på dem? Vilken religiös person skulle komma på tanken? Har de ens funderat på det? Nästan alla invandrare är antingen kristna, muslimer, hinduer eller liknande, vilket betyder att de tex är emot abort och för den traditionella familjekonstellationen, och alla som är mot abort och inte stöder hbtq-familjer är ju kvinnohatande, homofoba fundamentalister enligt Fi. Men ja, de kan ju få motsäga sig själva tills de försvinner igen :)
 
Det har gått många artiklar den senaste tiden på tal om framförallt demonstrationerna mot SD, där brevbärare bla vägrat dela ut deras reklam i brevlådor. Vissa har debatterat för att det börjar gå överstyr och bli ett hot mot demokratin, vissa menar att det är en självklar rättighet att protestera och vägra, att det är det som är demokrati. 
Det jag tycker är ett hot mot demokratin är detta:
 
 
Jaha, så om man är öppet för dödsstraff och mot abort, då är man typ nazist? Är det det som är problemet med extremhögern?!
Vilket skrämmande parti, som vågar ha såna åsikter!
Sånt här är obehagligt, svenska folket verkar ha bestämt sig för vad man får tycka och vad man inte får tycka, och alla som tycker "fel" är Hitler-sympatisörer.
"Så, du som valde att rösta på Sd, du valde indirekt att lägga rösten på Front National. Jag hoppas du är nöjd", skriver mmafarsan.com, en snubbe som verkar lagomt rubbad.
 
Att tycka att människor har olika värde och dela upp folk i "raser", det är odemokratiskt (och jättetråkigt med de växande partierna som på allvar står för detta, och nej SD är inte ett av dessa partier). Att vara mot abort och för dödsstraff, är INTE odemokratiskt. Det är åsikter som har tydliga argument bakom sig. Dessa faller inte in i samma kategori.
Jag tycker att mmafarsan gör bort sig totalt när han ens skriver om abort och dödsstraff samtidigt, det är som om han tigger om att få sina argument sönderslagna. Hur kan man tycka det är så fel att döda en mördare, om man ändå tycker det är rätt att döda ett oskyldigt barn? Varför är det så viktigt att ge vissa en andra chans, när andra inte ens ska få sin första?
 
Att kämpa för allas rätt till liv är det mest demokratiska man kan göra. Det där fostret är inte en del av din kropp, som du gör anspråk på att få kontrollera och ha rätt över. Det är en individ som har rätt till sin egen kropp och sitt liv, och det har inget med kvinnors rättigheter eller feminism att göra. Ville du inte ha ett barn, borde du ha utövat den där kontrollen över din kropp när du stod inför valet att ha oskyddat sex eller inte. 
 
Allt ska handla om mina rättigheter. Mina rättigheter, jag vill det, jag vill det osv. Man ska ha rätt till barn, oavsett om man är ensamstående, ett homosexuellt par eller fler än två föräldrar. Men barn ska varken ha rätt att växa upp med en mamma och en pappa, eller att överhuvudtaget bli födda. Det är åsikter som 5,3% av Sveriges befolkning står för. Och vi som inte håller med den här egocentriska bilden, ja, vi är tydligen hatfulla extremister enligt dem.
 
 
Det är ett hot mot demokratin.
 
Jag röstade inte på SD igår och är sannerligen ingen nazist eller liknande, men jag är öppet mot abort och jag anser inte att dödsstraff är fel. Och det är fullt legitima åsikter som jag har rätt till.

19 år

Jag kan inte minnas sist jag hade en riktigt glad födelsedag. Varje maj är det någonting som är extremt stressande och jobbigt för mig, och nu är jag dessutom på väg från 12 års skolliv till vuxenlivet. Fast egentligen känner jag att jag börjar vara redo för det, men det som stressar mig mest är om jag ska köpa skoldatorn eller inte..
Jag önskar att jag var född i september som alla andra, hösten är alltid den bästa årstiden då jag är jätteglad och allting händer, sen efter februari sådär kommer jag alltid mer och mer in i nån slags vårdepp.
Får dåligt samvete för att min familj gjorde en fet tårta och ville bjuda mig på restaurang och allt men jag kan bara inte äta när jag har ångest. Jag kan inte sova heller, och därför har jag somnat vid midnatt och vaknat vid 4-5 de senaste nätterna, om jag blir galen snart är det därför ;p
 
Förlåt, min födelsedag var jättebra! På biologin var det nobelpris åt den grupp som hade vunnit flest poäng totalt på alla "tipsrundor" som vi haft i början av varje lektion. Vi kom tvåa! Sen att det bara finns två grupper i vår biologiklass är en annan sak... Vi fick i alla fall chokladpengar! Som jag kanske kan äta om några dagar då inte tanken på allt ätbart får mig att må illa längre. Sen informerade jag min lärare om att jag fyller år så att de sjöng för mig och vi fick sluta 5 minuter tidigare ;D
Sen på kvällen kom Lovisa och Helena oväntat med en kladdkaka och hängde här, det var nice. Jag fick typ världens fetaste resväska av mina föräldrar, något jag velat ha jättelänge, och sen fick jag choklad av alla i familjen hahaha, har värsta förrådet nu! Just när jag lyckats göra mig av helt med mitt sockerberoende, jag är så fri och så nyttig just nu aahahaha! Men det var jättefint :)
Idag lämnar jag in min dator för en sista lagning då skärmen är lite konstig, så det blir kanske inte så mycket internet för mig förrän nästa vecka.
Här är en bild på mig for no reason:
 
 
Mitt hår, what are you doing?! Var inte jag blond bara typ förra året haha?
 

Bölesholmarna

Vilken perfekt dag på alla sätt!
 
Jag blev erbjuden ett jobb som jag sökt och tackade ja, känns otroligt bra och kul! Särskilt som de flesta får sitt första jobb genom kontakter som familj och vänner, jag är stolt över att ha tagit mig in någonstans med endast mitt charmiga leende som hjälp ;) #independentwoman
 
Sedan grillade vi till middag vid älven, familjen plus farbror och kusin från Stockholm. Så satt vi där i solnedgången och diskuterade norska fängelser, Sverigedemokraterna, pengar och hur man skulle göra om man startade ett eget parti. Mamma drog slutsatsen: vi är så konservativa i den här familjen så vi borde lika gärna flytta till Schweiz, för våra åsikter kommer aldrig bli accepterade i Sverige. AMEN! Hahaha. Ah Schweiz, en vacker dag kommer vi förenas.
 
På kvällen hade jag äran att övningsköra Louis Herrey till Scandic ;) Han ville till hotellet på Teg men jag körde bara fel och missade avfarten flera gånger så det fick bli det andra Scandic i centrum istället xD
Också är Elisabeth här och sover på mitt golv, så trevligt! #gulligull
 
Sist men inte minst: slogs av "värmechock" då jag gick ut imorse. Lär ha varit 17° idag! Äntligen!
 
 

Feministiskt initiativ

http://1.bp.blogspot.com/-6F-Uioj45no/TZZwmUSLgXI/AAAAAAAAACc/zyJxdLwEyQM/s250/fi_symbol_fyrfarg_tryck.png
 
 
Först när jag hörde talas om Feministiskt initiativ tyckte jag att det lät ganska bra med ett feministiskt parti, men ju mer jag hört om dem desto mer inser jag hur oseriöst parti det är.
Så idag gjorde jag som alltid då jag upptäckt ett nytt intressant parti och vill se med egna ögon vad de står för: skummade genom deras politik på dersa hemsida, och hittade en del riktigt tveksamt, så här har ni politikintresserade en snabbåtergivning av några saker jag reagerade på.
(ursäkta mig, jag har lite abstinens efter politik eftersom jag inte längre har samhällskunskap i skolan)
 
 
 
Jag har hört så många feminister klaga på att vi lever i ett sexfixerat samhälle, vilket jag till 100% håller med om. Boten enligt Fi? Att nu även dagisbarnen ska börja diskutera ämnet! Och ur ett normkritiskt perspektiv dessutom, awesome! Så barnen ska redan vid 6 års ålder börja ifrågasätta sitt kön innan det ens börjat spela någon roll, när det de egentligen borde göra är att leka mamma pappa barn och klättra i träd?
Seriöst, varför? Det finns inget som dagisbarnen behöver veta, som inte deras föräldrar kan förklara för dem! Det har fungerat bra i alla tider.
Om jag hade barn på förskola och fick veta att de blev indoktrinerade i den moderna svenska (eller ännu värre, radikalfeministiska) synen på sex och samlevnad skulle jag troligen stämma förskolan.
Men kommunisternas ultimata mål är väl att staten ska uppfostra (läs hjärntvätta) barnen from scratch, och inte föräldrarna.
 
 
 
Ska man skratta eller gråta? Föreställ er, när tusentals kvinnor runtom i världen inte vill genomföra sin graviditet, så ska de till Sverige för att göra gratis abort, oavsett om de har en anledning till det eller inte. Sverige blir det där abortlandet. Den dagen det händer slutar jag betala skatt till svenska staten för gott.
 
 
Om mammans hälsa är i fara, är det klart att abort ska vara en rättighet! Och det är det ju redan? Det Fi glömmer bort är de kvinnor som ångrar sig resten av sitt liv för att de gjort en abort bara för att de inte kände sig redo. Plus, att abort också är påfrestande fysiskt. Rätten att få veta baksidan av abort är en nödvändig rättighet för att säkra kvinnors hälsa.
 
 
Ja det här är ju lite läskigt med Fi: de vill riva upp äktenskapet och instifta någon slags samlevnadslag istället. Det betyder att två eller fler (!) personer kan registrera sig som samlevande, och tillsammans vara föräldrar till sina barn. (Som om inte barn har rätt till TVÅ föräldrar). För att tala klarspråk: detta kallas månggifte och är ett kränkande levnadssätt som nästan uteslutande sker på kvinnors bekostnad.
 
Hahah, måste ta med den här bara för att visa en underbar kommentar på facebook:
 
 
Haha! Det finns faktiskt en del i deras åsikter som säger emot sig själva. Delvis ska man ifrågasätta den klassiska synen på kön som två motpoler, och föreslå att det egentligen bara är ett socialt påhitt. Delvis gäller det utjämnande mellan män och kvinnor, kvinnors rättigheter osv, alltså spelade kön någon roll eller inte? Fi, du gör mig förvirrad.
 
 
Förstår jag fel eller ska barn få byta juridiskt och biologiskt kön enligt Fi?
Det är så många ungdomar som förvirrar bort sig helt för att de har hamnat i vissa kretsar. Minns ni detta från högstadiet: helt vanliga människor som varit hetero innan blev bisexuella då de började hänga med "emos" och klä sig på deras sätt, nu flera år senare är det inget snack om det längre, de flesta kom liksom ut ur det där och "blev" hetero igen.
Så mycket av det där är bara idéer, och ska barn få genomgå könsbyte nu också? Det är ju helt sjukt! Det är något man måste ta på större allvar än så! De som vill göra sådant, det minsta de kan göra är att vänta tills de är myndiga och är säkra på sin sak!
 
Det är så mycket snack om de högerextrema och deras hot mot Sverige och Europa, men Sverige är mycket mer hotat av vänsterextrema partier eftersom det är de som på något sätt lyckas greppa tag om svenska folket. Jag menar, folk håller ju på Fi.
På facebook har jag 18 vänner som gillar Fi, jämför med 0 som gillar SD. Det är absolut inte okej på något plan att hålla med Sverigedemokraterna, men folk kan stolt hålla med Feministiskt initiativ utan att utstå hat från alla omkring sig (trots att Fi i mina ögon är minst lika extrema som SD), ser ni varför jag då menar att Fi snarare är det riktiga hotet? Tror det här partiet kommer växa snabbt.
 
Ni som är för jämställdhet, antirasism osv, var inte naiva. Det här partiet går långt bortom de frågorna. Håller ni inte med mig? Give me comments please, jag älskar debatter. Puss.

Eurovision, sexism, rasism och tjafs

Nu har jag inte ens skrivit på några dagar! Känner att jag borde skriva något om Eurovision, haha, wow det känns omdebatterat i år. Jag har redan sagt min åsikt om Conchita Wurst, hbtq-debatten har en tid och plats och den är inte i Eurovision. Visst, det var ett ganska dåligt år, ingen låt som verkligen stack ut som en självklar vinnare, men det fanns ändå bidrag som var bättre än Österrikes, och att han vann med sådan mariginal känns ju ganska självklart som ett statement, alltså det jag menar är att hade en "normal" man/kvinna framfört låten hade den troligen inte vunnit. Den vann av samma anledning som man buade åt Ryssland, för att folk bara kan tänka på en enda sak, hbtq hit och dit. Inför sanktioner mot de EU-länder som inte vill legalisera homoäktenskap, bojkotta OS.. Vem bryr sig om att tex romer sitter på gatorna runtom i Europa för att de precis som i alla tider förvägras samma rättigheter som alla andra medborgare? Var är du EU, var är dina sanktioner mot Rumänien för att de inte tar hand om sina romer istället för att de ska behöva flytta till Sverige och bli omtalade som tjuvar som jobbar för någon boss? Vad spelar det för roll att folk sitter och svälter när det faktiskt finns män som inte kan klä sig i glittrande klänning utan att utstå hat?! Var är paraderna för romernas rättigheter? Sitt på era stjärtar och skrik över Jimmie Åkesson och hans gängs barnsliga uttalanden, medan ni tvingas bevittna resultatet av äkta rasism på Umeås gator.
Kära Sverige, ju mer ni matar SD med uppmärksamhet, desto mer framgång kommer de få. Som om de skulle orsaka någon större skada, när 90% hatar dem som om de var pedofiler eller liknande. De är bara en grupp bittra, lågutbildade bebisar!
 
Hursomhelst för att gå tillbaka till Conchita-tjafset, jag stör mig inte på vem som har vilken sexuell läggning och könsidentifiering osv, men jag fattar inte hur frågorna om sådant har kunnat gå så långt att folk hetsar mot Blondinbella för att hon skriver att tänk om hennes sons framtida flickvän kanske finns på BVC eller hur det nu var, något sådant. "HUR vågar du anta att din son är hetero!? Och om han är gay, kommer du hata honom då eller??" Väx upp! Det är typ olagligt att anta att någon är heterosexuell, men det är helt lugnt å andra sidan att tex anta att någon är oreligiös? För när diskussionerna om hur synd det är om de kristna som har ett "behov" av en Gud, och som finner tröst i det som inte är sant osv, drar igång så är det ingen som säger "vänta, är det någon här som faktiskt är troende?" Nej, det här är Sverige 2014, vi kan helt enkelt anta att ingen här är så dum att den skulle ha en tro.
För såhär många tusen år sedan var människor apor. Evolutionen hit och dit. Man lär ut det i skolan som om det var bevisat, samtidigt lär man sig att vetenskap inte räknas som vetenskap förrän det har testats om och om igen och är 100% säkert. Guess what, fel. Vetenskapen förändras hela tiden, den har förändrats 1000 gånger mer än vad någon religion har gjort. Hur kom jag ens hit, från Conchita till evolution.. Mina förfäder var inte apor!!!
Okej, så nu har ni en liten bild av några av de saker som stör mig med många av dagens svenskar ;)
 
Oh juste, den här tweeten från Blondinbella också, om att klyfta i ESC är sexistiskt men topless i badhuset är jämställdhet och alla svar om att det handlar om kontroll över sin egen kropp, avobjektifiering och avsexualisering osv. Alla som tror att bröst går att avsexualisera kommer tyvärr förbli besvikna. Handlar kontroll om att få visa upp så mycket av sin kropp som möjligt? Varför? Varför inte bara ha respekt för sig själv och klä på sig, som folk har gjort i alla tider?
Om man kollar på när det är dags att vara fin, då har killar kostym som inte är tight och som täcker allt utom huvud och händer, medan tjejer ska ha tight/genomskinligt/kort/ärmlöst/urringat. Det är tvånget att vi "ska" visa upp vår kropp som är problemet idag, jag fattar inte varför man ska klä av sig ännu mer. "Jag vill inte visa klyfta för det är den manliga förväntningen, därför ska jag ha helt bar överkropp istället!!" Logik, existerar du fortfarande?!?
Att tjejer ska kräva att gå omkring topless är samma sak som att killar ska kräva att få gå på nobelmiddagen i kläder som flashar benen och axlarna ungefär.
Ni vet när en kille går förbi på gymmet med alldeles för korta shorts eller yogapants och man liksom rynkar på näsan, eller ännu värre, när de har typ tighta minishorts då de badar.. Alltså män ska täcka sig för de är lite småäckliga och vi får helt enkelt ont i ögonen av att se för mycket av främmande män (särskilt överviktiga eller lurviga) och kvinnor ska visa sig, för kvinnor ser bra ut och män vill ha ögongodis, fattar ni hur båda könen är under en slags kontroll?
Till simhalls-debatten säger jag, vem bryr sig? Om en tjej är så udda att hon vill bada topless så låt henne göra det, det är ingen big deal!? Tillkalla polis, är ni seriösa? Det måste vara en amerikansk idé som svenskar tagit över, åk bara till stranden i Spanien så kommer ni se boobs all over the place. Och till alla tjejer som känner sig diskriminerade för att ni inte får blotta er på vissa simhallar, varför skulle ni vilja göra det? Det kan inte vara bekvämt ändå att springa omkring utan "stöd" liksom (haha), men om ni måste vara så udda så finns det annars både älv, hav och sjöar där ni kan bada privat.
Haha, dessa debatter. Börjar nästan förstå min kära vän Minna när hon brukade säga att Sverige skulle behöva ett krig. Folk har för bra liv så de måste hitta de fånigaste sakerna att vara arga över..
 
Kompletterar med lite Emmelie de Forest, sjukt bra! :D (hoppa till 1:35)
 
 
 
Tack förresten för ovanligt många kommentarer de senaste dagarna, svarar på dem snart! :D

Vegetarisk tacos

Konstigaste dagen ever, alla lektioner var inställda utom den sista, klockan 14.40 till 16, som var ett prov. Så jag satt och pluggade hela dagen och åkte sen till skolan på eftermiddagen, kändes jätteskumt!
När jag kom hem började pappa på göra hummus, fast han fick typ ett telefonsamtal och sa åt mig att ta över maten och då gjorde jag nån slags falafel istället också åt vi det och grönsaker i tacobröd, så gött!
 
"kolla min gris!"
 

ESC

Yey! Eurovision 2014 har börjat! Och Estland har en ursäkt att göra, de har nästan rakt av kopierat Sveriges låt förra året, med undantag av refrängen ;p
Alltså när Ryssland gick vidare och folk buade.. Yeah right, det är just de sångerskornas fel att Putin hatar bögar, buhu väx upp!
Det här har varit min favorit från början :3
 

Basbousa

Idag har jag städat, gjort lite skolarbete, handlat och hjälpt till att fixa mat och efterätt. Hade middagsgäster, och eftersom det inte var någon skola idag kunde jag långt i förväg börja med efterrätt vilket var riktigt skönt!
Vi tänkte vara nyttiga och bara äta fruktsallad med grädde (med smält vit choklad nedvispad, godaste som finns!!), men jag fick plötsligt lust att testa igen att göra en arabisk mannagrynskaka som Farah har försökt beskriva hur man gör, men det blev inte bra förra gången jag gjorde den. Men nu experimenterade jag lite utifrån vad som gick fel förra gången och fick till en riktigt bra sats! Tänkte att jag gör en liten så om det blir misslyckat är det ingen större förlust, och om det bli bra så blir det lagom eftersom det var två efterrätter.
Så det var kul, alltså jag saknar att bara stå i vårt stora ljusa kök och baka utan tidspress, det är underbart! <3
 
 
 
Ingredienserna i kakan var: mannagryn, socker, smör, ägg, yoghurt, bakpulver, vaniljsocker och riven kokos. Sen kokade jag en sockerlag av socker, vatten och citron som jag hällde på efter att jag tagit ut kakan ur ugnen. Det blev gött :D

Walpurgis Night

Igår var det Valborg och jag hade bara två lektioner! Först religion = göra ingenting, sen träningslära då man gymmar och sen var de två sista lektionerna inställda! På kvällen efter middagen satt vi och kollade på Top Gear medan vi väntade på att Majbrasan skulle börja, när klockan var 8 var alla så fast i programmet så de ville inte gå haha, så det var bara jag, mamma och Adam som gick dit.
 
Sen kollade jag och mamma på Downton Abbey tills hon somnade och började snarka ahaha! Jag har bara ett enda avsnitt nu och det är ett Christmas special, de är typ 90 minuter långa, sen har jag sett alla fyra säsongerna och måste vänta på nästa! Känns typ jobbigt haha!
Kan inte fatta alla timmar jag har slösat på att se amerikansk töntig sexistisk lågkalitétsskit som How I met your mother (som visserligen var ganska rolig de första typ 4 säsongerna men sen blev asdålig), när den här serien har existerat. Asså den tar lätt allt annat jag sett! Och den har fått mig mer besatt av England. Hehehehehehe