Chokladbiskvier!
Glöm dem som finns på konditorierna, det här är äkta vara! Första gången jag smakade chokladbiskvi var på Mekka här i Umeå, och det blev favoriten varje gång jag åt på café. Sen började jag testa att göra dem själv och de blir helt sjukt goda! För drygt ett år sen gick jag till Mekka igen med Ella och smakade på den där legendariska chokladbiskvien, och den smakade inte alls lika bra som mina!
Det jag försöker säga här är att de här kakorna äger allt och alla. Jag har fått en del förfrågningar om receptet så därför lägger jag ut det nu:)
Chokladbiskvier
Ingredienser
Bottnar:
300 g mandelmassa
1 äggvita
Fyllning:
200 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
1 äggula
Glasyr:
150-200 g mörk choklad (alternativt vit)
1 msk smör
Gör såhär
Riv mandelmassan. Vispa den med äggvitan. Gör runda kakor, ca 5 cm i diameter och lägg på en plåt med mjölat bakplåtspapper. Ha mjölade händer, annars fastnar du i smeten;) Grädda i 175°C i ca 10 minuter eller tills de börjar få färg i kanterna.
Till fyllning vispar du ihop ingredienserna till en kräm och brer toppigt på undersidan av kakorna när de har svalnat. Låt dem stå i frysen i en kvart.
Smält chokladen och smöret tillsammans. Doppa kakorna hastigt i chokladen och vrid så att den sprids ut och täcker hela fyllningen. Ställ kakorna i kylen. Vill man spara dem länge går de bra att frysa in.
kmr jag visst det <3
du är snygg..inte okej ;o
MEN ÅH det borde vara förbjudet att lägga upp såna bilder när jag går på diet XD allt bra med dig idag? :) kraam