En till tårta

Andra dagen i skolan på 10 dagar, är äntligen nästan frisk från den hemska halsfluss. Har haft en vecka med sömnlösa nätter, alvedonätande och en massa underbara Top Gear avsnitt.
Men nu är det över! Och idag fyller Alvin 13 så jag och mamma gjorde en marsipantårta :) Den blev mycket bra!
 

Semlor

Här kör vi fettisdag hela veckan. Det är så det blir när man håller sig god vän med bagarfamiljen i stan och får sånt som blir över i slutet av varje dag!
Så detta har varit frukost och eftermiddagsfika de senaste dagarna <3
 

White birthday cake

Ok såhär blev tårtan till mamma, och min första marsipantårta! Gjorde den själv och blev ganska nöjd, fast locket blev failat för jag hade för lite marsipan, man ska ta väldigt mycket och sedan skära av det överflödiga efteråt. Också blev den helvit för det tycker jag är fint. :)
Den var god också, med vaniljkräm, hallonsylt och grädde i.
 

Marsipan

Leeeeeediiiiiiiig! Perfekt med studiedag idag! Så jag kan spendera tid med min irländare.. Och min mac..
Och mitt IKSU! Spenderade nämligen morgonen där med styrketräning och yoga.
Igår fyllde min mamma år! Tyvärr hade alla fullt upp hela dagen så vi började med tårtan och konstaterade att vi kan äta den nästa dag (den ska ju alltid ätas dagen efter!). För första gången i historien gör vi en marsipantårta, det blir spännande att se hur det blir! Trots att jag bakar mycket så är jag inte van vid att hantera marsipan. Men här har ni ett smakprov på min första marsipanros:
 
 
Yeaah!

The Lovisa is back

Var på toan idag då jag hör någon börja sjunga "när jag var ett vårtsvins baarn" och sedan en mycket bekant stämma som tog över: "när jag var ett vårtsvins.. BAAAAAAARN!!". Det var min irländare som har kommit tillbaka för att återförenas! <3 Dock är det bara tillfälligt, hon drar tillbaka till Irland om två veckor för att göra klart sitt skolår där. Men tills dess.. we're gonna rock it!
Man blir ju gråtfärdig!

Vi har förstört de stackars fransmännen

Asså igår! <3
Vi var ett helt gäng, fem svenskar och tre fransmän hemma hos Johan, satt och trängdes i soffan och var asrädda då vi såg Insidious. Just efter en av de allra läskigaste scenerna stängdes filmen plötsligt av. Den spelades trådlöst från Rebbes mac till TV:n, och connectionen hade typ brutits men Johan fick igång den igen. Efter några minuter blev det bara svart och tyst igen, och vi undrade vad det var för fel. Plötsligt hördes ett sånthär badum dum tssschh från högtalarna, och sedan kom något slags trumsolo, fortfarande svart skärm.. Alla satt där och undrade vad som hände, Rebbe ba: asså jag har inget sånthär på min dator! Hahahaha stämningen var underbar. Det visade sig att det var Johans systers iPad som orsakade det från övervåningen. Det är typ underbart att sånthär händer när man ser de läskigaste filmerna.
 
Har hållt på med en tidning de senaste månaderna på median, det är riktigt kul men frågan är om vi kommer att hinna klart tills deadline som är måndag morgon!! För vi är inte klara än! Spääännande, här är ser ni lite av en artikel jag skrev till tidningen, just om franskautbytet (fransmännen kom ju hit igår kväll). Det är alltså en skoltidning vi gör i min grupp :D
 
 
Jag förmodar att alla här kollar på melodifestivalen!!??? Lika underbart som varje år, grejen är att Sean Banans låt var ju en av de MINST pinsamma bidragen ikväll. Skön snubbe, alltså han gör programmet så mycket mer underhållande!

It's Friiiiday

 Den här veckan har bara flugit iväg. Gymmade efter skolan med Farah, sjukt härligt det känns!
Och ikväll kommer fransmännen som är med i utbytet som franskaeleverna gjorde, som det utbytet min tyskagrupp gjorde i somras, och jag ska faktiskt dra hem till Johan tillsammans med Adrian, Rebbe och deras fransmän, fastän jag inte har någon egen, jag ska bara vara där och förstöra :D Nejmen jag står ju faktiskt för kvällens filmtips, Insidious, äckligaste skräckfilmen som finns. Härligt!
Och vad som också är spännande är att senare ikväll kommer också min vän Lovisa hem efter 5 månader i Dublin, så det ska bli kul att träffa henne igen!
 
Bild från en gammal photoshoot vi hade för typ 2 år sen ;)

Om en månad

 
Så åker vi hit! Nytt land, har aldrig varit där förut. Det är Budapest i Ungern. Mina föräldrar impulsköpte flygbiljetter så då ska vi vara där i kanske tre dagar under sportlovet. Mamma har lovat att de har billiga bakelser...
 
Önska min lycka till på dagens historieprov, vi kommer i princip friskriva/brainstorma allt vi vet om franska revolutionen och sedan analysera och hålla på och tänka en massa, som man alltid måste göra på gymnasieprov.. Var asstressad igår för jag trodde inte att jag skulle kunna plugga tillräckligt och känna mig redo, plus att jag hade en tyskauppgift, men nu är allting klart och jag har den här inställningen att det får gå som det går :)
Körde lite badminton igår med Helena & co! För första gången sen Brasilien då jag körde med en massa härliga brasilianare, har hört att badminton är en av de största sporterna där, men de sög typ och visste inte reglerna eller nånting hahaha! Bäst, jag saknar dem verkligen <3

Träning

Började denna fina lördag med att åka till Iksu och köra zumba och sen yoga. Livet! Det är alltid svårt att få träningspass att stämma med ens schema, men nu har jag hittat fungerande tider för resten av den här terminen i alla fall :D
När jag kom hem hade min gamla säng med dess slitna madrasser bytits ut mot en ny, stor, mjuk 120 cm bred säng, mitt rum ser plötsligt mycket mindre ut nu haha! Jag kommer bara att ägna ännu mer tid i sängen nu!