Schmäck

Träffade Minna efter skolan och fikade på Schmäck för att verka lite kulturella och coola. Åt kladdkaka med grädde, det är så underbart gott efter en lång skoldag! <3
Sen gick vi till Djurmagasinet och kollade på dvärghamstrar :,3 Jag är verkligen svag för djur, och jag har planerat att skaffa husdjur sen jag var liten, men först när jag skulle skaffa marsvin så kom vår jorden runt resa, och nu när jag hade planerat att skaffa en kanin till påsk så visar det sig att vi ska till Brasilien tre månader..
Fast jag klagar inte, jag väljer nog ändå resor framför djur :)





Zollikofen


Foto: jag, Zollikofen, Schweiz. Juni 2011.

Har varit lite nere idag.. Är sjuk. Och får inte så mycket godkänt i skolan nuförtiden :/ Trots stödlektioner.

Något som gör mig glad är era söta kommentarer, ni är så snälla och jag svarar så gott jag kan <3
Det ramlar in frågor, både om flytten till Brasilien och annat, och jag ska svara på dem i ett inlägg snart, undrar ni något mer så fråga nu :) Kramar

Jorden runt 2006-2007

Det här är ett bidrag till den här tävlingen där man kan vinna en Canon EOS 600D :)

När jag var 11 år sålde min familj vår villa med vinst och vi åkte på en 5 månader lång jorden runt resa; jag, mamma, pappa och de tre småbröder jag hade då.

Vi åkte i november och startade med en vecka i England, där vi såg London och norra delen av landet och mamma återträffade gamla vänner.


Huvuddestinationen var Thailand, där vi spenderade drygt tre månader i Bangkok och landskapet Krabi i södra Thailand. Vi firade för första gången en snöfri jul i en bungalow på Koh Lanta, och nyårsafton i staden Trang, där vi lärde känna inhemska thailändare som guidade oss runt bland paradisöarna i Krabi där vi snorklade bland färgstarka koraller och fiskar. Vi träffade såklart en massa andra svenskar också, och andra turister :)

Vi gick även i stora shoppingcenter i Bangkok som kändes väldigt high tech och fräscha, det var svårt att koppla det med de smutsiga hyddorna till bostäder som man kunde se längs floden utanför.


Trots att jag var rätt liten då så minns jag nästan allt, Thailand är utan tvekan det mest exotiska landet jag varit i och jag har ofta längtat tillbaka <3
Det bästa var nog att allt var så billigt så vi åt nästan alltid på restaurang. Sen så fanns det sjukt mycket att se, det kändes extremt stort och färgstarkt jämfört med Europa.


Det var inte tänkt innan, men när vi var hade åkt upp till Bangkok och varit där i två veckor så blev vi tipsade om ön Langkawi i Malaysia, så vi flög ner dit för tre veckor.
Jämfört med Thailand var det mycket lugnare, folk var oerhört trevliga och hjälpsamma och det var inte lika mycket turisthysteri eller vad man ska säga.. :)


Efter tre stillsamma veckor i Malaysia fortsatte galenskapen i Hong Kong, där vi tyvärr bara hann spendera kanske tre dagar innan hela familjen blev jättesjuk och hamnade på sjukhus.. Deras sjukvård var sjukt bra i alla fall! ;)


Vi var tvungna att skjuta upp flygresan ett par dagar pga vår sjukdom, men så småningom kom vi oss till Nya Zeeland, där vi stannade två veckor och såg deras fantastiska natur där palmer och björkar växer vid sidan om varandra, fick ta del av maoriernas traditioner och blev bla hembjudna till en maorisk sångerska och hennes familj, där vi fick äta en massa mat och godis. Vi besökte Rotorua, som har den tunnaste jordskorpan i världen, och har många gejsrar och heta svavelluktande källor.


Vårt sista stopp var USA, där mammas släkt och en massa vänner bor. Vi åkte med bil genom Kalifornien, Nevada, Idaho och Utah. Det var första gången vi träffade vår släkt, förutom vår moster och kusiner som bor i Florida.
Vi firade påsk i en timmerstuga i bergen tillsammans med mammas kusin och hans familj och jättemycket amerikanskt godis! Det här var första gången vi kände kyla igen, det var april och snön hade just försvunnit.


Vi stannade fem veckor innan vi tog en ca 14 timmar lång flight hem :)

Alla bilder är tagna av mina föräldrar

Det blev mycket flygande och måånga hotell men all möda var värt det, det här var den bästa resan och det största äventyret i mitt liv.

Eftersom jag gick i mellanstadiet så var inte skolarbetet något större problem men jag fick ändå studera lite på distans, men jag tror att jag lärde mig mycket mer än vad jag skulle ha gjort om jag hade varit hemma och gått i skolan under de fem månaderna :)

Det här var typ den mest kortfattade versionen av resan som jag kunde göra, egentligen finns det flera tusen bilder från resan, och så mycket mer att säga ;)

Så var det mer semlor..

Sitter nu på Kafé Station och äter en till semla medan vi lyssnar på två tanter vid bordet intill som har en djup diskussion om Eric Saade :) Happy fatty tuesday!


Bästa dagen på året!

Erkänn, vad är julafton jämfört med fettisdagen?

Alltså vår skolmat är bäst men idag var det för andra gången äcklig mat, och som tur är så råkar det ju vara fettisdag så vi kunde gå och köpa varsin stor semla till lunch istället! <3
Fick dessutom äta dem medan vi kollade på film på svenskan. Lyckan idag alltså, slutar snart och då ska jag o Rebecka till nåt café i stan och äta ännu mer semlor :D

Å.. första gången på 9 år som man inte fick semlor på skolan. Jag kan lätt säga att jag saknar Waldorf lite :) Men fler och fler av mina kompisar byter till Waldorfgymnasiet, måste hälsa på nån gång!


Stan

Skönt med helg. Inledde den med att dra till stan med Rebbe och Adrian för att leta en present till en kompis... ;) När jag kom hem så fick jag en semla! <3
Det verkar som att vi kommer att åka till Brasilien lite senare än tänkt, kanske inte förrän i maj eftersom det kan ta lång tid för pappa att få sitt visum. Men det är ganska bra för då missar jag inte lika mycket skola. Fast vi vet inget säkert, saker ändras ju hela tiden..


Brasilien

Min pappa har fått något jobbuppdrag i Brasilien, vilket betyder att hela min familj kommer att åka dit och bo där i 3 månader. Vi åker nån gång i månadsskiftet april-mars, alltså om typ 6 veckor. Vi ska bo i staden Curitiba i Paraná, och jag kommer att behöva studera det sista av vårterminen på distans. Om ni undar något så fråga på :)


Bilderna är från google


Valentine's Day

Klockrent när man går in på sf bios hemsida och ser att någon har bokat en ensam plats, längst fram, långt bort från alla andra, på alla hjärtans dag!! Så sjukt kul :)

Farfalla


Foto och redigering: jag, Italien 2011


Har haft en ganska tråkig skoldag.. Det enda som lättar upp lite är roliga kompisar, tur att man har dem :)
Skolan har varit väldigt jobbig, att först och främst välja gymnasium och allt och sedan gå omkring dag efter dag och undra om man valde rätt. Men jag bryr mig mindre och mindre. Foto och konst är mitt liv men det betyder inte att man måste gå ett gymnasieprogram på heltid som är inriktat på det :)
Skulle helst slippa åka till skolan varje dag, och det ser ut som om jag snart kommer att göra det också, mer om det när det är helt säkert ;)

Smörgåstårta

Idag fyller min mamma år! Så därför firar vi med smörgåstårta med gravlax, räkor, ägg och grönsaker. Så gott!


Life Is An Adventure



Foto: mamma eller pappa (Thailand 2006), redigering: jag



Venezia in bianco e nero

Foton och redigering: jag, Canon EOS 450d
 
Har jättemånga opublicerade bilder från Europaresan i somras, ska göra sånahär inlägg oftare, hoppas ni gillar :)
Det här är några av de många bilder jag tog i Venedig, vi spenderade vår midsommarafton där i år. Det var perfekt väder med lagom värme och inte för mycket sol. Jag tror att vi tog oss in i själva staden via en gångbro faktiskt, sedan gick vi genom hela staden, stannade i några butiker, och plötsligt hade det gått sådär 6 timmar! Man märker aldrig sånt när det finns så mycket att se^^

-14 utomhus

..men det kan aldrig bli för kallt för glass <3


Risifrutti XL

Fy vad gott att äta en massa risifrutti till lunch <3 Det här är bränsle för en engelskalektion och en extra fysiktimme.

It is possible to live in peace

Foto: mamma eller pappa, redigering: jag


Maybe I'll have summer sooner than i thought..

.
Bjuder på lite gamla sommarbilder. Idag har jag haft skola från 9.50 till 17.00, och det enda jag åt under skoldagen var en risifrutti. Gott i alla fall! Kanske min tandvärk är så pass över imorgon så att jag kan äta igen? :)
.
Igår efter att jag gymmat så kom jag hem och somnade nästan direkt. Hade sjukt ont i huvudet, och mitt ansikte var svullet och värkte, känner av det fortfarande. När man trycker på min kind hörs ett svagt splash ljud som om det är vattenfyllt :s Mamma tror att det är bihåleinflammation, skulle vara sjukt otur med tanke på att jag just innan jullovet hade en lång lunginflammation. Har aldrig haft inflammationer förut, och nu kommer de på en gång!

De är överallt

God morgon. Ligger i min säng och försöker blogga från telefonen vilket funkar helt värdelöst. Blogg.se borde fixa det:) Igår var jag och Helena på stan.. Kollade lite på det här skumma snöhuset på Vasaplan, vet inte exakt vad det är för nåt..?

Överlevde fysiken

Allt känns bara bra just nu <3 Har haft en bra skolvecka, sista lektionen på veckan är fysik, och det gick sjukt bra för mig idag, det var typ lätt! Åå det finns hopp. Underbart. Sitter nu och väntar på Helena, sen ska vi hitta på nåt :)
Jag och Rebecka har upptäckt hur retard det kan se ut att photobootha ovetande klasskamrater som sitter på bänken bakom.. Och extra kul är det ju om läraren råkar komma med ;p


Pannkakor!

Älskar när man har vikarie så att man kan dra från lektionen och äta pannkakor och sen ha håltimme <3


Godis

Sjukt gott att sitta å mumsa godis på fysiklektionen! :)