Peponi

Å det känns inte helt fel med sol och 24° idag!
Dessutom har Benjamin och mamma fått komma hem idag, så hela familjen är tillsammans igen. Kanske ska  gå ut en sväng nu! Här har ni ett proffsigt stycke musik att lyssna på, lyssna och lär för detta är äkta musik <3
 
 

Den är faktiskt inte inspelad nånstans i Afrika utan i Utah där många av mina släktingar bor :)

Matteee

Hej alla söta!
Imorse bestämde jag mig för att plugga matte eftersom jag har NP när jag kommer hem, så jag började läsa i matteboken. Det skedde ett sånthära mirakel så att jag förstod allt jag läste, och började plötsligt känna hur mycket jag älskade matte så jag fortsatte ett par timmar innan min hjärna skulle sluta funka igen...
Annars har det varit en tråkig och osocial dag, jättefint 22° väder ute men det känns så tråkigt när mamma och Benjamin bor på sjukhuset, och pappa jobbar på dagarna.. Så det jag har gjort den här kvällen är att kolla på Top Model och på Supernatural :)
Å, någon kom nyss med en nybakt kaka till oss^^ Än är det inte slut..
 
Om ni inte har ngt bättre för er så kan ni kolla på när min konstiga lillebror dansar.. eller nåt. Han är en konstig bebis.
 

Svar!

 
Först och främst får jag regelbundet frågor om vilken kamera jag använder och vilket redigeringsprogram. Det står i menyn, men det är i alla fall Canon EOS 450D och Photoshop cs5!
Sedan har jag fått många frågor om varför jag är i Brasilien under sommaren, och det är för att min pappa jobbar här :)
 
Är det kul att bo utomlands?
Ja det kan man väl säga ;) Lärorikt i alla fall!
 
Ska ni flytta tillbaka till sverige tills skolan börjar eller?
Ja, jag har ingen koll på exakt vilken datum vi börjar än, men kommer hem kanske två veckor innan 2:an börjar.
 
Vilka är de finaste skorna du äger?
Jag är seriöst ingen sko-människa men det skulle väl vara ett par stövletter med klack från dinsko, har som ingen bild då de är hemma i Sverige!
 
Favoritplagg?
Jag vet inte, skulle väl vara någon stickad myströja därhemma, älskar stickat (särskilt bikbok)! :)
(inte min bild)
 
Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?
Mångsidig, kreativ, humoristisk
 
Favoritaffär?
Hm svårt, om kläder menas så är det väl JC, bikbok
 
Vad anser du om världssvälten?
Det är förstås hemskt, man tänker inte så mycket på det när man bor i Sverige men här i Brasilien (och de flesta andra länder) är det mer uppenbart eftersom det är vanligt med folk som tigger på vägarna och man kan se hur fattiga bor i favelorna.
Även fast Brasiliens regering inte verkar bry sig om sin fattiga befolkning och inte gör som folket tycker, så är de rika här ändå väldigt bra människor som ibland hjälper de fattiga personligen. Jag var faktiskt med i en kyrka här och hjälpte till lite med att förpacka ris som de skulle dela ut i favelan sen :)
(inte min bild)
 
Vart kommer du ifrån?
Bor och uppväxt i Umeå, fast är född i Tromsø som är en jättefin liten stad i nordligaste delen av Norge, typ nordpolen haha :)
 
 
(inte mina bilder)
 
Har du någon pojkvän?
Nej
 
Framtidsplaner?
Jag vet inte D: Flytta någonstans, kanske Sydeuropa.. Eller om man ser kortsiktigt (nu när jag kommer hem) så är planerna att skaffa kanin <3
 
Ska du utomlands i sommar?
Jag är liksom redan utomlands^^ Fast om man ser Brasilien som mitt nuvarande land så ska jag faktiskt utomlands ändå, Paraguay och/eller Argentina finns i planerna, ska se Iguaçufallen! :)
(inte min bild)
 
Har du fotat länge?
Jag har alltid älskat kameror och fick min första av farmor när jag var ca 6 år, en såndär med film i (som jag förstås förstörde genom att öppna luckan i dagsljus..). Fick min andra när jag var 12 (Canon, digital kompakt) och köpte min tredje när jag var 14, vilket är den Canon systemen jag använder fortfarande! Såå ja, jag har fotat mer eller mindre rätt länge :)
 
Cool bakgrund, är det en bild du tagit själv?
Tack, och yes:
 
klicka för förstoring
 
Sjukt fin blogg och bra blogg! Lite bloggtips till en liten blogg som min?! Kram!
Å tack :D Jag är ju ingen storbloggare men har väl ändå lite tips:
  • Uppdatera ofta (ksk 2 ggr per dag)
  • Använd bilder i varje inlägg (inte för många dock), det är de som drar uppmärksamheten till inläggen.
  • Skriv inte för mycket text i varje inlägg. Skriv gärna omkring ett speciellt ämne, alltså ha inte bara en massa inlägg där det står lite random vad du har gjort och med vilka kompisar, för det är inte så intressant för främlingar :)
  • Satsa på designen, den visar hur seriös din blogg är. Har du inte så stor koll på html och sånt så sök på designadinblogg eller tescho
  • Kommentera på andras bloggar så kommer du få fler besökare ;)
 
Tack för alla gulliga kommentarer, ni är bäst, hoppas ni får en jättemysig kväll!

Sol igen

Vaknade imorse och kände mig glad för första gången på över en vecka tror jag. Har rört lite på mig vilket gör det ännu bättre, och snart ska vi till sjukhuset för tredje gången och hälsa på. Det kommer folk hela tiden, både dit och hälsar på mamma och Benjamin, men också hit för att ge oss mat! Idag har vi både fått varm kyckling på morgonen, och sedan en stor chokladkaka..
 
Jag bad min kompis Lovisa hemma i Umeå att starta en blogg, hon hade det förut och den var alltid rolig att läsa, och då sa hon okej och startade hejeline.blogg.se, hahaha! That's friendship, bitch! :)
 
 
Hoppas ni har trevligt väder hemma, här är det i alla fall 21° och sol :D
 

Efter en svår natt

Har spenderat större delen av dagen på sjukhuset. Min 6-åriga lillebror Benjamin åkte in igår natt för vad vi först trodde var magsjuka, men som visade sig vara ett svårt fall av blindtarmsinflammation. Han fick förstås opereras direkt, och då kunde de se att blindtarmen redan hade spruckit. Operationen blev dock lyckad och han återhämtar sig nu, gissa om man är lättad!
När jag, pappa och Adam kom till rummet så var det flera besökare där som höll mamma och Benjamin sällskap, och när jag och mamma var på väg att köpa lite mat så träffade vi på fler vänner som stannade med oss ett tag. Det är verkligen tur att alla är så hjälpsamma här! <3

Frågestund..

Jag får lite frågor då och då, oftast är det ungefär samma frågor men jag tänkte svara i ett inlägg snart, om ni har fler frågor så kanske jag kör en frågestund..?
Fast tänk om ingen har nån mer fråga, då blire ju awkward.. Hahaha ok, just saying, fråga nu om ni undrar ngt! :)
 

Midsommartårtan

 
Blev en liten banan-jordgubbs-choklad tårta. Jordgubbar och choklad är den bästa smakkombinationen som finns, har ni inte provat att doppa jordgubbar i choklad nån gång så måste det göras!

Midsommar

Heej! Idag är det ju midsommar, och för andra gången i rad är jag utomlands..
2011 var vi i Venedig och nu 2012 är vi i Brasilien. Längesen vi hade ett riktigt midsommarfirande känner jag.. Men vi har ju i alla fall hittat mogna jordgubbar och ska därför göra en svensk tårta! Blir bilder sen.
Här är bilder från midsommarn i Venedig förra året:
 

Förresten, vart tog era fina kommentarer vägen? Skärp er nu <3

Sushi

Mina föräldrar kom hem från marknaden med det här till mig <3 Plus mogna jordgubbar (annars har de bara halvgröna överallt) och bullar med banan, kokos och gojabada. Uppskattat en tråkig kväll som denna!
 
Här är sushi rätt populärt, och vi har hört talas om att de tom har dessertsushi med frukter. Jag har hört att förutom i Japan så är södra Brasilien den plats där det bor flest japaner. Fast det gäller nog många folkslag, det är verkligen mixat här :)
Hursomhelst, sushin innehöll, förutom det vanliga, mango och något som jag tror var haricot vertes. Och hur mycket socker som helst. De är som amerikaner här, de does not simply snåla med socker och salt!
 
 

Soluppgång

 
Foto: min pappa..
 
Jag har ingen inspiration dessa dagar, livet känns lika grått som himlen utanför just nu.
Kanske ska baka idag, det gör mig alltid gladare. Pusss

Be my guest

Jag har inget att skriva, det har blivit riktigt dåligt väder igen och idag har jag varit hemma hela dagen.. Fett tråkigt! Hur är vädret och så i Sverige egentligen??:)
 

Scandinavia and the world

Älskar de här, vissa känner man ju igen sig så grovt! Sjuukt härliga:


Känner verkligen igen den här, vart jag än åker så frågar folk vart man kommer ifrån och då man svarar "Sweden" säger de bara "aah, Switzerland!!".
Det är samma sak i Brasilien, här är namnen nästan identiska, Sverige heter Suécia och Schweiz heter Suíça (uttalas nästan samma).



Det här känns också så sjukt bekant, jag blir värsta förvånad när jag kommer till andra länder och folk verkligen är öppet religiösa, som i Sydamerika eller USA där randoms man knappt känner kan prata om att "Gud ska välsigna dig" osv, och på ett myslipaket vi köpte stod en liten text om hur Gud älskar oss alla hur vi än ser ut..
Svenskar skulle bli freaked out. Därför älskar jag länder som dessa, där religion är accepterat! :)


Det är glöggen!

Har spenderat dagen med att prata med folk vi just lärt känna, och druckit glögg haha, de har typ exakt samma här också fast under ett annat namn. De är verkligen gulliga, de anstränger sig att lära sig ord på svenska för oss, det är jättekul <3 Men kvällens bästa var ändå när en tant som inte kan engelska gick fram till min lillebror som har emohår och sa: Justin Bieber!! Underbart!


En bild jag tog i en park, älskar sköldpaddor :)
Boa noite!

Något festliknande

Idag var vi bjudna till en fest på landet, det är en ganska stor grej i Brasilien, typ en skördefest eller nåt.. Det blev kladdiga bakelser och karaoke, och trevliga människor. Efter ett tag drog vi oss undan till ett annat hus med biljard och pingis, där det var lite lugnare. Så min kväll bestod till slut i att spela pingis och sån här bordfotboll(?) och blev totalägd av en jätteliten kille xD


Heart Attack

Det var sista varma dagen på ett tag, fast det blev inte ens speciellt varmt.. Tog oss ut i alla fall, även fast vi har nog vistats mer i buss idag än utomhus haha.
Känslan när ens mamma står i köket och bakar <3 Har inget kul att skriva, här har ni lite musik att lyssna på ist



Djur & natur

Igår spenderade vi dagen i botaniska trädgården för tredje gången, det är sjukt mysigt där! Och jag glömde inte kameran den här gången :)


Mata stora fiskar







De små prickarna i vattnet är sköldpaddor :,3

 

Det var förändringens vindar..

Hahaha gissa om jag blev chockad när jag gick in på blogg.se! Får alltid lite ångest när en hemsida ändras.
Men det är lite kul för jag upptäckte idag att jag har en gammal blogg från 2009 på blogger med typ 7 inlägg, och jag började fundera sådär lite på om man skulle byta till wordpress eller nåt eftersom det är bättre och mer avancerat än blogg.se, fast nu börjar det ju kanske bli bättre :) Kommer dock att ta ett tag innan jag vänjer mig vid den fula designen..

Och jaa. Sedan så skaffade jag idag gifyo, så ni som har det får gärna följa mig där, eller nåt.. <3



update.. ååå vad glad jag blir! Har tänkt ofta att man vill lägga ett inlägg i flera kategorier samtidigt (taggar), och nu går det hahaha <3 Vad tkr ni om nya blogg.se förresten?

Wacom Bamboo

Sitter och försöker ta reda på om man kan köpa billiga Wacom Bamboo pen tablets i Paraguay, ni vet som man ritar i Photoshop med :) Lånade en av min kompis ett tag och det var sjukt nice så jag tänke köpa en egen men såg att de kostar 1200-2000 och sen dess har jag inte varit så taggad.. Fast jag har bestämt nu att jag självklart borde köpa en även om det kostar!
Och vad Paraguay har med saken att göra är att vi ska dit någon gång, och det är världens billigaste land, där man framförallt köper elektronik (de har ingen tull osv) :)
Så nu surfar jag runt på paraguayiska hemsidor. Förstår lite spanska nu, det är värsta likt portugisiska :D

Någon som har en av dessa eller har koll på vilka modeller som är bäst? (Jag är ute efter en att rita teckningar/målningar i Photoshop med).
Kraam


Johnny Bravo in Bollywood

Sånt här händer när man har tråkigt. Igår efter en mäktig tårta tänkte vi se en film, men kom inte på vilken och jag började kolla runt helt oseriöst på youtube, och klickade fram ett avsnitt Ed, Edd & Eddy (klar favoritserie asså) på portugisiska.
När jag skulle stänga av så fick jag inte för pappa för att han ville se klart, så såg vi hela avsnittet och sedan var han fast besluten att vi skulle se Johnny Bravo i Bollywood, en långfilm haha! Den var typ bra fast vi orkade bara se halva, ska fortsätta woho!

Tack Cartoon Network för all hjärntvättning ni bidragit med genom tiderna, ingen kunde ha gjort det bättre <3

1 månad i Brasilien nu

Exakt en månad sen jag satte foten i detta avlägsna, exotiska land. Har varit en av de längsta månaderna i mitt liv, kan inte fatta att jag har dubbelt så lång tid kvar att spendera här!
<3


Awkward bild men det får ni leva med :D

Paraná

Några bilder från hemresan i förrgår :) Vi stannade den här gången på ett mer naturskönt matställe i bergen. Det är verkligen fint när man åkter genom bergen här, det är fullt med palmer och bananplantor, och skogen är så fuktig så det ser ut att ryka upp från träden.


Florianópolis II

Fler bilder.. Florianópolis var en sjukt mysig stad, man kunde plötsligt gå förbi en stor vägg med färgglad mosaik eller väggmålning, och vid stränderna satt folk och sålde handgjorda smycken och kläder, det var något helt annat än storstadslivet här i Curitiba! Jag vill lätt åka tillbaka dit nån gång på den varmare delen av året.


Tillbaka igen

Igår kväll kom vi hem från Floripa, det känns verkligen skönt! Vägen hem var lika fin, tog lite bättre bilder den här gången. Har många bilder att lägga ut :)


Det somriga huset vi bodde i, dessvärre kändes det inte så somrigt eftersom det var isande kallt därinne :s

Sea Food

När man är vid havet är det rätt obligatoriskt att äta sea food, även fast det inte är favoriten..
Paret som visade oss runt tog oss till en rätt så annorlunda restaurang, där det blev trerätters. Även fast jag är väldigt skeptisk mot musslor och sånt så var faktiskt allting gott, smakade krabba för första gången tror jag. Fast det var typ galet dyrt också xD

Inte alltid man ser en unge sitta och äta ostron frivilligt!



Florianópolis

Vi åkte till ett riktigt nice ställe, några höga sanddyner där folk åkte något som liknade snowboard fast nedför sanden! Vi hyrde en och åkte själva, det var riktigt kul faktiskt!
Det var fint också, det såg ut som böljande ökenberg varifrån man hade utsikt över riktiga, skolgsklädda berg åt alla håll utom ett där havet låg.


Beach

Det första vi gjorde imorse var att ta oss ut i solen, för det är som vanligt jättekallt i huset vi hyr.. Det var inte så varmt ute än heller, men vi blev i alla fall lite varmare då vi tog en promenad längs en strand i närheten.
Den här stranden är populär för surfing, vilket man lätt kunde gissa på vågorna, fast inte direkt för bad och sol nu på vintern..


Genom Santa Catarina

Igår fick vi för första gången en närmare titt på landsbygden och naturen i södra Brasilien, på vägen ner till Florianópolis! Det var verkligen fint, med skogar av delvis barrträd, delvis palmer, och skogsklädda berg med ångmassor vällande upp ur växtligheten. Det var verkligen hur fint som helst, men jag kunde bara ta lite bilder från bilfönstret..
Vi stannade en gång för att äta lunch på en restaurang, sedan när vi närmade oss målet så stannade vi på ett par ställen för att se oss omkring och fota, det var jättemysigt! Vi reser faktiskt tillsammans med ett äldre par, som har hus i Florianópolis, därför har vi våra personliga guider :D
Jag har sjukt mycket bilder, publicerar dem allteftersom! Här är några från resan hit:


Floripa imorgon

Och nej det ska inte stå Florida, det är fortfarande en bit bort :) Stadens fulla namn är Florianópolis, och det blev hastigt bestämt idag att vi ska fly det dåliga vädret här och åka till denna stad som är känd för sina paradisstränder och surfing, och stanna där tills på lördag eftersom pappa är ledig! Yey!


Är sjukt taggad att få lite sol på mig och att fota :D
(bilder från google)

Draw

Fortfarande kallt och molnigt, fast det har i alla fall inte regnat sen i förrgår! Igår gick jag och mamma i en massa affärer av olika slag, det var ganska trevligt.. Idag ska jag nog mest vara inne dock, har jättetråkigt plugg kvar att göra, och spelar DrawSomething som en äkta forever alone :D


Grattis Sverige!

Visst är det Sveries nationaldag idag!? :D Saknar mitt hemland!
(k erkänner, såg det när jag gick in på google igår..)
Jag trodde verkligen först när jag kom hit och det var kallare än jag trodde, att jag hade dragit värsta nitlotten och skulle få gå med jacka i 17° istället för att springa runt i ett 25° Umeå, fast sommaren i Sverige är ju ännu kallare i år! Alltså jag fattar inte, är det verkligen så kallt hemma? Vad hände med växthuseffekten?


Galet vilken tur jag har ändå!

Men In Black 3D

Något bra film! Har inte så mycket mer att säga om saken.. Älskar Will Smith.. Peace

Morgondimma


Morgonutsikt över Curitiba.. Det är konstant regn och kallt nu, så de kommande dagarna tänker jag nog hålla mig i min säng med Greys Anatomy och fruktätande :)

Churrasco

Sjukt vilken lång dag det har varit!
Imorse kom pappas arbetskamrat hem till oss och startade grillen på balkongen där han började tillaga en massa köttstycken, korv, kycklinghjärtan osv. Mamma gjorde sallader till och jag bakade kladdkakor som en äkta svensk.
Efter några timmar (här grillar man köttet låångsamt och kärleksfullt) så kom hans vän och hennes dotter, sedan pappas andra arbetskamrat och hans fru (de vi hälsade på förut). Och sen blev det churrasco = braslianskt bbq fest med en massa ätande, sjukt bra frukost/lunch.

Mina kladdkakor blev bra, och vispgrädden här är väldigt annorlunda. Ovispad har den samma konsistens som turkisk yoghurt, och när man vispar den så blir den fluffig men ändå alldeles tung och kompakt, som mousse.. Jag är kär.


Juste, provade ett hjärta (eftersom man är en riktig man), det var gott! Klockan är bara halv 11 men jag är sjukt trött nu, godnatt!

Jardim Botanico Curitiba

Tog en tur till stadens troligen mest kända plats, den botaniska trädgården!
Jag var duktig och kom ihåg kameran men upptäckte såklart att jag hade glömt att sätta i ett batteri hahaha.. Så jag fick ta lite halvskabbiga bilder med mobilen istället! ;p Det var i alla fall jättefint, man ska definitivt åka hit om man råkar befinna sig i Curitiba.


Sala de estar / Vardagsrum


Något jag gillar mest med att resa är att testa och bo på olika ställen och se vad som är annorlunda där i arkitektur, inredning osv.. I Brasilien är det mycket vanligt med stengolv, stentrappor, glasbord istället för att ha allt i trä som vi har. Troligen för att sten håller sig rätt så svalt. Och sedan har de ofta ett litet kök med grill ute på balkongen! Det som stör mig lite är att de inte har någon hall, utan ytterdörren leder rakt in i vardagsrummet (även på villor), och sedan har de en till som leder in i köket eller tvättstugan. Jag tycker att hus ska ha en stor, fin hall som gör att man känner sig välkommen i huset (och kan hänga sina kläder och skor någonstans)!
Han som egentligen bor i den här lägenheten har bra inredningssmak, eller vad tycker ni? :)