Stan

Hann inte uppdatera igår, men vi tog en tur med bussen in till centrum och spenderade en solig, 25-gradig dag i en park där det fanns inhägnader med en massa olika djur som stora sköldpaddor, papegojor, påfåglar, något som såg ut som en mus i samma storlek som en katt osv.. Glömde tyvärr kameran hemma, men här är några bilder från området där jag bor :)

Mittenbilden visar busshållplatserna i Curitiba, bussarna går var 60:e sekund och man betalar för att gå in i själva busskuren, så av- och påstigning av bussarna går väldigt snabbt sen, lite grann som tunnelbana..

Torta de banana

Heej!
Gick en promenad idag med mamma och syskonen i vårt nya område, det är mycket rörelse här inne i stan!
På vägen hem handlade vi lite, och sedan bakade jag en bananpaj efter brasilianskt recept som vi åt med grädde innan vi satt i soffan och kollade på Harry Potter-parodier nästan hela familjen hahaha! Härlig kväll..

Degen är gjort av mjöl, smör, ägg, muscovadosocker och bakpulver. Fyllningen är skivad banan, kondenserad mjölk och äggulor :)

Água Verde

Igår flyttade vi äntligen från Sta Felicidade till stadsdelen Água Verde, som ligger ganska centralt. Skillnaden är stor, nu bor vi i en ny och jättefin lägenhet där allting är fräscht och framför allt är det varmt inne.
Jag lägger ut lite bilder imorgon, men här är en på vår kvällsutsikt från balkongen i alla fall, det är såå fint! Notera bergen vid horisonten, staden ligger på en stor bergsplatå! :)


Btw graaattis till oss Sverige som vann igår! Segern var ju given från början men man vart ändå så sjukt glad :)
Godnatt!

Eurovision i Sverige 2013?

Är så stolt just nu, första gången jag inte skäms för Sveriges bidrag. Loreen är bäst <3
Såg till min lättnad att jag kan kolla på Eurovision live på svt play här från Brasilien, känns konstigt att sitta kl 5 på eftermiddagen och kolla istället för 10 på kvällen haha ;)
Många låtar jag gillar i år; Island, Cypern, Rumänien, Ungern, Ukraina (fast framförandet var verkligen en stor besvikelse jämfört med videon..), Azerbaijan, Serbien, Italien, Frankrike och..


Sjukt bra hon gjorde det ikväll, man vart ju lite orolig eftersom hon lät så krasslig på semifinalen :D Om ni frågar mig så tar Sverige definitivt hem segern i år :D

Zaleilah



En av låtarna jag hejar på i ESC 2012, förutom Loreen förstås! Älskar att de använder säckpipa!<3

Sol!

Känns som en somrig dag, åt melon till frukost och satt sedan i solen och pluggade. Tog sedan ut min kudde på balkongen och låg och halvsov i den stekande solen, fett skönt!
I förrgår kväll var vi hembjudna till en jättetrevlig familj tillsammans med några andra vi lärt känna här i Sta Felicidade, och det bjöds på en massa pizza, först vanlig med skinka och sedan efterrättspizzor med banan och choklad. Har märkt att banan är väldigt typiskt här! När alla fick veta att jag fyllde år blev det dessutom en massa sång på portugisiska xD
Så blev det en sen kväll och nu är jag tyvärr lite halvsjuk och äter melonhalstabletter.. Bild bara för att visa dagens underbara väder:

Också fick jag med de gråa molnen, fail

Lugn dag

Heej, har inte så mkt att säga och är väldigt trött nu, men iaf så har vi hittat vår lägenhet, jag var inte med och kollade på den men den verkar perfekt och den ligger vid centrum så det kommer nog bli stor skillnad från att bo här!
Sedan, trots att vädret blivit bättre de senaste dagarna och det börjar bli riktigt varmt här så har jag dragit på mig någon förkylning, värker i både huvud och hals men ska se till att vila bort det!
Skriver ngt vettigt imorgon :)

Ser ljust ut

Sitter och gör fysikarbete, hur duktigt som helst. Har chattat lite med dem där hemma, jag är värsta glad idag :D
Hittills har det inte varit sådär jättebäst att vara här, vädret har varit piss sedan vi kom (som ni kunnat se på bilderna), det är knappt så att man har sett någon sol alls, det har varit jackväder och framförallt är det jättelåg standard på huset vi hyr.
Men sedan igår har vädret börjat vända, det är 23° ute just nu och soligt, och vi ska högst troligen byta till en lyxig, stor lägenhet istället, fatta hur taggad jag är :D
Kommer dock att sakna Santa Felicidade lite grann, det är så mysigt här och vi har lärt känna så många trevliga människor..

Mobilbilder, förlåt, och helt ointressanta dessutom.. Men det här är huset som vi förhoppningsvis kommer att lämna! :)

Brasiliansk mat

Idag har varit en väldigt lång dag känns det som. Kl 8 imorse åkte vi till pappas arbestkamrats kyrka och hälsade på, det var lite speciellt haha! Det började med "frukost", som var en massa sliskiga kakor och läsk. Sedan följde ett möte med mycket dramatik och inlevelse.. Det var lite gammaldags eftersom män och kvinnor satt på varsin sida i kapellet och alla kvinnor bar slöja.
Sedan åkte vi hem till pappas arbetskamrat och hans fru på lunch och åt oss mätta på jättegod mat!

De avlånga sakerna till höger är något chipsaktigt gjort av sötpotatis som man har till maten, hur gott som helst!

Till efterrätt var det en slags kall bananpaj, väldigt annorlunda och väldigt gott, ska definitivt söka fram receptet;)

Om man räknar svensk tid så är jag 17 år nu :D Och det är väl ganska korrekt eftersom jag föddes ju i den tidszonen, fast eftersom jag är i Brasilien så säger vi att jag fortfarande är 16..

Parque Barigui

Efter en lång dag spenderade jag, mina föräldrar och mina två yngsta syskon en lugn kväll i en av Curitibas många parker, Parque Barigui. Det är rätt häftigt att man i en storstad som denna ändå har chansen att unna sig en liten naturupplevelse med avkoppling, träning eller drakflygning då och då.


Drömboendet?

Kom just hem efter en liten biltur. Mamma och pappa började prata med någon som skulle sälja lyxlägenheter i ett nybyggt höghusområde, som kommer att ha gemensamt gym, pool, lekplats, joggingväg osv. Vi fick kolla på en lägenhet på 15:e våningen, det var knappt halvfärdigt men man kunde bara tänka sig hur det skulle vara att bo där sen, varje lägenhet tog upp en hel våning och hade utsikt genom stora fönster åt alla håll!
Här är några inte så bra bilder som jag tog med mobilen:


The Lion King of Asgard

Lovisa visade mig den här underbara videon, någon har tagit ljudet från trailern till Lejonkungen och lagt till scener från Thor,
det är typ det roligaste jag sett på länge!!


Draw Something

Jag har aldrig direkt velat ha en iPad eftersom jag inte fattar vad man ska använda den till om man redan har en dator och en smartphone.. Fast nu när jag har kollat på dessa awesomea bilder som folk har gjort på DrawSomething så blir jag sugen på att skaffa en själv med penna till!
Jag gillar verkligen att rita, helst lite slarviga, skräpiga teckningar som man gör i detta spel, och jag är bra på det egentligen men när jag ritar med fingrarna på min lilla telefon så ser det ut som om en apa har gjort det haha!


Mossa, mossa!

Bara jag som älskar att kolla på sånahär "misheard lyrics"-videos? Min mamma hittade den här, inte en av de bästa men jag skrattade i alla fall :D Också är det ju en brasiliansk låt...


Justin Bieber block

Idag har det inte hänt så mycket, spanade in ett av de finare köpcentrena i staden och handlat mat med mamma och pappa. En sak vi upptäckte idag är att läsken har faktiskt samma literpris som vanligt dricksvatten, och säljs i nästan lika stora dunkar! Det kan förklara varför folk är så mulliga här^^

Det bästa med Brasilien hittills är ändå den billiga frukten. Åt just en god fruktsallad med kondenserad mjölk <3
Sedan såg vi detta på skrivblocksavdelningen:

Justin Bieber fans?

Santa Felicidade

Curitiba är så annorlunda från Umeå! De har vinter nu, och det är precis som en norrländsk sommar, dvs det är varmt och skönt i solen men svalt i skuggan, den största skillnaden är att det är jättekallt inuti husen! I Sverige ser man framemot att komma in i värmen, här är det precis tvärtom. Vi frågade de som bor här om de har lika kallt i husen, och de förklarade att de öppnar alla fönster varje morgon för att få in värme i huset, och stänger dem sedan på kvällen.

En annan udda sak som vi har sett här i området är att man har höga stängsel runt husen, ibland med el, och en liten flock vakthundar som skäller när någon går förbi..

Här är några bilder från vår stadsdel, Santa Felicidade:


För övrigt så är det mors dag idag här i Brasilien och det verkar större här än i Sverige, vi har hört fyrverkerier sen igår!:)

Dagens inköp..

Idag bestämde vi oss för att ta en promenad i stadsdelen där vi bor! Till min lättnad var det mycket varmare idag än igår, det känns som en vanlig sommardag i Sverige ungefär. Vi stannade i en italiensk mataffär och köpte lite av det ena och det andra, bland annat en stor flaska guarana-läsk och en enorm avocado!


Stockholm - Madrid - (Las Palmas) - São Paulo - Curitiba

Hej hej! Tänkte nu ladda upp bilderna från resan :) Och sedan vill jag att ni är söta och fina och kommenterar för jag är besviken på er plötsliga inaktivitet ;p
Klockan är 10, det är mulet som väntat och 18 grader varmt, och det låter hysteriskt av fågelsång och hundskall utanför.. Kanske ska vi ta en promenad senare och försöka utforska staden lite :)

Arlanda

Utsikten över Frankrike


När vi flög över Pyrenéerna

Flygplatsen i Madrid, här var det 32 grader varmt och hur skönt som helst (det luktade gott också), hade lätt velat stanna^^

Adam, han var glad först och under den långa flighten bråkade han hela natten, sedan fick han feber och orkade inte vara jobbig längre haha!


Så här såg det ut då vi lyfte från São Paulo, det var det enda av staden vi hann se. Det var hur stort som helst, en av världens största städer!

Snacks på planet, det är guarana-läsk som är en brasiliansk jättegod sort. Den finns faktisk att köpa i Sverige också fast ganska sällsynt :p

En första glimt av Curitiba

Heej!
Första gången jag har internet på ett par dagar :) I onsdags åkte vi bil till Stockholm, på torsdag morgon flög vi till Madrid och var där under dagen tills det stora flyget till São Paulo skulle gå kl. 1 på natten. Tyvärr blev någon akut sjuk så de var tvugna att nödlanda planet i Las Palmas på vägen, så vi kom fram kanske 3 timmar senare än givet nästa morgon. Från São Paulo tog vi en jättekort flight till Curitiba, där vi nu ska bo i 3 månader!

Första intrycket var inte det bästa, det är så mulet så det var nästan kvällsmörkt när vi kom fram vid tre-tiden (brasiliansk tid, vi är 5 timmar efter Sverige), och strax började det spöregna. Det är bara 16 grader ute, och det är jättekyligt i huset, de har ingen form av uppvärmning eftersom deras vinter är så kort.
Tog några bilder från taxin, lägger ut fler bilder från resan imorgon :)

Flygplanet strax innan vi landade. Curitiba ligger i bergen, därför är det svalt jämfört med övriga Brasilien


Sista dagen i skolan i ettan

Insåg det just - idag är min sista dag på Minerva som förstaårselev.. Imorgon åker vi alltså och kommer inte tillbaka.. Känns väldigt skumt. Jag är mest ledsen för att jag missar brännbollsturneringen haha :p Men att resa till Brasilien är ju kanske inte så dumt det heller :D

The Avengers


Såg just The Avengers med Lovisa, sjukt bra och rolig film, långt över mina förväntningar faktiskt! Säger som alla andra, man tror att den ska vara fånig, men den är typ helt underbar! (Också är Robert Downey Jr med i den <3)

Blackout

Gissa vad som händer idag under nationella provet i engelska, strömmen går och rummet med 8 st klasser blir helt mörkt!