Ödet var min väg


Tänk om han bara var liiite bättre på att sjunga och om hela låtarna var lika bra som nyckelharpe-bitarna, fett vad Nordman hade varit bra!! Folkmusik-inslag i modern musik, ja tack! Bara det att typ alla svenska artister envisas med någon plastig, opersonlig fjollpop.
 
Jag tyckte att jag låg i riskzonen för att inte få godkänt på gymnasiearbetet, men ett par veckor senare sitter jag här med nästan 8000 ord och 30 sidor, och det blev plötsligt mycket lättare att hitta relevanta källor och diskutera. Alltså mitt gymnasiearbete handlar om kriget i Afghanistan.
Har alltid olika musik som bakgrund när jag pluggar, alltså jag lovar att det finns ingen i den här världen som har bredare musiksmak än jag ;D Jag lyssnar seriöst på allt utom jazz, dansband och emomusik.. Idag var det svensk folkmusik som gällde, jag älskar det! Det får mig att tänka på midsommar, röda stugor vid sjöar och södra Sverige. Utflykter till ruiner och kloster med mormor och mammas indiska vänner från barndomen i förorten, häst och vagn på Visingsö ätandes på varsin fet polkagris från Gränna. Gröna ängar i Dalarna, runstenar och stenkyrkor från medeltiden. Höhö <3 Ibland önskar jag att jag hade växt upp i södra Sverige istället för kalla, gråa kommunist-träsk, minst en dagsresa bort från närmsta sevärdhet.. Fast gräset är väl alltid grönare på andra sidan ;p
 
Nu är det äntligen hääälg, kommer lägligt och jag ska göra klart det där gymnasiearbetet och sen slappa och kolla på film, Downton Abbey, Top Gear, allt det som jag inte haft tid med de senaste månaderna. Jag förtjänar det :)

Några snaps

1, 2, 3: från i lördags då det var pizzakväll i Röbäck som gällde. Jättefint. 4: idag var det grekisk pastasås till lunch, favoriten! Jag fick en stor portion och frågade sedan efter mer, fick en lika stor till så jag orkade inte äta upp allt hehe, då skickade Farah den här snapen till mig.. ;)
 
Idag när jag och Farah skulle in till matsalen stod det några poliser utanför med en lagomt bitter snubbe som de hade tagit fast. #Ålidhem
När jag skulle ta bussen hem från skolan stod 2:an på hållplatsen och bara stod där med en bilkö bakom sig, med 72:an (som jag skulle ta) längst bak. Det visade sig att chauffören typ inte kunde öppna dörrarna eller nåt.. Det bästa var att det såg ut som att han hade öppnat dörrarna men att de hade stängts direkt igen då folk skulle ut, för det stack liksom ut en halv ryggsäck genom dubbeldörrarna, lol!! Men tillslut fick han upp dörrarna, släppte ut folk och körde vidare, så att min buss kunde komma fram. Halvvägs hem stannar den plötsligt på vägen och busschauffören skriker åt alla att utrymma bussen, folk panikar ut och ställer sig i en förvirrad flock på gräskullen en bit bort från tågstationen medan busschauffören springer runt med sin telefon och grejar med bussen. Jag har seriöst ingen aning om vad det var som hände, men jag tog en liten promenad till Vasaplan och tog 1:an därifrån istället, drygaste hemresan från skolan alltså!
Bussdrama är inte min grej.

The Voice

Jag älskar sånahär oväntade saker, som när ett hardcore-emo går in på scenen och börjar sjunga klassisk opera. Eller Susan Boyle, klassikern. Fast det här är ju helt amazing, det är från italienska The Voice, för de sitter typ och lyssnar och ba "a men hon sjunger ju bra" också vänder de sig och upptäcker att hon är nunna! Bäst!! Och de gamla nunnorna backstage är ju hur sköna som helst xD
 
 
Bastarde.. Fantastica. Sorella. L'acqua santa. Diablo. Höhö, det finns inte hur mycket jag älskar italienska!! <3
 

Ät sparsamt

 
Ännu ett om än ovanligt exempel på hur de urspårade köttvanorna förstör världen. Läste denna artikel från 2005 på geografin eftersom det handlar om tsunamis. Om det inte var för de där räkodlingarna skulle alltså många av de där 150 000 liven ha kunnat sparas, eftersom mangroveskogarna (tillsammans med korallrev och övrig vegetation) bromsar flodvågornas kraft. Och fattar ni att de bara skövlar och förorenar ett område för att sedan plöja vidare till nästa? Naturen är skapad som den är av en anledning, varför är det så svårt att förstå!? Ska klargöra det här en gång för alla..
 
Jag har ätit vegetariskt i skolan med något undantag här och där sen i våras eller så, och hemma har vi alltid ätit till största delen vegetariskt. Jag brukade dock äta fisk till lunch men har nu slutat med det också eftersom fiskar innehåller farliga tungmetaller från det förorenade vattnet (beroende på vilket hav de kommer från alltså).
Men man får ofta kommentarer då vissa verkar tycka att man är osmart som väljer tex nån quinoa-bön-blandning när det finns gott kött. Förlåt för att jag gör min kropp och världen en tjänst genom att inte äta hetsäta kött? Människor är allätare, inte köttätare. Vi är ungefär som dvärghamstrar, vi tar en köttbit då och då men lever i övrigt på spannmål, frukt, grönsaker, nötter etc. Dvs det är så det SKA vara. Bara det att dagens industri har förändrat det helt.
 
Nu är ju inte jag vegetarian men jag lever efter regeln att äta kött i sparsamma mängder, och jag har mått bättre sedan jag slutade välja kött i skolan. Men fattar ni, att det ens ska vara så att alla rätter har kött, och sen har man ett vegetariskt alternativ för de som är "speciella"? Det ska ju vara tvärtom, mat ska vara vegetarisk och någon gång i veckan kan man köra på kött, helst kyckling och fisk då eftersom de lär vara nyttigare än annat kött tydligen.. Tur för mig, för dessa två djur är de enda jag nånsin behöver äta <3 (plus kalkon fast det räknas som kyckling).
Och att man varnar för att en vegetarisk kost orsakar näringsbrist och allt möjligt och säger att barn inte borde äta vegetariskt eller whatever, när det är precis tvärtom: det är köttdieten man måste vara försiktig med. De flesta svenskar äter mer rött kött än vad livsmedelsverket rekommenderar och det har starka samband med cancer. Korv och liknande ska man aldrig äta, enligt dem, för det är så pass dåligt för kroppen. Man får inte proteinbrist av att äta vegetariskt, kanske om man är dumdristig och bara äter vitt bröd och pasta? De flesta äter mer protein än de behöver och det är en hälsorisk! Tror folk att de är bodybuilders eller, varför får man för sig att man måste droga sig med protein?
 
Hur påverkar köttproduktionen klimatet? Jag tar siffror från mitt argumenterande tal från tvåan, som gick ut på att uppmärksamma folk på hur dåligt det är med kött (vilket fatalt misslyckades i min klass...) och tala för att skolorna borde lägga av med kött till lunch. 18% av alla koldioxidutsläpp och 37% av metanutsläpp kommer till följd av köttproduktionen. Sedan går 40% av allt spannmål till att föda djur. Slutprodukten kött utgör en massa på ca 10% av spannmålet. Dessutom går förstås en sjuk massa vatten och olja åt varje kg tillverkat kött. Så mycket resurser går åt detta kött, och så många människor vill äta det varje dag, därför måste man skövla skog för att göra plats åt odlingar av mat till djuren. Mycket mindre mark skulle kunna användas till att odla ifall människorna kunde äta vegetariskt direkt istället för att gå ett extra steg i näringskedjan. Det borde funka så att vi skulle få mer än 10 gånger mer mat på samma area (sedan kommer själva djurskötseln, djuren måste ha mark och/eller en lagård som värms upp med EL på vintrarna, tänk på det när ni köper SVENSKT kött, det är så idiotiskt så det finns inte).
 
Sveriges skolor borde en gång för alla dra ner köttet till en gång i veckan. Det är dags att sluta skämma bort barnen med de vill ha och orsaka en ohälsosam, oekonomisk och miljöfarlig livsstil. Tacka vet jag Waldorfs dagis och gymnasium som föregår med det goda exemplet att servera egengjord, vegetarisk lunch, vilket hela skolan också ska börja (har börjat?) med.

Torsdag

Speciell dag.. Vänta först och främst måste jag bara säga att min 9gag-post som jag gjorde för typ ett år sen efter att jag hade kollat på Top Gear-avsnittet då de är i Botswana, dök idag upp på James May's facebook (jag följer såklart alla Top Gear-snubbar høhøhø). Sen såg jag att Jeremy Clarkson hade delat den också, det känns typ coolt på något sätt att de delar en bild som jag har gjort med mina händer och mitt photoshop <3
 
Jag hade svenska, religion och tyska idag, sedan tänkte jag att jag kunde åka hem och jobba med engelskan hemma eftersom jag koncentrerar mig bättre då. Jag gör så ibland helt enkelt.. Såg då ett mail från min lärare som varnar att CSN har förtydligat sina regler nu och att de från och med april inte kommer att acceptera mer än 4 timmars frånvaro i månaden och kan kräva pengar tillbaka från alla månader man har högre frånvaro än så. Så nu är man väl bokstavligen en slav under skolan.. Tur att studenten är nära.
 
Jag tog några bitar rulltårta och kakor från igår till fika, och fick asdåligt samvete och satt och läste artiklar på internet om socker. Alla säger samma sak: rynkig hud, allmännt för tidigt åldrande, dåligt immunförsvar, förstörd insulinproduktion, beroende, rosacea, kärlsjukdomar, tandköttproblem och tandproblem, benskörhet, näringsbrist osv osv. Och jag har flera av dessa problem, bland annat har mitt tandkött blivit helt inflammerat och dragits tillbaka. Så jag blev typ deprimerad och och somnade. Sen väckte mamma mig och undrade om jag ville ha kycklingkorv, jag blev helt chockad och trodde att jag var sen till skolan, jag visste verkligen inte vilken tid på dygnet det var och fattade inte varför jag låg i soffan. Jag frågade i sömndrucken panik vilken dag det är, mamma kollade bara konstigt på mig, sen såg jag på mobilen att det var eftermiddag så då var det lugnt igen. Nu är jag mätt och go, sitter och gör gymnasiearbetet samtidigt som jag lyssnar på Lejonkungen, Avatar och Star Wars soundtrack :,)

http://ipix.lt/di/0EHV/reverse-1311246606_top_gear__jeremy_clarkson_thumbup.gif

Rulltårta

Ok jag har tänkt på det förut men nu jämförde jag medvetet och det är helt sjukt, blogg.se tvättar ur hälften av färgerna när man laddar upp en bild, fotona blir jättefula jämfört med hur de egentligen ser ut :O He gå ju int å visa hure se ut egentligen...

Fick till uppgift att vara en av de som bakade efterrätt till en fest i kyrkan. Jag ville göra något annat än det jag brukar, och något som ser festligt ut. Och rulltårta gör jag typ aldrig så det tänkte jag att det kunde passa, och mamma tyckte att jag skulle färga den grön för lite prinsesstårta-feeling. Så igår kämpade jag och gjorde tre satser och jag fattar icke hur det kan vara så svårt att göra en rulltårta!!? Det blev bara katastrof hela tiden, något blev fel varje gång med smeten, temperaturen på ugnen, you name it. Sen vart det typ tredje gången gillt, för tredje satsen blev perfekt! Men då gick bottnen sönder då jag rullade ihop den. Det gjorde faktiskt alla tre bottnar... Fyllningen ville aldrig stelna heller och så vidare, men vet ni vad, när jag skar upp bitar så såg de plötsligt inte lika katastrofala ut längre, och när jag smakade på dem var de goda också!
 
Så det finns en gubbe som heter Jan Hedh, som skrivit några stora böcker med vackra bilder (rekommenderas), jag gick efter hans recept på rulltårtebotten. Vispade först ägg och socker i typ en kvart för att få det tillräckligt fluffigt, siktade ner mjöl (jag blandade ner bakpulver också för jag märkte efter första satsen att det behövdes) och vände försiktigt ihop allt. Och grön karamellfärg. Sen gräddade jag i 200°. Sen tar man ut den, sockrar och stjälper upp på en sval plåt att svalna på.
 
Fyllningen är marsansås, hallon och osthyvlad mandelmassa! Efter andra satsen tänkte jag typ "nej mandelmassa blir konstigt varför gör jag det här" också skippade jag det i den tredje satsen men det skulle jag inte ha gjort för mandelmassan gav verkligen den här extra tårtsmaken, jättegott! Yey.

Ännu ett hopplöst kvällsinlägg

 
 
 
För ett par dagar sen klagade jag på att vi inte hade mat hemma, pappa sa att han skulle handla och frågade vad han skulle köpa till middag och jag ba "Melon.. fruktsallad! Med grädde... Och våfflor!!". Sen kommer han hem med allt det, haha oj perfekt pappa eller? Skulle ha sagt smörgåstårta eller nåt..
 
 
Ni kanske har märkt att jag har ändrat designen lite? Jag blev plötsligt less på den gamla och skrapade bara fram något random, jag blev jättenöjd med bakgrunden! Det är en bild jag tog i Italien. Bildern i headern tog jag också i Italien, det där drömlandet som jag längtar till varje dag ni vet. Mitt förlovade land osv. Dit ska jag typ flytta. Fast jag ska flytta till södra Schweiz och då bor jag nästan i Italien ;) Perfection.
Och om ni undrar vad det är för gubbe mitt i headern så är det Franciscus av Assisi. Om ni inte vet vem det är så har ni inte gått på Waldorf. Jag saknar Waldorf <3 Bara för att verkligen alla hatar den skolan. Men den är som Sverige: dess ursprung, historia och grundtanke är bra, det är bara det att den har blivit infekterad med vänsterpartister, militanta extremveganer, sånadär som man inte riktigt vet om de är en tjej eller kille, extrem-emos med orange hår och cigg i mungipan i 13-års åldern och en blogg där de lägger ut cutbilder ungefär. Alltså jag gillar Waldorf och är glad att jag gick där, och jag gillar Sverige och är stolt över mitt land men som det ser ut idag är allting bara förstört, jag blir bara less på alla konstiga människor och deras störande idéer.
Och på tal om de där emos, jag har varit utomlands ganska många gånger och den gemensamma faktorn när man åker till andra länder är ofta att alla människor (utom de hemlösa) ser riktigt välvårdade ut, särskilt var det så i Brasilien, Spanien och Italien. Sen finns det sånadär länder där de försöker se bra ut men failar totalt, som tex Tyskland och USA. Vissa kommer förstå vad jag menar xD But atleast they tried!! I Sverige så finns det liksom den här gruppen som ser jättebra ut, några som är mittemellan, också de här hopplösa människorna typ killar som låter sitt hår växa ner till midjan och kanske ännu värre, får för sig att färga det svart fastän det egentligen är blont osv, eller tjejer som alltid har flottigt, missfärgat hår och trasiga kläder, fastän de har råd med schampo och nya kläder (annars skulle de väl inte ha en iphone i handen?!?!). De försöker ju inte ens.. Alltså när jag och mamma i somras kom hem från Barcelona till Skellefteå så var en av de första vi såg någon snubbe med han hade någon sånhär bandtröja, långt stripigt hår och några skabb-byxor, han såg hemsk ut. Mamma ba "nu är vi i Sverige, här är folk inte så vackra..." Alltså varför snackar jag ens om det här. Vet ni hur mycket jag önskar att jag hade fötts på typ 40-talet eller nåt, det känns som att Sverige var mycket vettigare då.
 
Vet ni vad jag har gjort idag? Jag har ätit biodynamiskt vörtbröd med julost. Slå det ni! Jag saknar julen, jag älskar julen och det är synd att den bara är en gång om året D:: Nämen usch tänk om jag flyttar utomlands då måste jag ju ändå åka hem till Sverige och fira jul, ingen osvensk jul är äkta jul, särskilt inte amerikansk jul! Jag hatar amerikansk julmusik, alltså på riktigt! Jag hatar amerikansk jul, tänk om jag blir gift med en amerikan! D: Oh no, det får aldrig hända! Europa i mitt hjärta, här är mitt älskade hem. Här fast lite söderut alltså. Jag har förfäder från Tyskland. Fast jag gillar inte Tyskland så mycket så jag vill bo där. Jag vill bara åka dit ibland. Vänta då är ju Schweiz perfekt att bo i!? Åh Deutschland. Jag har plötsligt fått en massa cravings att åka dit typ!
Om någon läste hela inlägget, förlåt för att jag slösar din dyrbara tid med svammel såhär på kvällskvisten, jag måste verkligen sova.

Svartvita Thailandminnen

Fast det är typ sepia men det skulle inte se lika bra ut på rubriken ;) Jag saknar Thailand så mycket så det gör ont ibland! Vi spenderade vinter 2006-2007 där, lätt den bästa vintern i mitt liv! Jag fick ett ryck och skrapade fram några bilder, några var sepia och resten gjorde jag det i Photoshop för att det passade. Cred till mina föräldrar som har tagit alla bilderna, de är som födda till fotografer.
 
Vi anlände till Bangkok Thailand sent en kväll och däckade i sängen direkt. På morgonen vaknade vi till denna utsikt. Kommer nästan ihåg den där sjuka känslan av att vara 11 år, knappt ha varit utanför Europa också vaknar man upp mitt i Sydostasiens kaos. Vi väntade inte, utan tog ett flyg till paradisöarna i södra Thailand.
Det här var vår favoritrestaurang på Koh Lanta, Spicy. Där brukade jag äta en sallad med ketchupmajonnäs, det var asgott! Och ja, där är min lillebror Benjamin som alltid hamnade i famnen på random thailändare.
Efter en månad på ön Koh Lanta ville vi åka tillbaka till Bangkok och fira nyårsafton, så vi åkte till närmsta stad på fastlandet, Trang. Det var en smutsig håla med noll turister, perfekt vi trivdes asbra haha! Men vi blev fast 10 dagar (inklusive nyår) eftersom nästa tåg till Bangkok gick då.. På en kvällspromenad gick vi förbi en kyrka där vi blev välkomnade in. Men det var kallt därinne och vi frös (haha thailändarna och deras luftkonditionering!) så vi gick till en större kyrka bredvid istället.. Där lärde vi känna Seb och några fler, så vi gick tillbaka nästa söndag och åt även lunch med dem. Maten var så stark så Oliver började gråta, se bilden. Det fanns inget vatten att dricka heller, bara nåt brunt slem. Alvin gick och spelade fotboll med några andra ungar, men sen råkade han halka i spya och då var vi tvugna att åka hem... (Det mörka, förvirrade ansiktet till höger är han)
Seb och hans kompis fixade en privat båtchaufför för en dag, som tog oss runt till olika öar och korallrev och det var amazing. Vi hade gjort det tidigare fast på en turistbåt med typ tusen svenskar och en massa jäkt och man fick ju inte bestämma själv hur länge man skulle stanna på platserna, nu var vi ensamma och hade all tid i världen.
Plötsligt upptäckte vi att Alvin hade försvunnit på vägen och började se oss om efter honom. Då kom den här snubben farande med honom bakom sig. Det var typ det bästa haha! Om man zoomar in på bilden kan man verkligen se hur badass gubben ser ut och att Alvin har världens lurigaste smile.
Jag minns exakt det här stället! Det var kväll och vi gick bland en massa utomhusstånd där folk försökte få oss att smaka på deras larver och gräshoppor som de sålde ungefär som lösviktsgodis. Jag minns någon blind (?) som gick runt med en speldosa och tiggde. Också var det den här lilla butiken där en kille satt i ett hörn och spelade det här instrumentet, och försökte lära mig och Oliver det. Haha, jag ägde ;)
Folk älskade att Benjamin hade mörkare hudfärg än deras egna bebisar. De anstränger sig att vara borta från solen så att de ska vara så ljusa som möjligt, tvärtom från svenskarna som ligger och steker sönder sin prickiga, rynkiga hud på stränderna hahahah!
Mamma sitter och pratar med svenskar på en båt
 Jag, mamma och Oliver på tåget från Trang till Bangkok. Det är lätt den drygaste tågresan jag gjort, alla sov tillsammans i korridoren istället för i kupéer, man hade dock ett draperi som man drog för sin säng. Sen hade de inte "riktiga" toaletter, utan bara sånahär trattar med fotplattor som kommer upp ur golvet, jag misstänker dessutom att de bara ledde ut till ett hål under tåget...
Uttråkad Oliver på restaurang i Bangkok
 Nyvaken Benjamin
Asså jag var som Bambi när jag var liten; lång, spinkig och klumpig, så jag lyckades ramla och slå upp ett köttsår på knät som vanligt, men en random tjej som var sjuksköterska kom till undsättning :)
 Vi var och kollade på palatsen i Bangkok, där husen var klädda med guld. Små tunna guldflagor hade lossnat och flög runt överallt, därför har Alvin en massa guld i ansiktet #fab. Minns att vår tuk-tuk chaufför först körde oss till någon diamantaffär för han hade typ en deal med butiken att köra dit "rika" västlänningar innan han körde de dit de skulle. Pappa blev alltid less på sånt.
Den här tjejen diggade Benjamin och chockade honom genom att pussa honom, haha kolla hans ansikte bara ;p
Haha asså den här bilden.. Det är jag, Oliver och Seb på någon restaurang.
 
Jag vill tillbaka och själv uppleva den thailändska världen genom kameralinsen...

Vår

Såå skööönt! Har nu haft biologiprovet, och nu är det bara en massa småsaker kvar, jämfört med det i alla fall! xD Nej alltså det känns gött! Imorgon blir det samtal om gymnasiearbetet, får hoppas att det går bra också :) Det var 8 grader idag enligt yahoo, men det kommer att bli minus igen så det är dags att förbereda sig haha. Längtar så mycket till påsklovet redan!
 
 

Inredning

 
 
 
Några bilder från nybygget i lördags, lampan på den sista bilden är wunderbar.
Idag har mitt humör inte varit på topp, och det känns inte bättre att jag har ett jättestort biologiprov imorgon, redovisning för 70% av det hopplösa gymnasiearbetet, en tjock bok som jag måste läsa ut och skriva litteraturstudie på tills lördag och ett geografiprov som jag skippade innan lovet. Jag vaknade av mig själv före 6 imorse och var galet stressad, har varit spänd på grund av det och haft ont i magen hela dagen men nu känns det okej igen. Jag hatar när man inte bara kan säga åt sin kropp att lägga av! Inget blir bättre av panik. Det värsta är inte ens känslan i sig, utan påminnelsen av min sjukliga panikångest som jag hade när jag har yngre. Vill bara glömma det livet för alltid, är sjukt tacksam för mitt liv som det ser ut nu och snart kommer även denna vecka vara färdig. Jag överlever även med en del dåliga betyg, så länge jag vet att jag försökte. Nu ska jag hinna med de sista kapitlen.

Skola igen

Hola. Jag tänkte såhär att jag skulle sluta småäta choklad och grejer och försöka med en sockerfri månad, och hur började den då? Farah lockade mig till Iksu för morgonplugg (egentligen börjar vi båda först efter lunch på måndagar) och när jag kom dit hade hon köpt en massa.. "bränsle", haha! Men jag är glad för att jag fick en massa biologiplugg gjort i alla fall! Sedan efter skolan kommer mamma hem med en massa bullar och semlor från bagaren, ännu bätte.. Också har vi en massa Åsens lantmjölk, there is no way out of this..
Om vi säger såhär, jag ska sluta gå och gräva efter choklad så fort jag blir sugen, men när jag blir bjuden på nåt kan jag väl inte tacka nej heller!?
 
Farahs dokumentering av dagen
 

Nybygget

 Innan vi började åka hem från Stockholm imorse stannade vi på Nybygget, ett ställe där man kunde kolla på hus, och hus är typ det bästa som finns (i alla fall om du frågar min besatta pappa), så där gick vi runt ett par timmar säkert. Man fick mycket inspiration, jag älskar inredning och sånt och jag ska lägga ut de flesta bilder i nåt senare inlägg.
Men alltså det var olika byggföretag som ställde ut sina hus, inredda och med någon där inne som kunde svara på frågor och så. Ett av husen var stort och jättefancy inrett, också gick det omkring en lång, kostymklädd gubbe där och såg ut som en snobbig Dracula ungefär. Precis som det ska va!
 
Utsidan på det första huset vi kollade i, varför har inte alla hus ett såntdär torn? Vem vill inte ha det liksom. Jag ska bli arkitekt.
 
Jag sov lite i bilen, det var skönt men det läskiga är att det var soligt först och mörkt sen när jag vaknade igen. Och jag hade på musiken i öronen, och det fascinerande med det är att man kan gå tillbaka och kolla exakt hur länge man har sovit, och hur sömnen har gått upp och ner lite grann baserat på vilken låt man var vaken vid sist och vilka låtar man känner igen att man hörde när man sov och vilka man inte alls har märkt. Och jag sov bara i nån halvtimme.
 
Men det är ganska skönt att vara hemma och samtidigt lite synd, det var mysigt där nere. Vi hade oturen att bli stoppade när det bara var en bit kvar till Umeå, och fick böter för fortkörning. Vi kom hem lagom till att se Sanna Nielsen vinna och gå vidare till Eurovision, så nice för henne och Sverige! Och nu är det bara att hoppas på att vi aldrig behöver se den där Nour och gubben i TV-rutan igen.

Kalev

 
Vi hittade den asgoa blåbärschoklad som vi alltid brukar köpa i Estland, extra billigt dessutom! Vi har aldrig sett den i Sverige förut men de hade en massa här på Hemköp, hur najs är inte det!? Köpte även lite andra smaker, bland annat en med mandel bara för att förpackningen var så fin, den med Stockholm på. Så nu är jag lycklig :D
 
Vi hälsade på hos vår farbror Daniel och kusinen Liam idag, och gjorde asgoa semlor! Jag tryckte ner två stycken ;) Men nu mår jag lite halvdåligt eftersom de har gått och skaffat en kattunge, världens sötaste lilla spillevink med enorma ögon, och livrädd för allt och alla. Jag är fett allergisk, det skiljer sig lite från djur till djur och just den här katten reagerade jag ganska starkt på. Det är så dryygt att vara allergiker!

Fettisdag

 
 
 Hur spenderades årets fettisdag? I bilen på väg ner till Stockholm... Men vi stannade till på IKEA och köpte varsin semla, jämfört med Hagabagarns var de inget att ha men bättre än inget :)
Nu är vi här och det första som hände var att jag och mina två yngsta småbröder upptäckte att det var Star Wars på tv6, lyckan (särskilt för dem) haha! Min datorskärm har spårat ur totalt nu så jag ska inte stänga datorn på hela veckan, nu när jag har hittat ett läge då den går att använda.. Älska Mac alltså.

Jordgubbs- och bananpaj

Jag och mamma gjorde något helt abrakadabriskt gott igår! Vi var sugna på paj men hade inga äpplen eller liknande, så vi experimenterade lite med det vi hade. Jag gjorde botten och smuldeg (jag gör alltid botten på mina smulpajer, en paj utan botten är ingen riktig paj!). Mamma tog och mixade typ creme fraiche, banan, ägg, socker och citron (tror jag ungefär), så att det blev en rinnig smet som vi hällde i formen. Sedan stoppade vi ner jordgubbsskivor i det, gräddade och serverade med vaniljkräm blandad med grädde. Det smakade nästan lite brasilianskt med bananbasen. Verkligen att rekommendera det var asgööött :)
 
 
 
Jag antar att de flesta av er har sett den tragiska nyheten via facebook redan, en 19-årig missionär från USA dog igår kväll i Västerås efter att ha blivit påkörd av ett fyllo. Så sjukt att någon som frivilligt offrar två år av sitt liv (och sparpengar) till att komma till detta kalla, mörka land bara för att hjälpa folk till ett renare liv, och som aldrig själv skulle röra alkohol, blir ett offer för detta. Det är så hemskt och onödigt :( Han har en speciell plats i himlen nu.